Maan ja meren tarinoita -näyttely 

Maan ja meren tarinoita -näyttely

Pekka Halosen akatemian valokuvauksen opiskelijat ovat toteuttaneet näyttelyn Maan ja meren tarinoita yhteistyössä REDIn knassa. Paikkasidonnaisen ryhmänäyttelyn lähtökohtana on ollut REDI ympäristöineen.

Näyttelyn taitelijat ovat inspiroituneet erilaisista asioista: Kalasataman historiasta, meren ja taivaan läheisyydestä, ihmisvirroista, rakenteellisista yksityiskohdista sekä kauppakeskuksesta kuluttamisen ja sosiaalisen elämän keskiössä. Myös ihmisyys, elämä ja ajan vääjäämätön kuluminen ovat pysäyttäneet opiskelijat taiteen tekemisen äärelle. Lähtökohdiltaan erilaiset työt vaihtelevat myös tekniikoiltaan – valokuva on kuitenkin osana jokaista teosta. Teokset sijoittuvat eri puolille REDIn sisätiloja ja niiden äärelle on esteetön pääsy.

Näyttelyssä ovat seuraavat taiteilijat: Joel Eklöv, Tuomas Hietala, Piia Islander, Minna Keso, Kukka Mustonen, Anne Toivanen & Anna Väänänen.
Eklöv, Hietala ja Toivanen tulkitsevat paikkasidonnaisuutta perinteisemmän valokuvan kautta. Islander, Keso, Mustonen & Väänänen ovat työskennelleet kokeilevien tekniikoiden parissa ja osa töistä on selkeästi tilataideteoksia.

Tuusulassa sijaitseva Pekka Halosen akatemia on kulttuurialan ammatillinen oppilaitos, joka kuuluu Keski-Uudenmaan ammattikoulutusyhtymään Keudaan. Näyttely on opiskelijoiden itse suunnittelema ja toteuttama projekti.

Lämpimästi tervetuloa!

Maan ja meren tarinoita -näyttely