Hyppää sisältöön

Kesäkeikat Brygalla

-
Bryga-puistokansi

Loppukesän parhaat ilmaiskeikat Redin katolla!

Tuomme taas loppukesän mukaansatempaavimmat ilmaiskeikat Redin katolle Brygalle! Ole mukana kun taivas heijastelee illan pehmeitä auringonsäteitä kaupungin ylle.

Keikka-aikataulu

To 17.8.2023
klo 18.30 Saga Mast
klo 20 Malla

Pe 18.8.2023
klo 19 Tapani Kansalainen
klo 20 Laineen Kasperi ja Liian Iso Trio

La 19.8.2023
klo 19 Kari Tapiiri
klo 20 Hulda Huima

Keikat ovat avoimia kaikille eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä, joten ajoissa saapuminen on suositeltavaa. Paikkoja on jokaisella keikalla 500.

Tapahtuma on päihteetön. Voit tuoda mukanasi oman alkoholittoman juoman muovipullossa. Brygalla ei ole kioskia, lähin kauppa löytyy kauppakeskuksen K1.kerroksesta. Oluthuone Haavi palvelee Englantilaisaukiolla etkoilla & aftereilla Brygalle johtavien portaiden alapäässä.

Saapuminen ja esteettömyystiedot

Suosittelemme saapumaan julkisilla. Tarkemmat saapumisohjeet kulkuneuvokohtaisesti löydät täältä. Bryga-puistokansi sijaitsee Kauppakeskus Redin katolla 5.kerroksessa. Katolle pääset parhaiten kauppakeskuksen sisältä A-hissillä tai ulkoa Englantilaisaukiolta katolle nousevia portaita pitkin. Hisseissä voi keikkojen alkaessa olla ruuhkaa, joten suosittelemme käyttämään Englantilaisaukion portaita. Pääsy Brygalle on esteetön.

Keikkakatsomo on seisomakatsomo, mutta katsomon läheisyydestä löytyy rajallinen määrä istumapaikkoja. Brygalla ei ole wc-tiloja, lähimmät wc:t (myös esteetön) löytyvät kauppakeskuksen 2.kerroksesta A-hissin vierestä.

Kesäkeikoilla ei suvaita minkäänlaista häirintää – kohtelethan kanssakeikkailijoitasi kunnioittaen. Mikäli koet häiritseviä tilanteita keikkojen aikana, ota rohkeasti yhteyttä katolla työskentelevään henkilökuntaan.

Tervetuloa!

Esteettömyys
– Tapahtumapaikalle on esteetön kulku kauppakeskuksen tiloista A-hissillä. Bryga on asfaltoitu.
– Brygalla ei ole istumakatsomoa, mutta tilasta löytyy rajattu määrä penkkejä istahtamista varten.
– K1., 1. ja 2.kerrosten WC-tiloista löytyy esteetön WC.

WC, vesipiste, tupakointi, EA
– Lähimmät WC-tilat löytyvät Redin 1. ja 2.kerroksista, aivan A-hissin vierestä.
– Tapahtumassa ei ole vesipistettä, joten varaathan riittävästi.
– Tupakointi vain osoitetuilla paikoilla. Laitathan tumpit roskiksiin.
– Ensiapupiste löytyy miksauskopilta.

Ruoka ja juoma
Tapahtuma-alueella ei ole ruokamyyntiä, mutta Redin ravintolat ja ruokakaupat palvelevat! Tapahtuma on päihteetön, mutta omien alkoholittomien juomien nauttiminen on ok. Muista huolehtia nesteytyksestä!

Turvallisemman tilan periaatteet
Haluamme, että Brygan kesäkeikoilla kaikilla on hyvä olla, minkä vuoksi tapahtumissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Kunnioitathan siis muiden rajoja. Älä myöskään tee turhia oletuksia kanssaolijoiden taustoista, sukupuolesta, seksuaalisuudesta tai muista identiteettitekijöistä. Kaikenlainen häirintä, syrjintä, toisten rajojen rikkominen johtaa häiriköijän poistamiseen alueelta. Mikäli kohtaat häirintää tai ahdistavia tilanteita tapahtumassamme, ole rohkeasti yhteydessä henkilökuntaan tai järjestyksenvalvojiin.

Saga Mast
Saga Mast on cowboy bootsit jalassa Helsingin kaduilla seikkaileva suomirockin uusi ääni, joka julkaisi esikoisalbuminsa ”Rakastan draamaa” toukokuussa 2023. 

Mast on sielultaan analoginen rock-mimmi, joka on  ristiriitainen, avoin, inhimillisen sotkuinen ja aseistariisuvan rehellinen nainen. Keikoilla hän tuo musiikkinsa esiin väkevästi omaperäisillä sovituksillaan, joissa on sekä haavoittuvuutta että mahtipontista draamaa.

Malla
Solina Recordsille kiinnitetty artisti/näyttelijä Malla Malmivaara julkaisee taiteilijanimellä Malla koukuttavaa ja taitavasti tehtyä discon, housen ja suomenkielisen elektropopin sekoitusta. Malla on kuulaasta, kevyestä ja sopivan utuisesta klubisoundista tunnettu suomenkielinen artisti, joka ei todellakaan kalpene ulkomaisten verrokkiensa rinnalla. Mallan musiikissa valot, varjot ja niiden keskinäinen syke leikkii abstraktisti ja on yksinkertaisen tarttuvassa muodossaan puhtaasti musiikkia musiikin tuoman nautinnon vuoksi.

Mallan musiikin inspiraation reseptiikkana on sähköiset juuret, jotka ammentavat analogisesta syntetisaattoreiden ja rumpukoneiden maailmasta ja kosmopoliitista klubikulttuurista, yhdistyneenä vähäeleiseen ja suoraan lyyriseen ilmaisuun. Juureva, tyylejä sekoitteleva rytminen tuotanto yhdistyy melodiseen ilmaisuvoimaan. House-biitin, raukean discon ja sofistikoituneen elektropopin risteyksessä soljuvat kappaleet soivatkin sulassa sovussa niin klubeilla kuin radiossakin.

Mallan debyyttialbumi ilmestyi huhtikuussa 2021 ja se on poikkeuksellinen julkaisu kotimaisessa musiikissa jolle ei löydy kotimaista verrokkia. Mallan albumille on sadellut ylistäviä arvioita ja se näkyi monissa ”Vuoden 2021 parhaat” –listauksissa mm. Helsingin sanomien kulttuuritoimituksen valinnoissa sekä YleXillä. Hän oli myös vuonna 2021 Radio Helsingin 10. soitetuin, soiden myös erinomaisesti muilla radiokanavilla kotimaassa ja ulkomailla. Malla osoitti, että hyvin tehty housen ja discon yhdistelmä toimii suomenkielellä tai oikeastaan paremminkin laulukielestä riippumatta. Hän operoi siis kerrassaan omilla leveleillään.

Malla julkaisi odotetun, toisen albuminsa Fresko helmikuussa 2023 ja jatkaa keikkailua sen myötä aktiivisesti.

Tapani Kansalainen
Tapani Kansalainen on Savosta kotoisin oleva, nykyään Helsingissä asuva rap-artisti ja -tuottaja. Artistin biisien tarinat kulkevat urbaanin elämän harmailla alueilla, joissa asiat eivät mene aina ihan putkeen. Biisien huumorin seasta voi löytää pieniä viittauksia yhteiskunnallisiin asioihin ja miehen omat mielipiteet tulevat selväksi. Liialliseen jeesusteluun ei kuitenkaan sorruta, joten hommat pysyvät viihdyttävinä.

Laineen Kasperi
Laineen Kasperi tunnetaan omintakeisena räppärinä/runoilijana, tuottajana ja äänimaailmojen alkemistina. Hänet tunnetaan mm. Kaucas-ryhmän, Ähky Recordsin, WindowFactoryn sekä Palava Kaupunki -yhtyeen perustajana. Hän on tehnyt uransa aikana yhteistyötä lukuisten eturivin artistien kanssa sekä työskennellyt hiphopin traditioille ominaisesti myös nuoremman sukupolven parissa. Laineen Kasperin merkittävimpiin kappaleisiin lukeutuvat mm. artistin kotikaupungin mukaan nimetty Lappeenranta ft.Raipati, tuottaja R2:n Täydellinen Tiistai, Suomi-Kräppiä ft. Ismo Alanko, Huominen yhteistyössä Marzi Nymanin, Mik:n, Palefacen ja Junon kanssa, Hullun Marssi sekä 7 Miljardia Soluttautujaa. Laine on palkittu Suomi-palkinnolla, Vuoden Bändi-tunnustuksella Funky Awardseissa sekä ollut ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi albumillaan Vihapuheita ja Rakkauslauluja.

Laineen Kasperi julkaisi viimeisimmän albumin ”Rare 7.0” joulukuussa 2022 (3Rd Rail). Albumi on saanut erittäin hyvän vastaanoton niin loppuunmyydyillä keikoilla kuin kotimaisissa musiikkiaviiseissa, mm. Soundin arviossa albumi sai neljä tähteä!

Kari Tapiiri
Syyskuussa odotetun kolmanen levynsä julkaiseva suomifolk artisti Kari Tapiiri soittaa uutta ja vanhaa tuotantoaan.

Hulda Huima
”Ihmisen elämä kestää vain silmänräpäyksen, kun sitä verrataan maailmankaikkeuden iättömyyteen.”

Hulda Huima on ihastuttanut kuulijoita ja kriitikoita jo kymmenen vuoden ajan omaehtoisella musiikillaan, joka yhdistää iskelmäperinteen melodisuutta folk rockin energian kanssa. Kiitetyissä sanoituksissa käsitellään muun muassa rakkautta, yhteiskuntaa ja luonnon ja ihmisen välistä suhdetta. Hulda Huiman taustayhtye Hitaat sekunnit nostattaa kappaleet lentoon soittamalla tilanteen mukaan niin lempeästi kuin vimmatustikin.

Helmi Levyt julkaisi vuonna 2021 Hulda Huiman Maailma -levykokonaisuuden päätösosan Ilma. Vähäeleistä bändisoittoa ja kokeellisen elektronisia elementtejä yhdistelevän albumin on tuottanut Samuli Tanner (Tiiu Helinä, Clouds). Kokonaisuuden ensimmäinen osa Maa ilmestyi vuonna 2019.

Redin katolla esiintyvien artistien kuvat