Hyppää sisältöön

Luonnon hiljaisuudessa -valokuvanäyttely

-
2.krs, Finnfoto Galleria

Tervetuloa Finnfoto Galleriaan, maksuttomaan valokuvanäyttelyyn Helsingissä!

’Luonnon hiljaisuudessa’ on valokuvanäyttely, joka esittelee Mikko Lagerstedtin syvällisen näkemyksen Pohjoismaiden maisemista ja tunnelmallisista hetkistä. Aina aamun usvasta, yönpimeyteen taltioiden unohtumattomia ja ajattomia maisemia. Kuvat eivät vain vangitse paikkoja, ne vangitsevat tunteita, tuoden sinut lähemmäksi luonnon hiljaisuutta.

Esillä on valokuvia Suomesta, Norjasta, Islannista ja Ruotsista, jotka paljastavat paikkojen piilotetut aarteet. Valokuvat ovat tarinoita, jotka on luotu valon, varjon ja värin avulla. Ne ovat kutsu pois arjesta, hengittää syvään ja astua Pohjoismaiden sydämeen, missä maisemien kauneus on koskematon ja aika tuntuu pysähtyvän.

Näyttelyn valokuvien tarkoitus on esitellä kuvia läheltä sekä hieman kauempaa. Muistuttaen, että aina ei tarvitse matkustaa maailman ääriin, jotta voi kokea upeita maisemia. Eri vuodenajat, sääolosuhteet ja paikat näkyvät upeasti ’Luonnon hiljaisuudessa’ -näyttelyssä.

Jokainen näyttelyn valokuva kätkee sisäänsä tarinan tai viestin. Sinun tehtäväsi on löytää ne.

Tutustu valokuvaajaan

Mikko Lagerstedt (s. 1982) on kansainvälisesti tunnettu maisemavalokuvaaja, joka on erikoistunut minimalistisiin ja tunnelmallisiin maisemakuviin. Syntynyt ja kasvanut Suomessa, lapsuuden maalaismaisemat Kauhavalla ovat luoneet hänen rakkautensa luontoon ja taiteeseen. Valokuvat ovat kuin visuaalisia runoja, jotka kertovat tarinoita valon, varjon ja värin kautta.

Lagerstedtin ensi-inspiraatio valokuvaukseen syntyi vuonna 2007, matkalla sukulaisten mökille, kun sade muuttui auringonpaisteeksi. Tämä loi upean sumun ja valon yhdistelmän, jonka hän taltioi kompaktikamerallaan. Tämä kaunis hetki herätti halun tallentaa ja valokuvata tällaisia tunnelmallisia hetkiä. Sosiaalisessa mediassa Mikon kuvia seuraa yli 1,7 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa.

Kuvat ovat saaneet laajaa huomiota ja tunnustusta eri puolilla maailmaa. Niitä löytyy kirjasta ”Masters of Landscape Photography”, joka sisältää tunnetuimpien maisemavalokuvaajien valokuvia. Töitä on esitelty arvostetuissa julkaisuissa, kuten BBC, Business Insider, Daily Mail ja Telegraph. Lisäksi Mikko on työskennellyt yhdessä kuvaaja Konsta Punkan kanssa Ylen lyhytsarjassa Exploring Earth, joka on kuvattu Chilen Patagoniassa. Yksi suosituimmista valokuvista, ”Reflect”, sai erityistä huomiota, kun tunnettu kiinteistövälittäjä Ryan Serhant jakoi sen sosiaalisessa mediassa.

Lagerstedtin tyylille on tunnusomaista minimalistinen lähestymistapa, joka vangitsee maailman olemuksen sen kaikessa loistossaan – aina sumuisen aamun rauhasta revontulien eteeriseen kirkkauteen. Pyrkien herättämään tunteita tallentamalla luonnon ohikiitäviä hetkiä ja luomaan syvemmän yhteyden katsojan ja maiseman välille.

Maisemavalokuvauksen meditatiivinen luonne korostuu työssä, jossa on oltava läsnä hetkessä ja taltioitava luonnon moninaisuus omalla tavallaan. Kuvien tavoitteena on, että ihmiset eivät vain kiinnostu niistä, vaan myös tuntevat jotain katsoessaan niitä, aivan kuin he olisivat kuvassa.

Tervetuloa Finnfoto Galleriaan, maksuttomaan valokuvanäyttelyyn Helsingissä!

Mikko Lagerstedt on kansainvälisesti tunnettu maisemavalokuvaaja.