Hyppää sisältöön

Redi teki historiansa parhaan vuoden

Vuonna 2018 avattu kauppakeskus Redi teki viime vuonna historiansa parhaan vuoden. Siitä kertoo lähes 10 miljoonaa kävijää ja 11,7 % myynnin kasvu edellisvuodesta. Numeroiden takana on tarjonnan lisääntyminen muun muassa uuden S-marketin ja laajennetun Gigantin sekä kauppakeskusmaailmassa ennennäkemättömän kiertotalouskeskittymän myötä.

Redin kolmanteen kerrokseen avattiin keväällä 2022 kiertotalouskeskittymä, josta löytyvät Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen, Fidan ja UFF:n myymälät sekä yli 60 kiertotalouden pienyrittäjän 500 neliön yhteismyymälä Second Hand Market. Käytännössä tyhjänä olleen kerroksen kävijämäärät pomppasivat nollasta 17 000 yhdessä yössä.

Ajattelu kiertotalouskeskittymän takana on uudenlaista, sillä kauppakeskusmaailmassa on perinteisesti myyty vain uutta.

Halusimme poistaa esteet vastuullisten valintojen tieltä, ja helpoiten se tehdään tuomalla vastuulliset tuotteet, palvelut ja kiertotaloustoimijat samaan tilaan muiden liikkeiden kanssa. Kiertotalous voi olla myös hyvää bisnestä, Redin kauppakeskusjohtaja Tanja Linsiö kertoo.

Kiertotalouskeskittymä kiinnostaa erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia, ja se onkin houkutellut Rediin uutta asiakaskuntaa. Alue veti puoleensa yli 300 000 kävijää pelkästään välillä syyskuu–joulukuu 2022. Kasvua kävijämäärässä oli edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan yli 86 000.

Kiertotalouskeskittymän vastaanotto on ollut mukava todistus siitä, että myös kauppakeskuksissa voidaan ravistella konventioita. Redissä on aina kuljettu omia polkuja ja tulemme varmasti jatkamaan kiertotalousaiheisten teemojen kehittämistä myös tulevaisuudessa, Linsiö jatkaa.

Redin kokonaiskävijämäärän 26 % kasvuun on vaikuttanut myös kauppakeskuksille perinteisempi liiketoiminta: muun muassa Helsingin suurimman S-Marketin avaaminen ja Gigantin liikkeen laajentaminen. Muita uusia toimijoita ovat Synsam, Hävikkiruokakauppa LOOP ja BioRex-elokuvateatteri.

Loppuvuodesta 2023 Rediin avataan uusi ravintolamaailma, joka yhdistää kauppakeskuksen asiakasvirrat kivijalkaravintolamaisempaan ravintolakokemukseen. Ravintolamaailman odotetaan vilkastuttavan kävijämääriä entisestään.

Lisätietoja
Redi / Kauppakeskusjohtaja Tanja Linsiö
tanja.linsio (a) redi.fi / 050 342 6057

Kalasataman tornit ja Kauppakeskus Redi ilmasta kuvattuna