Kierrätysviikonloppu 

Kierrätysviikonloppu

Kierrätä ja hyödynnä erilaisia kierrätyspalveluita!

Laitetaan hyvä kiertämään!

Kierrättäminen on meitä kaikkia varten – asian tärkeyttä tuskin tarvitsee painottaa. Etätyöskentely sekä poikkeuksellisen paljon kotona vietetty aika ovat antaneet monille meistä mahdollisuuden siivota kaappeja, tyhjentää varastoja ja järjestää kotia uudestaan.

Siksi olemme luoneet viikonlopun, jossa pääset oppimaan, kierrättämän sekä hyödyntämään erilaisia kierrätyspalveluita REDIssä. Tutustu eri palveluihin alla:

KIERRÄTYSTAVARAN KERÄYS
Keräämme kierrätettäviä tavaroita koko viikonlopun ajan. Tuo siis itsellesi tarpeettomat, ehjät ja käyttökelpoiset vaatteet. kirjat, astiat ja muut pientavarat tai kassillinen sekalaista – paikalla olevat kierrätysneuvojat auttavat lajittelussa. Voit heittää heille myös haastavia kysymyksiä roskien ja tavaroiden lajittelusta sekä saada vinkkejä kierrättämiseen. Kerätyt tavarat viedään Kierrätyskeskuksen toimesta eteenpäin ja saavat uuden elämän jonkun muun luona.
Sijainti: 1.kerros, Ravintola Pomo D’orin vieressä
Avoinna: pe 29.1. klo 14-19, la 30.1. klo 13-18 ja su 31.1. klo 12-17.

VANHOJEN TEKSTIILIEN KERÄYS
Tekstiili on arvokas resurssi ja nyt voit tuoda kaikki vanhat tekstiilisi kierrätykseen! Tekstiilin ei tarvitse olla hyväkuntoista vaan myös jätetekstiili kelpaa. Kiitoksena kierrätyksestä saat kiitoskupongin, jonka voit hyödyntää Lindex-myymälässä. Tekstiilit kierrätetään eteenpäin yhteistyössä Tekstiilipankki Recci Oy:n kanssa.
Sijainti: 1.kerros, NewYorkerin vieressä
Avoinna: jokaisena päivänä Lindexin aukioloaikojen mukaisesti.

POLARN O. PYRET GOES SECOND HAND
Tänä viikonloppuna REDIn Polarn O. Pyret -myymälä täyttyy second hand -tuotteista. Tuo pieniksi tai turhiksi jääneet Polarn O. Pyretin ehjät ja puhtaat ulkovaatteet myymälään, jossa ne arvioidaan samalla käynnillä. Korvauksena tästä saat arvosetelin, jonka voit käyttää uusien tuotteiden ostamiseen. Tuomasi tuotteet myydään myymälässä second hand -hinnoin. Tervetuloa tekemään löytöjä!
Sijainti: 2.kerros, Iittalan vieressä
Avoinna: jokaisena päivänä Polarn O. Pyretin aukioloaikojen mukaisesti.

KUKKARUUKKUVAIHTARIT
Tuo vanhat kukkaruukkusi kiertoon. Kukkaruukkujen vaihtopisteeseen voi tuoda vanhoja ruukkuja ja samalla valita uusia itselleen käyttöön. Voit myös halutessasi vain tuoda tai valita ruukkuja.
Sijainti: 1.kerros, Urban Green -myymälä
Avoinna: jokaisena päivänä Urban Greenin aukioloaikojen mukaisesti.

SILMÄLASIEN KIERRÄTYS
Tiesitkö, että silmälasit eivät kuulu sekajätteeseen, eivätkä niissä käytettyjen monien erilaisten muoviseosten vuoksi muovin keräykseen? Kaikenlaiset silmälasit kannattaa tuoda kierrätykseen Specsavers-myymälään, sillä valtaosa niistä voidaan hyödyntää tehokkaasti uusien tuotteiden raaka-aineena. Keräykseen tuodut silmälasit lähtevät Lassila & Tikanojan kautta eteenpäin kierrätykseen sekä teollisuuden raaka-aineeksi.
Sijainti: K1.kerros, Apteekin vieressä
Avoinna: jokaisena päivänä Specsaversin aukioloaikojen mukaisesti.

TAILOR SHOP BY LEVI’S STORE
Tuo vaatteesi Levi’s Storen Tailor Shop -pisteelle ja anna rakkaille tuotteillesi enemmän käyttöikää! Pisteellä tehdään farkkujen lyhennyksiä, pieniä korjauksia tai esimerkiksi vanhoista farkuista shortsit. Huomioithan, että muokkaukset ja korjaukset tehdään vain Leviksen tuotteisiin. Kysy pisteeltä lisää! Viikonlopun aikana perjantaista sunnuntaihin farkkujen ostajalle Levi’s Repair Kit kaupan päälle. Repair Kit -pakkauksia jaossa vain rajallinen määrä.
Sijainti: 1.kerros, Levi’s-myymälä
Avoinna: la 30.1. klo 12-16

OPIT KENKIEN JA KÄSILAUKKUJEN KOTIHOITOON
Olemme kaikki olleet siinä tilanteessa: katsoneet kenkiämme ja miettineet miten niitä kuuluisi hoitaa? Nyt sinulla on mahdollisuus hakea kaikki neuvot ja niksit sekä kenkien että käsilaukkujen kotihoitoon suutarimestareiltamme. Samalla voit pyytää vaikka neuvot nahkaisten huonekalujen hoitamiseen sekä kiillotuttaa kenkäsi ilmaiseksi.
Sijainti: K1.kerros, Kuvatehtaan vieressä
Avoinna: jokaisena päivänä Suutarin aukioloaikojen mukaisesti.

ANSAITSE RAHAA KIERRÄTYKSELLÄ 
Tee tilaa uusille klassikoille ja ansaitse samalla rahaa – laita ylimääräiset merkkivaatteesi Emmyyn myyntiin. Toimi seuraavasti: täytä sähköinen myyntilähete Emmyn-verkkosivuilta, kirjoita ESPRIT12-kampanjakoodi ilmaisen kuljetuksen saamiseksi, pakkaa tuotteesi siististi ja tuo ne REDIn Esprit-myymälään. Emmy huolehtii vaatteidesi myymisestä puolestasi – sinä ansaitset lisätienestiä sekä kiitoksena saat -20% etusetelin Esprit-myymälään.
Sijainti: 1.kerros, Cafe Cakehousen vieressä
Avoinna: jokaisena päivänä Espritin aukioloaikojen mukaisesti.

VANHOJEN PUHELINTEN KIERRÄTYSPISTE
Puhelimen palauttaminen asianmukaiseen ja turvalliseen kierrätykseen on ympäristöteko! Fonum ostaa käytetyt puhelimet ja hyvittää kaikista vanhemmista puhelimista, jonka jälkeen he kierrättävät puhelimet asianmukaisesti. Aika siis kaivella vanhat 3310 ja muut puhelimet pois laatikoista! Vaihtoehtoja on muutamia:
1. Tule ja tarkista Fonumin pop-up -pisteelle millaisen hyvityksen voit saada vanhasta puhelimestasi. Saat arvioidun mukaisen korvauksen.
2. Jos puhelimesi ei ole korvauksenalainen, voit jättää sen kierrätykseen ja ansaita siitä 10 € etusetelin Fonumin myymälään ja verkkokauppaan.
3. Samalla käynnilläsi voit pyöräyttää onnenpyörää ja Fonum istuttaa puun puolestasi. Mukana myös muita palkintoja!
Sijainti: K1.kerros, Clas Ohlsonin edessä
Palvelu tarjolla: pe 29.1. klo 13-18 ja la 30.1. klo 12-17, näiden aikojen ulkopuolella voit asioida Fonumin liikkeessä 2.kerroksessa

KIIPEILYKENKIEN KORJAUSPALVELU
Pidennä kiipeilykenkiesi käyttöikää vaihtamalla niihin uudet pohjat! Nyt sinulla on mahdollisuus lähettää kuluneet kiipeilykenkäsi uudelleen pohjattavaksi Kiipeilyareenan kautta. Paikalla myös kenkien pohjauksen ammattilainen sunnuntaina klo 15-16.30 vastaamassa kysymyksiin.
Sijainti: 1.kerros, sisäänkäynti Kalasatamankadulta
Palvelu tarjolla: la-su 30.-31.1. klo 10-20

KIIPEILYVARUSTEIDEN KIERRÄTYSPISTE
Kiipeilykenkien korjauspalvelun lisäksi Kiipeilyareenalla pidetään kiipeilyvarusteiden kierrätyspistettä! Voit jättää siistit ja käyttökuntoiset kiipelyvarusteesi kiertoon ke 27.1. – su 31.1. Kiipeilyareenan aukioloaikoina. Tule tekemään löytöjä kierrätyspisteeseen tuoduista varusteeista la 30.1. – su 31.1.. Jäljelle jääneet varusteet toimitetaan Kierrätyskeskuksen kautta eteenpäin.
Sijainti: 1.kerros, sisäänkäynti Kalasatamankadulta
Palvelu tarjolla: ke 27.1. – su 31.1. Kiipeilyareenan aukioloaikoina

VANHOJEN LÄÄKKEIDEN KERÄYS
Muista myös lääkekaappisi siivoaminen! Turvallinen tapa kierrättää vanhat ja tarpeettomat lääkkeet on tuoda ne REDIn  Apteekkiin kierrätettäväksi. Apteekki ottaa vastaan myös neulat sekä ruiskut kovaan astiaan pakattuna. Lue lisää lääkkeiden turvallisesta kierrätyksestä ja niiden keräykseen tuomisesta.
Sijainti: K1.kerros, Specsaversin vieressä
Avoinna: jokaisena päivänä Apteekin aukioloaikojen mukaisesti

HÄVIKKIKUKKAKAUPPA KUKKIS
Tiesitkö, että hävikkiruokakaupan lisäksi Suomessa on olemassa hävikkikukkakauppa? Hävikkikukkakauppa Kukkis saapuu REDIin lauantaina ja sunnuntaina yhteistyössään WeFoodin kanssa. Tule tutustumaan hävikkikukkiin sekä Kukkiksen toimintaan!
Sijainti: K1.kerros, Wefood-myymälässä
Kukkis paikalla: la 30.1. ja su 31.1. klo 12-16

VANHOJEN LAKANOIDEN KERÄYS
Palauta vanhat pussilakanat ja farkut Finlaysonin myymälään. Kiitoksena saat 10 € etusetelin jokaisesta palautetusta tuotteesta.
Sijainti: 2.kerros, Iittalan vieressä
Avoinna: jokaisena päivänä Finlaysonin aukioloaikojen mukaisesti.

Kierrätysviikonloppu