Hyppää sisältöön

Vastuullisuuskuukausi

-

Jos odotit merkkiä, tämä on se! Aika tehdä kestävämpiä valintoja. Luvassa mm. sunnuntaikirppareita, työpajoja ja kiertotaloustoimijoita. Tutustu ohjelmaan alla! Osallistuminen on maksutonta ellei toisin mainita.

Ruukkujenvaihtopiste by Urban Green / 2.krs, Stadiumia vastapäätä
Tuo tullessasi, vie mennessäsi! Voit tuoda turhaksi käyneet kukkaruukut vaihtopisteeselle toisten iloksi. Saat veloituksetta vaihtaa omat käytetyt, mutta ehjät kukkaruukkusi pisteessä oleviin ruukkuihin. Voit myös vain jättää ruukkusi, vaikket löytäisi itsellesi mitään vaihdossa. Käy vaikka useammin kuukauden aikana!

Klo 11-17 Levymessut / 2.krs, JYSKin vieressä
Ensi kertaa järjestettävillä Redin levymessuilla on levykauppiaita yksityisistä keräilijöistä alan harrastajiin. Tarjolla on tuhansittain lp- ja cd-levyjä edullisista todellisiin keräilyharvinaisuuksiin. Tervetuloa tekemään löytöjä levyhyllyyn!

Klo 11-17 Kaupunkitaidetta by KaPa / 2.krs, JYSKin vieressä
Tutustu alueelle rakennettavaan Kalasatamasta-Pasilaan spåralinjaan ja jätä jälkesi yhteisölliseen taideteokseen! Teos toteutetaan työmaa-aitaan ja sijoitetaan kaikkien nähtäville työmaan yhteyteen Vallilanlaaksoon. KaPa-hanke rakentaa Nihti-Kalasatama-Vallilanlaakso-Pasila välille uuden raitiotien, jonka liikennöinti alkaa vuonna 2024.

Klo 11-17 Pop-up kirjasto / 2.krs, JYSKin vieressä
Kalasataman kirjaston pop-up tarjoaa hittikirjoja takavuosilta, kestäviä suosikkeja ja kirjoja, joita saat vain kirjastosta. Hyvä tarina ei vanhene, se nähdään klassikkosatutunnilla klo 13.

Klo 11.30-13 Leikki leikkinä! / 2.krs, JYSKin vieressä
Tervetuloa perheen pienimmille suunnattuun askarteluhetkeen pääsiäisen hengessä Leikki leikkinä -kirjan tekijöiden Iisa Juvan ja Emmi Rapalan kanssa. Leikki leikkinä -kirja ja muita teemaan sopivia kirjoja myynnissä Kirja.fi-myyntipisteellä.

Klo 13-16 Kylvötalkoot / 2.krs, Vapaakaupungin Olohuone
Tule askartelemaan yrttipurkki kierrätysmateriaaleista ja kylvä tulevan kesän yrtit! Yrttipurkkia voi hyödyntää myös esimerkiksi pienten tavaroiden säilyttämiseen. Kylvötalkoissa kylvämme myös muita yrttejä Olohuoneelle sekä jättimäisen rairuohon pääsiäistä varten.

Klo 14 Lukupiiri by Kalasataman kirjasto / 2.krs, JYSKin vieressä
Tervetuloa aloittamaan Kalasataman kirjaston lukupiiriä ensimmäiseen tapaamiseen! Tapaamiseen ei tarvitse valmistautua: tule mukaan valitsemaan kevätkauden kirjat, tutustumaan toisiin sekä sopimaan käytännöistä. Mukaan pääsee toki myöhemminkin.

Klo 13-17 Sunnuntaikirppari / 2.krs, JYSKin vieressä
Redin sunnuntaikirpparit tekevät paluun! Tule tekemään löytöjä tai myymään itse. Varaa myyntipaikkasi 15 €:n hintaan täältä. Myyntipaikkaan kuuluu pöytä (140×70 cm) ja tuoli. Lisäksi voit halutessasi jättää myymättä jääneet tavarasi Rediin, me viemme ne eteenpäin puolestasi.

Menneet tapahtumat

Klo 13-16 Korjauskaupunki / 2.krs, Vapaakaupungin Olohuone
Työpajassa opetellaan korjaamaan rikkinäisiä vaatteita ja muita tekstiilejä. Korjauskaupunki kokoontuu Olohuoneella läpivuoden aina kuukauden ensimmäisenä lauantaina.

Klo 16-20 Vaatepuu x Remake / 3.krs, Second Hand Marketissa
Onko nurkissasi vaatteita, jotka eivät syystä tai toisesta löydä päällesi? Pitäisikö olla vähän lyhyempää? Puuttuuko taskut lempitunikasta? Puristaako joku kohta? Ehkä leikkaus on vanhanaikainen?

Ompelijamestari Paula Malleus päivystää Vaatepuun osastolla perjantai-iltana. Paulalla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus alalta. Hän on pyörittänyt omaa eko-ompelimoa ja Remake-kollektiivia Helsingissä, tehnyt useita unohtumattomia iltapukuja linnanjuhliin, luonut upcycling-vaatemallistoja sekä kirjoittanut aiheesta kirjan. Nykyään hän pääasiassa kouluttaa omalla työhuoneellaan uusia osaajia alalle, mutta innostui yksittäiselle päivystyskerralle vanhojen aikojen kunniaksi.

Tule siis vaatteinesi paikalle ja ihmettele yhdessä mitä niille voisi tehdä ja mitä työ maksaisi. Mikäli haluat jättää työn Paulalle, hän vie vaatteet omalle työhuoneelleen ja valmiit työt ovat noudettavissa Vaatepuusta kahden viikon päästä.

Klo 11-15 Tekstiiliteostyöpaja / 2.krs, JYSKin vieressä
Tule tekemään yhteisötaidetta! Käytämme materiaalina sisustusliikkeen kangasnäytepaloja, poistokangasnäytteitä sekä liikkeiden kierrätyskartonkia. Näistä kokoamme yhteisöllisen ja värikkään Rakkaudesta kaupunkiin -tekstiiliteoksen koristamaan kauppakeskuksen tiloja.

Työpaja sopii kaikille. Ohjaajana toimii Tuunaajamutsi apureineen.

Klo 11-15 Vaatevaihtarit / 2.krs, Vapaakaupungin Olohuone
Vaatevaihtareihin voit tuoda vanhoja käyttämättömäksi jääneitä vaatteitasi kiertoon. Tuodessasi vanhat vaatteesi voit myös ottaa mukaasi jonkun muun jättämiä vaatteita. Tuothan vain hyväkuntoisia vaatteita.

Klo 11-17 Vintagepäivä / 2.krs, JYSKin vieressä
Löydä ainutlaatuinen kattaus vintagevaatteita ja -asusteita, teatteripukuja ja -tarpeistoa sekä persoonallisia koruja. Mukana ovat mm. Beloved by Brunou, Ecomania, Evergreen gardrobi, Herné, Hävikkikukkakauppa Kukkis, Lady Vintage, Lea Lahti ja Viivin Vintage.

Päivän aikana lusikkaseppä Janne Brunou takoo alasimella toivetekstejä työnäytösluontoisesti.

Klo 11-17 Teatterilöytöjä / 2.krs, JYSKin vieressä
Musiikkiteatteri- ja oopperaesityksiä ideoiva ja toteuttava taiteellinen tuotantotoimisto Greta Tuotanto tuo myyntiin teatteripukuja ja -tarpeistoa. Mitä aarteita voitkaan löytää?

Klo 11-17 Uniikkeja löytöjä by Fida secondhand / 2.krs, JYSKin vieressä
Fida secondhand myy tapahtumassa Marimekon kankaita ja vaatteita sekä muita erikoismyymälänsä vaatteita.

Klo 13-17 Sunnuntaikirppari / 2.krs, JYSKin vieressä
Redin sunnuntaikirpparit tekevät paluun! Tule tekemään löytöjä tai myymään itse. Varaa myyntipaikkasi 15 €:n hintaan täältä. Myyntipaikkaan kuuluu pöytä (140×70 cm) ja tuoli. Lisäksi voit halutessasi jättää myymättä jääneet tavarasi Rediin, me viemme ne eteenpäin puolestasi.

Klo 11-16 Kierrätyspäivä by KiipeilyAreena / K1.krs, KiipeilyAreena
Voit tuttuun tapaan tuoda vanhat hyväkuntoiset ja käyttökelpoiset kiipeilyvarusteesi annettavaksi kiertoon tai tulla tekemään itsellesi löytöjä.

Tänä vuonna KiipeilyAreena järjestää tapahtuman yhteydessä myös kiipeilykirppiksen. Voit varata kirppispöydän itsellesi tai kaveriporukallesi. Myyntipöytä varataan ennakkoon ja myyjä vastaa itse hinnoittelusta sekä varusteiden myynnistä. Lisätietoa tapahtumasta saat Kalasataman hallilta sekä KiipeilyAreenan some-kanavilta.

Klo 13-16 Vegaaninen kokkauspäivä / 2.krs, Vapaakaupungin Olohuone
Vegaanisessa kokkauspäivässä otetaan Olohuoneen yhteisökeittiö haltuun! Tule kokkaamaan ja syömään vegaanisia tortillapitsoja.

Klo 13-17 Sunnuntaikirppari / 2.krs, JYSKin vieressä
Redin sunnuntaikirpparit tekevät paluun! Tule tekemään löytöjä tai myymään itse. Varaa myyntipaikkasi 15 €:n hintaan täältä. Myyntipaikkaan kuuluu pöytä (140×70 cm) ja tuoli. Lisäksi voit halutessasi jättää myymättä jääneet tavarasi Rediin, me viemme ne eteenpäin puolestasi.