Hyppää sisältöön

Skidiviikko

-
2.krs

Redin Skidiviikko tarjoaa viikon ma-su 13.-19.11. ajan erityisen mukavaa tekemistä lapsille ja lapsiperheille.

Tapahtumaviikolla voit mm. pelata Skidien ja kirjaston yhteistä Helsinki-aiheista oppimispeliä Skidipeliä, osallistua Taaperotiistain rientoihin ja tutustua Vapaakaupungin olohuoneen lastenohjelmatarjontaan. Viikon aikana Redissä myös kivoja tarjouksia lapsiperheille.

Tervetuloa seikkailemaan Rediin!

Tutustu myös Redin monipuoliseen viihdekattaukseen!

Michelin-kokki ja Muru Baby -lastenruokabrändin perustaja Henri Alén avaa Rediin maailman ensimmäisen Vauvojen ravintolan.

Vauvat aveceineen pääsevät nauttimaan ravintolatunnelmasta ja hyvästä ruoasta toisen kerroksen A-hissien luona 14.–16.11.

Tutustu menuun ja varaa pöytä: murubaby.fi/vauvojen-ravintola

Sijainti: 2.krs, A-hissien luona
Ajankohta: ti-to 14.-16.11. Aukioloajat: tiistaina klo 13-15, keskiviikkona klo 11-15, torstaina klo 11-15

Jättimäinen lautapeli kutsuu kaikki tutustumaan Helsingin tarinoihin. Stadin kaduille sijoittuvassa jättimäisessä Skidipelissä pääset itse seikkailemaan pelinappulana ja kohtaat Helsingistä tuttuja maisemia ja hahmoja.  Skidipeli on kiertänyt kirjastoja, kulttuurikeskuksia ja kouluja ilahduttaen pieniä ja isoja pelaajia. Tässä hauskassa koko perheen seikkailussa pelaaja voi matkustaa sporalla väärään suuntaan, joutua vankilaan tai ottaa nokoset Kaisaniemen puistossa.

Arkipäivisin klo 9-14 pelilaudan valtaavat Kalasataman alueen koululaiset (ma, ke, to, pe), joille Kalasataman kirjasto vetää ohjattuja tuokioita.

Skidipelin takana on Skidit-kollektiivi, joka liputtaa leikkisän elämän puolesta. Kollektiivi tehtailee suosittuja Skidit-tapahtumia, kuten festarit, risteilyt ja diskot. Sisältöjä on tehty kulttuurikeskuksille, museoille, risteilyaluksille sekä Helsingin kaupungille ja kirjastoille.

Sijainti: 2.krs, Stadiumin vieressä
Aukioloajat:
Ma 13.11. klo 14-18
Ti 14.11. klo 10-18
Ke 15.11. klo 14-18
To 16.11. klo 14-18
Pe 17.11. klo 14-18
La 18.11. klo 10-18
Su 19.11. klo 10-18

Minibuffet on täyden palvelun lastenvaatekirpputori Redin 2. kerroksessa.
Myymälästä löydät käytetyt lastenvaatteet, lastentarvikkeet ja lelut.

Minibuffet tarjoaa erilaisia ja innostavia tapoja myydä tuotteita, jotta kierrättäminen olisi mahdollisimman helppoa. Tule myymään aarteitasi tai poikkea myymälään tekemään löytöjä!

Sijainti: 2.krs, DNA:ta vastapäätä
Avajaiset: ti 14.11. klo 15-17
Aukioloajat: ark. 10-20, la-su 12-18

Taaperotiistai ilahduttaa ja ilostuttaa lapsiperheitä mukaansatempaavilla leikeillä ja aktiviteeteillä.

Pienille veturinkuljettajille on tarjolla runsaasti rakenneltavaa Brio Play leikkialueella. Perheen pienimmille on tarjolla värikäs puuhapalikka-alue pehmustetulla lattialla – täällä voi turvallisesti rullata, myllätä ja kieriä mielin määrin! Pienet taiteilijat ovat tervetulleita Taaperotiistain piirustuspisteelle, jossa väritetään eläinhahmot upeaan väriloistoon. Täällä voit myös osallistua Reiman lahjakortin arvontaan.

Ella’s Kitchen kutsuu Taaperotiistain vieraat osastolleen leikkimään ja maistamaan ihania välipalasmoothieita. Tarramonsterin osastolla koristellaan hauskat monsterikortit. Jamkidsin Muskarituokioissa jammaillaan ohjatusti ja tapahtuma-alueelta löytyy myös Taaperokuvaus – piste jossa voit käydä veloituksetta kuvauttamassa lapsesi. Paljon kivaa paketoituna hauskaksi tapahtumaksi!

Sijainti: 2.krs, Stadiumin ja Espresso Housen läheisyydessä
Ajankohta: ti 14.11. klo 10-14

Tervetuloa kokemaan eläimellinen tiistai Redin Faunattaressa.

Myymälässä pääset tapaamaan eläimiä sekä halailemaan koiraa klo 13-15.

Sijainti: 1. krs, Faunatar-myymälä
Ajankohta: ti 14.11. klo 13-15

Redin Reima-myymälässä vietetään Skidiviikon la 18.11. ”Lasten lauantai” teemapäivää!

  • Vaapero ja Taapero pukevat -kirjan julkkarijuhlat myymälässä klo 14-16
  • Satuhetkiä, askartelua ja arvontaa.
  • Ongintaa klo 11-15.
  • Päivän aikana myös pientä tarjoilua lapsille.

Sijainti: 2. krs, Reima-myymälä
Ajankohta: la 18.11.

Ti 14.11. klo 15-16.30
Sormimaalausta vauvoille ja taaperoille

Tule vauvan tai taaperon kanssa sormimaalaukseen Olohuoneelle! Saat meiltä tarvikkeet ja tilasta löytyy myös vesipiste käsien pesuun.

vapaakaupunki.fi/skidiviikko-sormimaalausta-vauvoille-ja-taaperoille

14.11. klo 18-19
Demon kitarapaja
Työpaja on suunnattu 7-12 vuotiaille

Kitaran soitto on mitä hauskinta, rentoa yhdessä musisointia! Kitaran soittaminen on helppoa ja kuitenkin sopivan haastavaa. Musiikkikoulu Demon järjestämässä pajassa tutustutaan kitaran soittoon, harjoitellaan muutamia sointuja ja päästään soittamaan paria kappaletta yhdessä. Ohjelman kesto on 1h ja pajan vetää yksi opettajamme.

Pajassa on rajoitetusti paikkoja, joten ennakkoilmoittautumiset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen: marika@vapaakaupunki.fi

Ke 15.11. klo 16-17.30
Päiväleffa: Kaksin karkuteillä (2010) k-7
Hiuksia nostattava Disney-seikkailu prinsessa Tähkäpään ja rosvonuorukaisen vauhdikkaasta matkasta, jolta ei puutu erikoisia sankareita, riemua eikä jännitystä. Elokuva esitetään suomeksi ja on tekstitettynä englanniksi!

vapaakaupunki.fi/skidiviikko-paivaleffa-kaksin-karkuteilla-2010

La 18.11. klo 13-15
Kirjoita kuvasta -työpaja
Kirjoitustyöpajassa inspiroidutaan kuvista. Heittäydy hetkeksi kirjoittamisen pariin ja kirjoita kuvasäkistä nostetuista kuvista tarinoita ja muita tekstejä. Saat meiltä kirjoitustarvikkeet.

vapaakaupunki.fi/skidiviikko-kirjoita-kuvasta-tyopaja

Su 19.11. klo 13-15
Ala-asteikäisten taidetyöpaja
Tule mukaan taidetyöpajaan kokeilemaan ja tutustumaan eri taiteenlajeihin piirtämällä, askartelemalla ja maalaamalla omannäköisiä töitä käyttäen mielikuvitustasi.

vapaakaupunki.fi/ala-asteikaisten-avoin-taidetyopaja-4