Redi x Art Port 

Redi x Art Port

Koe, näe ja tunne ennenkuin kaikki muuttuu

Ajankohta: 25.7.-11.9.2022
Sijainti: 1.kerros, Fafa’sin vieressä

Loimme Rediin oman näyttely- ja taidekokonaisuuden kohta purettaviin liiketiloihin. Kokonaisuus on toteutettu yhteistyössä upeiden taiteilijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tule kokemaan, näkemään ja tuntemaan ennenkuin kaikki muuttuu!

 

Art Port taidekokonaisuuden taiteilijat 

Art Portiin johtavan kukkakaaren Redille toteutti Oletihana.fi.

Urban Art-tilassa esillä olevista taiteilijoista Charles Liquor ja Punish he ovat erikoistuneet graffitimaalaukseen.

Poppamaija on katutaiteilija, bambutatuoija ja graafinen suunnittelija. Hänen inspiraationsa kumpuavat puhtaasta luonnosta, Saimaalta ja rumista urbaaneista yksityiskohdista.

Juha Liede on monialainen suunnittelija, joka on työskennellyt useiden kansallisten ja kansainvälisten brändien kanssa ja ollut mukana projekteissa, jotka ovat saaneet maailmanlaajuista tunnustusta ja palkittu festivaaleilla kuten Cannes Lions ja Vuoden Huiput.

Antonia Lev oli yksi tämän kesän Helsinki Urban Artin taiteilijaresidenssin taiteilijoita ja jätti jälkeensä pääkaupunkiseudulle useita upeita muraaleja mukaan lukien Art Portin ja Kalasataman Vapaakaupungin Olohuoneen seiniin maalatut teokset.

 

Nora Helsinki, Perfect imperfections

Tunnelmalliset ja hehkeillä sävyillä maalatut muotokuvat jäniksiä muistuttavista hahmoista herättelevät ajatusta, miten hiukan vinksahtanut, viimeistelemätön ja epätäydellinen voikin olla juuri rouheudessaan täydellistä? Nora Helsinki on eläinoikeusaktivisti ja ottaa usein teoksillaan kantaa luonnon ja eläinten puolesta.

 

Jätä jälkesi Rediin -graffitihuone

Juha Lahtinen on Helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka töissä näkyy usein graffitien värimaailma ja spraymaalin jälki. Juhan jo pikkupoikana alkanut innostus graffiteista avasi silmiä myös perinteisemmän taiteen tekemistä kohtaan ja hän päätyikin taidekoulu MAAhan opiskelemaan kuvataidetta. Juha Lahtisen tyyli onkin ollut helposti tunnistettavissa värikkäästä ilmaisusta ja usein maalauksissa esiintyvistä kasvoista. Viime vuosina Lahtinen on kuitenkin keskittynyt lähinnä abstraktiin taiteeseen.

JUGIX2 on graffiteista 90-luvulla inspiraation saanut taiteilija, jonka teokset ovat nykyisin enemmän kallellaan realismia esittävissä muraleissa. Hänen tyylinsä nojaa vahvasti spraymaalin tuomaan kädenjälkeen.
Metsäahon töitä on nähtävillä muuallakin Redissä – hän on taiteilija palvelualojen työntekijöitä kuvaavien teosten takana.

Purkutaideteos Art Portissa on tarjolla myös ammattigraffititaiteilija Jouni ”Psyke” Väänäsen taidokkaita töitä. Väänänen on toteuttanut lukuisia tilaustöitä ja hän onkin erilaisten tyylien ja tekniikoiden suhteen hyvin muuntautumiskykyinen tekijä. Graffititaiteilija Jouni ”Psyke” Väänäsen tekemisen fokus on nykyään selkeästi enemmän kallellaan spraymaaleilla toteutettaviin fotorealistisiin ihmishahmoihin kuin graffitikirjaintyyleihin. Väänänen tunnetaan myös Purkutaiteen konseptin kehittäjänä ja taiteellisena johtajana. 

 

Jenni Kääriäisen taidehuone: Shadow Room Project & Suni

Shadow Room Project -kollektiivin teos ”Project 16” siirtyi Rediin suoraan Suvilahden tapahtumakentältä jättäen muiston kesän 2022 Tuska- festivaalista Art Port -näyttelyyn. Vesa Sunin ihmismieltä tutkiskelevat teokset siirtyivät osaksi näyttelyä Tuska-festivaalin rannekkeenvaihtopisteeltä. Pieni pala Tuskaa on säilynyt Kauppakeskus Redissä kesän festivaalista saakka.

Shadow Room Projectin takana toimii Shadow Room ry, joka on marginaalikulttuurisia ilmiöitä edistävä yleishyödyllinen yhdistys. Kollektiivi koostuu eri alojen huippuosaajista, joita yhdistää rakkaus pimeän estetiikkaan ja raskaaseen musiikkiin, sekä jatkuva tarve etsiä uusia taiteilijoita, muusikoita, yritysideoita ja muita ilmiöitä mullan alta maan kamaralle. Vesa Suni on taidemaalari ja ITE-taiteilija, jonka maalaukset olivat Tuskassa nähtävillä ensi kertaa tänä kesänä. 

 

Sunna Kangas ja Venla Martikainen: Kosmiset apinat ja muita tarinoita- näyttely

Kosmiset apinat -installaatio on planetaarinen kokonaisuus, joka käsittelee ympäristön tilaa ja ihmisen toimintaa nurinkurisella huumorilla. Ihmiskunta tuottaa 2,1 miljardia tonnia yhdyskuntajätettä maailmaan. Roskaa on myös avaruudessa. Kuu on toiminut avaruusromun kaatopaikkana jo vuodesta 1959.  Kosmiset apinat on Sunna Kankaan ja Venla Martikaisen ensimmäinen teos taiteilijakollektiivina. Lisäksi näyttelyssä on esillä Sunna Kankaan kaupunkiaiheisia fotomontaaseja ja Venla Martikaisen veistos Orkidea sekä installaatio Illallinen / Vanitas.

 

Majakanvahti valokuvateoksia

Majakanvahti on Janne Hirvosen keväällä 2020 aloittama Instagram-valokuvapäiväkirja. Janne tarkkailee kamerallaan taivasta, merta, avaruutta ja kaupunkia kotitalostaan Redin Majakasta. Valokuvissa toistuvat Jannen mielenkiinnon kohteet: ilmakehän ja avaruuden ilmiöt, vuodenajat, pitkälle näkeminen, suuri tilan tuntu. Janne on itseoppinut valokuvaaja ja koulutukseltaan maanmittausinsinööri.

Majakanvahti-näyttelyssä on kokoelma kauneimpia maisemia ja taivaanilmiöitä, ennen jälkeen -kuvapareja sekä timelapse-videoteoksia. Näyttely on Jannen ensimmäinen.

 

Keke Leppälä & Wilson Mäkelä ja Anton Kiiski

MODERN MOVES/2 on ammattivalokuvaaja KEKE Leppälän valokuvanäyttely Redi Art Portissa. Keken valokuvanäyttely keskittyy urbaanin kaupunkikulttuurin timanttiin: skeittaukseen. Näyttely heijastelee lajin vapautta ja puhuttelee myös skeittaukseen vihkiytymättömiä. Keke on tuttu lumilautailun sekä skeittauksen maailmasta ja hän on Suomen skeittimaajoukkueen virallinen kuvaaja. Keke sai juuri kutsun Pariisiin, Louvren Museoon ryhmänäyttelyyn 21.-23.10.2022, Louvre on kokoelmiltaan maailman suurin ja kaikkein vierailluin taidemuseo, missä myös Mona Lisa on esillä. Tervetuloa arvailemaan, mikä työ lähtee Louvreen!

UNDERTONE on visuaalinen näyttely, jossa yhdistyy kahden ystävän Wilson Mäkelän ja Anton Kiisken intohimo taiteeseen, skeittaukseen ja liikkuvaan kuvaan. Teos on tehty improvisoiden 23.7.2022


Strateginen design ja arkkitehtitoimisto Kohina

Kohinan Pop Up- tilan on toteuttanut uuden Food Port alueen suunnittelusta vastaava Design-, sisustusarkkitehti- ja arkkitehtitoimisto Kohina.

 

Venus 3000 -näyttely 

Kolmen taiteilijan kollektiivi Onnelliset (Soldator, Sumpus ja Honmilk) uhmaa kapitalismia etsimällä materiaaleja kirppareilta, roskiksista ja kaduilta. Toista vastavoimaa, patriarkaattia, vastustetaan tekemällä vahvaa yhteistyötä, sillä kaikki kolme taiteilijaa maalaavat teokset aina yhdessä, täydessä harmoniassa.

Venus 3000 käsittelee naiseuden laajenevia rooleja. Näyttely tutkii ja haastaa ahtaita malleja ja lokeroja, joihin naiset on ahdettu, unohtamatta antaa kunniaa erityisesti kaikkein halveksutuimmille rooleille.

Venus 3000 -näyttely sijaitsee 1. kerroksessa, Tokmannia vastapäätä.

 

Art Portista löytyy lisäksi yhteisöllinen Yamaha piano jota kaikki Redin vieraat saavat käyttää. Tervetuloa kokemaan kaikille maksuttomat näyttelyt yksin tai ystävien seurassa.

Redi x Art Port