REDIin ja REDIstä

Osoite: Hermannin rantatie 5, 00580 Helsinki

 

Meille pääset kätevästi millä tahansa sitten kuljetkin, tsekkaa alta tarkempaa infoa ja valitse sinulle mukavin tapa. Jos tarvitset jeesiä, ota yhteyttä meidän infopisteen REDIläisiin ja he auttavat.

 

 

Metrolla

Hyppää kyytiin ja jää pois Kalasataman metroasemalla. Metroa voi kuvailla nopeimmaksi tavaksi saapua REDIin, vai miltä kuulostaa Herttoniemestä 4 minuuttia, Itäkeskuksesta 8 minuuttia, Rautatieasemalta 6 minuuttia ja Lauttasaarestakin vain 11 minuuttia?

Kalasataman metroasema on REDIn 3. kerroksessa ja kulku sinne tapahtuu 2.kerroksesta lähtevillä liukuportailla tai orava-hisseillä (itään päin) ja koira-hissillä (länteen päin). Kulkuyhteys auki maanantaista sunnuntaihin klo 05-24. Huomioithan että REDIn aukioloaikojen ulkopuolella kulku metroon tapahtuu rajatusti vain Stadin puolelta, Hermannin rantatien ja Kalasatamankadun pohjoispäädyn sisäänkäynneiltä. 

Bussilla

REDIin pääsee sujuvasti usealla bussilla. Aikataulut selviävät helpoiten ja varmimmin HSL:n reittioppaasta (aseta määränpääksi Hermannin rantatie 5, Helsinki). Kulku Itäväylän itään päin menevältä bussipysäkiltä keskukseen ja katutasoon on käytössä sunnuntaisita torstaihin klo 05.00–02.30 ja perjantaista lauantaihin sekä arkipyhinä 24h. REDIn aukioloaikojen ulkopuolella kulkureitit ovat seuraavat: itään päin meneville busseille/busseilta kulku tapahtuu Kalasatamankadun eteläpäädyn sisäänkäynnistä lokki-hissillä 1- ja 3-kerroksen välillä.

Kulku Itäväylän länteen päin menevältä bussipysäkiltä keskukseen ja katutasoon on avoinna jokaisena päivänä klo 05.00-24.00. Reitti länteen päin meneville busseille/busseilta menee metron kulkuaikoina Stadin puolelta, Hermannin rantatien ja Kalasataman pohjoispäädyn sisäänkäynneiltä, orava-hisseillä tai liukuportailla. Viimeisen metron jälkeen kulkuyhteys länteen päin meneville busseille/busseilta tapahtuu Capellan puistotieltä nousevan Kulosaaren sillan rampin kautta.

 

Kävellen

REDIin on helppo tulla jalkaisin kaikista suunnista. Katutason seitsemän sisäänkäyntiä sijaitsevat Hermannin rantatiellä, Leonkadulla, Kalasataanpuiston suunnassa, Kyläsaarenkadulla ja Työpajankadulla.

Polkupyörällä

REDIin pääsee sujuvasti pyörätietä pitkin jokaisesta ilmansuunnasta, ja fillareiden pysäköintiin on varattu 1045 paikkaa! Paikat sijaitsevat sisäänkäyntien läheisyydessä Englantilaisaukiolla, Kalasatamankadulla, Hermannin rantatiellä ja puistokansi Brygalla. (Kaikki pyöräpaikat ovat käytössä tornien valmistuttua.)

Sähköavusteisten polkupyörien latauspaikka sijaitsee Kalasatamankadulla ja akkujen latauskaappi Kalasatamankadun eteläpäädyssä. Lataus on maksutonta.

Kaupunkipyörien paikkoja REDIstä löytyy Hermannin rantatien varrelta 40 ja Englantilaisaukiolta toiset 40.

Vaikkapa Sturenkadulta REDIn hurauttaa viidessä minuutissa tai Hakaniemestä kahdeksassa. Oman helpoimman reittisi selvität kätevästi HSL:n kevyen liikenteen reittioppaasta.

Autolla

REDIssä on autoille noin 1950 mukavan leveää hallipaikkaa neljässä eri tasossa. Pysäköintitasoissa K2 ja K3 on tuntiveloitus. Pysäköintitasoilla K5 ja K6 voi pysäköidä joko tunti- tai kuukausiveloituksella. Ajoyhteydet pysäköintiin ovat Hermannin rantatiellä, Työpajankadulla ja keskustasta tullessa Sörnäisten rantatien päädyssä. Parkkihalleihin pääsee ajamaan sisään ja ulos 24h.

REDIn 300 liityntäpysäköintipaikkaa ovat käytössä kalliopysäköinnissä arkisin klo 06.30–17.30 hintaan 2 €/päivä. Niihin pääsee näyttämällä sisäänmenopuomilla HSL:n matkakorttia, kun paikkoja on vapaana. Paikkatilanne näytetään katutason opasteissa pysäköintiin ajettaessa.

Ekologisemman autoilun nimissä REDIssä on paljon sähköautojen keskinopeita (22 kWh) latauspaikkoja. K2-kerroksesta latauspaikkoja löytyy 15 ja kalliopysäköinnistä 212. Latauspaikoissa on Type 2- ja supershuko-pistokkeet. Lataus veloitetaan kulutuksen mukaan, 15 senttiä/kWh. Kulutuksen lisäksi veloitamme normaalin pysäköintimaksun.

Taksilla

REDIn lähin taksiasema on osoitteessa Työpajankatu 13.

Spåralla

Raitiovaunuliikenne alkaa kaupungin suunnitelmien mukaan linjalla Nihti–Kalasatama–Pasila vuonna 2024 ja Kruunusiltojen kautta kulkeva raitioliikenne on suunniteltu valmistuvaksi vuonna 2026.