Hyppää sisältöön

REDI toi yhteen kaupungin päättäjät ja kulttuurin rikastajat Nereidin julkaisutilaisuudessa

Kehittyvä ja hengittävä kaupunki tarvitsee kulttuuria ja juuri nyt siihen on kova nälkä. Katseet tuleekin suunnata koronan runteleman kulttuurielämän jaloilleen saamiseen. REDI käytti Kalasataman uuden maamerkin, Nereidi-taideteoksen julkaisuajankohdan tuodakseen kaupungin pormestariehdokkaat ja kulttuurinluojat yhteen. Keskiviikkona 2.6. ihailtiin taiteilija HC Bergin luomaa 7 metristä Nereidiä ja käytiin vilkkaita keskusteluja Helsingin kulttuurielämän elvyttämisestä.

Moderni kaupunkikeskus on paljon muutakin kuin kauppapaikka. Sen todisti REDI Kulttuuri kohtaa kuntavaalit -tapahtumassa. Kulttuurin tilasta käytävälle keskustelulle oli tärkeä paikka ja näkemyksiä tulee törmäyttää kuntavaalien alla. Tilaisuus järjestettiin vallitsevien koronarajoitusten puitteissa ja yleisö kutsuttiin seuraamaan keskusteluita Facebookin live-lähetykseen.

Tilaisuudesta tehtiin kooste, jonka voi katsoa täältä.

Tapahtumaan osallistuivat Juhana Vartiainen (kok), Anni Sinnemäki (vihr), Nasima Razmyar (sdp), Paavo Arhinmäki (vas), Eva Biaudet (rkp), Eeva Kärkkäinen (kesk) ja Mika Ebeling (kd), sekä kulttuurin ja taiteen edustajat Juhani Merimaa, Juha Itkonen, Mikko Kosonen, Joel Teixeira Neves, Iiris Tuisku, Kaisa Paavolainen, Elli Toivoniemi, Riku Lievonen, Miia Haavisto, Lauri Eriksson, Ville Räty, Markus Nordenstreng, Petri Pöyhönen, Emmi Vainio ja Mikko Leppilampi. Puhetta riitti paitsi koronan aiheuttamasta epävarmuudesta myös muun muassa taiteilijoiden sosiaaliturvasta ja työtiloista.

Keskustelulle syntyi areena juurikin taiteen takia. HC Bergin pastelleissa hehkuva Nereidi-patsas ilmestyi REDIn edustalle Kalasataman uudeksi, näyttäväksi maamerkiksi. Sen ympärille oli luontevaa rakentaa dialogia kulttuurin ja taiteen tilasta.