Vapaakaupungin taidenäyttely: Mielonen & Lahtinen, Erämetsä 

Vapaakaupungin taidenäyttely: Mielonen & Lahtinen, Erämetsä

Kuukausittain vaihtuva taidenäyttely.

Kalasataman Vapaakaupungin Olohuone on kaikkien kaupunkilaisten yhteinen ei-kaupallinen tila, jossa voi oleskella, työskennellä, hiljentyä, napata vaihtokirjahyllystä uuden kirjan matkaan, käydä keikoilla, joogata ja nauttia kuukausittain vaihtuvista taidenäyttelyistä. Kaikki on ilmaista.

9.7.-2.8.2020 välisenä aikana esillä on Aro Mielosen & Johanna Lahtisen Muutoksen mitta -näyttely sekä Mojo Erämetsän näyttely Aikojemme synnit ja hyveet.

Muutoksen mitta
Aristoteles sanoi ajan olevan muutoksen mitta ja jos mikään ei muutu, aikaa ei ole. Tämä näyttely on tutkimus suhteestamme aikaan. Päätimme käsitellä aikaa keskusteltuamme muistamisesta ja siitä kuinka muisti valikoi, muokkaa mennyttä ja sitä kautta muuttaa käsitystä omasta elämästä. Väärinymmärrämme aikaa molemmat omilla tavoillamme. Näyttely koostuu kummankin omista töistä sekä yhteisteoksesta. Näin tuomme esille aikakäsityksemme yhteneväisyydet ja eroavaisuudet. Meille kiinnostavaa on tutkia kuinka käsityksemme ajasta muokkaa käsitystä itsestämme ja elämästämme. Vuodenvaihteessa näyttelyaikaa hakiessamme emme osanneet odottaa että keväällä koittaisi globaali pandemia ja sen aiheuttamat poikkeusolot. Korona-aika on muuttanut käsitystä ajasta ja sen kulusta ja nyt Aristoteleen sanat tuntuvat aivan uudella tavalla ajankohtaisilta.

Aikojemme synnit ja hyveet
Ovatko nykypäivän murheet ja ilot erilaisia kuin entisaikoina? Vai onko inhimillisen kokemuksen olemus aina sama, vaikka sen muoto vaihtelee ajassa ja paikassa? Näyttelyssä pohditaan suhdettamme aikaan ja historian iäisyysteemoihin, synteihin ja hyveisiin. Kaikissa kymmenessä teoksessa on läsnä sekä entisaika että nykypäivä. Teosten tyyli sekä muoto lähtee aina kyseisestä teemasta, ja näin nähtävänä onkin kymmenen visuaalisesti hyvin erilaista lähestymistä aiheeseen. Alkuperäisen konseptin on ideoinut historiantutkija Antti Parpola.

Tule tutustumaan!

Vapaakaupungin taidenäyttely: Mielonen & Lahtinen, Erämetsä