Oikeus olla yhdessä -taidenäyttely 

Oikeus olla yhdessä -taidenäyttely

Avoinna: 13.-30.6.2022 Redin aukioloaikojen puitteissa
Sijainti: 1.krs, Tokmannia vastapäätä

Perhe on perhe. Riippumatta siitä, kuka olet tai missä olet sattunut syntymään.

Sodat, konfliktit ja vaino pakottavat kuitenkin joka päivä ihmisiä pakenemaan kodeistaan ja erottavat perheenjäseniä toisistaan. Tällä hetkellä yli 100 miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa on joutunut pakenemaan kodeistaan. Lähes puolet heistä on lapsia. Monet pakolaislapset kasvavat epävarmuudessa, erossa läheisistään ja ilman perheen tuomaa turvaa. Jopa vuosien ajan.

UNHCR:n Pohjois- ja Baltian maiden edustusto tuo Helsinkiin taidenäyttelyn pakolaislasten piirroksista. Näyttelyn tavoitteena on lisätä tietoisuutta tästä maailmanlaajuisesta haasteesta ja korostaa perheen yleismaailmallista merkitystä lasten silmin nähtynä. Näyttely pyrkii myös tuomaan esiin, kuinka perheenyhdistäminen voi auttaa perheitä palaamaan yhteen.

Näyttelyssä on esillä suuri joukko piirustuksia perheistä ja perhe-elämästä, taiteilijoina Bangladeshissa, Etiopiassa, Libyassa, Mosambikissa ja Romaniassa asuvat pakolaislapset.

Näyttely on avoinna myös maailman pakolaispäivänä, jota vietetään ympäri maailmaa vuosittain aina 20. kesäkuuta.

UNHCR toivottaa kaikki tervetulleiksi näyttelyyn ihailemaan lasten värikkäitä, mielikuvituksellisia ja vahvoja piirustuksia. Kansalaisuuksien ja taustojen merkitys katoaa, ja esiin nousevat perheeseen liittyvä rakkaus ja yhteenkuuluvuus, jotka ovat yhteisiä kaikille lapsille.

Näyttely on tutustuttavissa suomeksi sekä englanniksi. Tilaan on esteetön pääsy.

Oikeus olla yhdessä -taidenäyttely