Hyppää sisältöön

Suomen ensimmäinen parkkihalliin rakennettu skeittiparkki avautuu tänään Rediin

Ilmainen skeittiparkki on avoinna kaiken tasoisille harrastajille. Myös scoottaajat ovat tervetulleita vuoropäivinä.

Kaupunkikeskus REDIn kellarikerrokseen rakennetun sisäskeittiparkin avajaisia vietetään lauantaina 19.9. Skeittiparkki on ainoa laatuaan Suomessa. Se on rakennettu REDIn kallioparkkiin, johon pystytetyt kivirakenteet ja matalat kivipaasit imitoivat kaupunkiympäristöä. Mukana skeittiparkin suunnittelussa ja toteutuksessa ovat olleet  HELride-kollektiivi ja Suomen Rullalautaliitto. Skeittiparkkia ovat tukeneet REDIn lisäksi Are Oy sekä Helsingin kaupunki.

Tilaa skeittaamiseen on käytettävissä yhteensä 700 neliömetriä. Skeittiparkki sopii sekä aloittelijoille että kokeneemmille lajin harrastajille, ja se on kaikille ilmainen.

– Kaupungissa kaikilla pitää olla tilaa harrastaa ja elää. Skeittaaminen on noussut Suomessa suosituksi lajiksi, mutta tilaa lajin harrastamiseen on liian vähän. REDIltä löytyi tilaa ja halusimme antaa tilat hyvään käyttöön. Me olemme olemassa kaupunkilaisia varten, REDIn kauppakeskusjohtaja Aleksi Salminen sanoo.

– Rullalautailijoiden tilanne on kesäisin melko hyvä. Talviharjoittelupaikkoja on kuitenkin vähän ja siksi moni lopettaa talveksi harjoittelemisen. REDIn skeittiparkki otetaan ilolla vastaan, kertoo HELride Collectiven puheenjohtaja Pete Ruikka.

REDIn skeittiparkki on avoinna arkisin klo 8–20 ja viikonloppuisin klo 12–18. Tilat on jaettu skeittaajien ja scoottaajien välille vuoropäiviksi, viitenä päivänä skeittaajille ja kahtena scoottaajille. Avajaislauantaina REDI ja HELriden skeittiammattilaiset järjestävät maksuttomia skeittikouluja, joihin pääsee ilmoittautumaan REDIn verkkosivun kautta.

Kuvia skeittiparkista saat käyttöösi täältä, mainitsethan kuvia käyttäessäsi kuvaajan ja skeittaajan nimet.

Lisätietoja:
Aleksi Salminen
kauppakeskusjohtaja, REDI
puh. 044 235 9960
aleksi.salminen(at)redi.fi 

REDI on uudenlainen kaupunkikeskus, joka tarjoaa kaupunkilaisille elämyksiä, rauhoittumista, kohtaamisia, tilaa ja palveluita. Syyskuussa 2018 avatun REDIn ainutlaatuisia ominaisuuksia ovat muun muassa puistokansi Bryga, kaupunkilaisten yhteisenä olohuoneena toimiva Kalasataman Vapaakaupungin Olohuone, kallioparkkiin rakennettu skeittipuisto, Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa WeFood, sekä vapaalentotunneli Fööni. 

Skeittaaja Onni Saltevo skeittaa Redin skeittiparkissa