Vastuullisuus 

Vastuullisuus

Meillä kaikilla on mahdollisuus kantaa vastuunsa ympäristöstä, ilmastosta, yhteisöistä ja toisistamme. Tehdään siis yhdessä kestävämpää maailmaa. Miten Redi ja Redin toimijat kantavat kortensa kekoon tällä hetkellä?

Etsimme herkällä korvalla uusia kumppaneita ja kehitysideoita, joten olethan meihin rohkeasti yhteydessä tätä kautta.

LEED® Platina -ympäristösertifikaatti

Redille on myönnetty korkeimman mahdollisen ympäristöluokituksen, LEED® Platina -tason, ympäristösertifikaatti. Sertifikaatti kertoo kiinteistön erinomaisesta energia-, materiaali- ja vesitehokkuudesta sekä korkeatasoisesta sisäympäristöstä. Redi saavutti arvioinnissa 84 pistettä, Platina-tason rajan ollessa 80 pistettä, johon vaikuttivat muun muassa se, että Redin vesikalusteet ovat vettä säästäviä, jätteet lajitellaan ja uusiokäytetään sekä keskuksen katolle toteutettu puistoalue, joka hyödyntää sadeveden kasvien kastelussa. Lue koko kertomus.

  • Meidän kauppakeskuksemme sekä vuokralaistemme jätteistä kierrätetään noin 70 % uusiokäyttöön ja loput poltetaan energiaksi Hakkilan laitoksessa
  • Meidän ravintoloidemme rasvat käsitellään Riihimäen Gasumin laitoksessa ja niistä tehdään biokaasua
  • Tarjoamme asiakkaillemme kattavan kierrätyspisteen
  • Käyttämämme valaistus on toteutettu energiatehokkaalla LED-tekniikalla

Kansainvälisessä LEED-ympäristöluokituksessa (Leadership in Energy and Environmental Design) arvioidaan tilojen, rakennuksen ja rakennushankkeen ympäristöominaisuuksia. LEED-sertifiointeja myöntää ja niiden käyttöä valvoo riippumaton Green Building Business Certification Institute.

Ruokahävikin vähentäminen

Redissä toimii Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa WeFood ja sen lisäksi useat ravintolat ja kahvilat ovat ottaneet tavoitteekseen vähentää ruokahävikin määrää. Tästä löydät kaikki Redin toimijat, jotka ovat sitoutuneet ruokahävikin vähentämiseen.

ResQ Club
Pelasta ravintolaruokaa edullisesti Redin ravintoloista ja kahviloista. Tällä hetkellä ResQ Clubissa mukana Espresso House, Gateau, Jungle Juice Bar, K-Market, K-Supermarket REDI, Kotipizza, Luckiefun’s ja Rax Pizzabuffet.

Vaate- ja tekstiilikeräykset

Lindex 
Myymälöihin tuodut tekstiilit lajitellaan ja kierrätetään mahdollisimman monet niistä esimerkiksi second hand -myymälöihin. Jos tekstiili ei ole käyttökelpoista, se kierrätetään mm. rakennuseristeiksi tai teollisuuskankaiksi.

Polarn O. Pyret
PO.P on lanseerannut oman Second Hand -verkkokauppansa, jossa PO.P+ jäsenet voivat myydä ja ostaa käytettyjä PO.P:n vaatteita. Voit myös hyödyntää kierrätyksen tuomalla pieneksi jääneet vaatteet myymälään ja saamalla alennusta uusista, oikean kokoisista, tuotteista.

Specsavers
Specsaversin mielestä hyvän tulee antaa kiertää ja siksi kerääkin suomalaisten käytettyjä silmälaseja ja toimittaa ne vuosittain vapaaehtoisen optikkoryhmän voimin Tansaniaan, jossa he teettävät paikallisille asukkaille samalla näöntarkastuksia. Ne lasit, jotka ovat liian huonokuntoisia matkatakseen Tansaniaan, kierrätetään ja muutetaan raaka-aineiksi uusille laseille.

Stadium
Vähentääkseen vaateteollisuudesta syntyvää jätteiden määrää, jokaisesta Stadium-myymälästä löytyy re:activate-keräyspiste. Jättämällä vaatteesi keräyspisteeseen voit olla varma, että ne kierrätetään oikeaoppisesti tai toimitetaan maihin, joissa vaatteille ja varusteille on kova tarve.

Kestävä kehitys & kiertotalous

Cubus
Cubus on ottanut reilun askeleen kohti kestävämpää kehitystä laatimalla vaatteita, jotka on merkitty Joutsenmerkillä, Pohjoismaiden yhteisellä ympäristömerkillä.

Jungle Juice Bar
Kaikki Jungle Juicen käyttämät take away -astiat (mukit, kannet, pillit) ovat valmistettu biohajoavasta PLA-biomuovista. Ja kirsikkana kakun päällä: mainitsemalla kassalla smoothien päästökompensoinnista saat sen hiilijalanjäljen hyvitettyä!

K-Supermarket
Redin K1.kerroksessa sijaitsevan K-Supermarketin kylmäkoneiden lauhdelämmöllä pidetään Redin kävelykatu, Kalasatamankatu, sulana.

KappAhl
Tiesitkö, että KappAhl oli maailman ensimmäinen muotiketju, joka sai kestävän kehityksen sertifioinnin? Eikä suotta, yrityksellä on tarkat tavoitteet, joita kohti se systemaattisesti etenee. Esimerkiksi vuonna 2020 100% yrityksen ostamasta energiasta on peräisin uusiutuvista energianlähteistä.

Polarn O. Pyret
PO.P on lanseerannut oman Second Hand -verkkokauppansa, jossa PO.P+ jäsenet voivat myydä ja ostaa käytettyjä PO.P:n vaatteita. Voit myös hyödyntää kierrätyksen tuomalla pieneksi jääneet vaatteet myymälään ja saamalla alennusta uusista, oikean kokoisista, tuotteista.

Redi ravintolat
Kaikkien ravintoloiden paisto- ja muut rasvat käsitellään Riihimäen Gasumin laitoksessa ja niistä tehdään biokaasua.

 

Hyväntekeväisyys

Bikbok
BikBok tekee tiivistä yhteistyötä Planin kanssa tukeakseen tyttöjen koulutusta kehitysmaissa ja vähentääkseen sukupuolten välistä eriarvoisuutta. Girls Right to Education -nimisen hankkeen avulla he ovat tukeneet jo tuhansia tyttöjä akateemisella polullaan.

Cubus
Cubus on jo vuodesta 2006 tehnyt tiivistä yhteistyötä Unicefin kanssa paremman pallon puolesta.

Jungle Juice Bar
Jungle Juice Bar tekee aktiivisesti yhteistyötä eri julkisuuden henkilöiden kanssa lanseeraamalla Hyväntekijä-smoothieita, joiden tuotosta menee euro vaihtuvalle hyväntekeväisyysjärjestölle.

Kotipizza
Kotipizza tekee tiivistä yhteistyötä hyväntekeväisyysjärjestö Planin kanssa edistääkseen tyttöjen oikeuksia Indonesiassa.

Monki
Myös Monki tekee tiivistä yhteistyötä Plan Internationalin kanssa parantaakseen lasten ja erityisesti tyttöjen asemaa kehitysmaissa.

Stadium
Stadium ja Human Bridge ovat yhteistyössä antaneet vanhoille tuotteille uuden elämän ja siten edistäneet entistä kestävämpää, tasa-arvoisempaa ja aktiivisempaa maailmaa. He ovat muun muassa keränneet kymmeniä tuhansia takkeja ja tuhansia kenkiä hyväntekeväisyyteen.

Kotimaisuus

Kotipizza
Kotipizza on valittu Suomen vastuullisimmaksi ravintolabrändiksi, eikä suotta: yritys käyttää vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita, joista lähes 70 % tulee kotimaasta!

Kultajousi
Kultajousen oma Princess-korumallisto on paitsi uskomattoman kaunis, myös Avainlippu- ja Design from Finland -merkitty. Kotimaisuuteen panostetaan myös Kultajousen myymälissä, joiden sisustus ja kalustus ovat täysin kotimaisia!

Luckiefun’s
Tiesitkö, että Luckiefun’s käyttää ainoastaan kotimaista broilerin-, naudan- ja porsaanlihaa?

Eettiset tavoitteet & ihmis- ja eläinoikeudet

Carlson
Carlsonin lähtökohtana on ettei yksikään heidän myymistään tuotteistaan loukkaa ihmisoikeuksia tai ole tuotettu epäeettisesti.

Faunatar
Faunatarelle on myönnetty Eettisen eläinkaupan sertifikaatti, joka takaa tuotteiden turvallisen laadun ja eläinten oikeudenmukaisen kohtelun. Faunatar pyrkii myös opastamaan lemmikkien omistajia ja lisäämään heidän tietämystään.

Marc O’Polo Store
Marc O’Polo on mukana Fur Free Alliance -liitossa eikä täten käytä aitoja turkkeja.

The Body Shop
The Body Shop tekee näkyvää työtä eläinkokeiden lopettamiselle eivätkä he itse koskaan testaa tuotteitaan eläimillä.