Graffitityöpaja 

Graffitityöpaja

Jätä jälkesi Redin seiniin

Sunnuntaina 3.7. klo 11-17, 1.kerros Fafa’sin vieressä
100 osallistujaa
Ilmainen

Koe, näe & kokeile graffitien maalaamista ammattilaisten ohjeistuksella.

Jouni Väänänen, Juha Lahtinen ja Jukka Metsäaho opastavat spraymaalitekniikoiden ja -tyylien saloihin. Työpajalla ei ole ikärajaa ja paikalle ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet lapsista aikuisiin. Paikan päällä pääsee tutustumaan myös työpajan ohjaajina toimivien taiteilijoiden tekemiin esimerkkiteoksiin, joilla havainnollistetaan sitä mihin kaikkeen spraymaalit taipuvat.

Työpaja järjestetään osana Redi x Art Port -yhteisöllistä taidekokonaisuutta. Lue lisää täältä.

Taiteilijaesittely: Juha Lahtinen / IG @art_lahtinen

Juha Lahtinen on helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka töissä näkyy usein graffitien värimaailma ja spraymaalin jälki. Mielenkiinto graffitiin Lahtisella alkoi jo 13-vuotiaana poikana.

Graffitimaalaamien lisäksi kiinnostus myös perinteisemmän taiteen tekemistä kohtaan nosti päätään 2000-luvun alussa. Kuvataideopinnot hän aloitti Taidekoulu MAA:ssa vuonna 2005. Koulussa taiteilija rupesi käyttämään graffitista tuttua työkalua, spraymaalia, kankaalle ja siitä lähtien hän on etsinyt uusia tapoja tuoda esiin omaa taiteellista näkemystään.

Hänen tyylinsä on ollut helposti tunnistettavissa värikkäästä ilmaisusta ja usein maalauksissa esiintyvistä kasvoista. Viime vuosina Lahtinen on kuitenkin keskittynyt lähinnä akstraktiin taiteeseen.

”Abstrakteissa töissä eniten inspiroi itsensä haastaminen sekä teknisesti että visuaalisesti. Taide on tavallaan jatkuvaa tutkimusmatkailua ja arvaamaton tie. Usein minulla voi olla vahva idea ja tekniikkakin jo tiedossa, mutta kuitenkin tutkin ja kehitän omaa tekemistä koko ajan. Toisaalta on myös hyvä tuntea omat vahvuudet sekä maneerit ja keskittyä myös niihin uuden tutkimisen ohessa.”

Taiteilijan teoksia on voinut viime vuosina ihailla mm. Keravalla järjestetyssä Purkutaiteen Taiteen Kotitalo -näyttelyssä, jossa kymmenet taiteilijat maalasivat purkutaloon teoksia koko talon matkalta.

Taiteilijaesittely: Jukka ”JUGIX2” Metsäaho

Graffiteista 90-luvulla inspiraation saanut taiteilija, jonka teokset ovat nykyisin enemmän kallellaan realismia esittävissä muraaleissa. Hänen tyylinsä nojaa vahvasti spraymaalin tuomaan käden jälkeen.

Metsäahon töitä on nähtävillä muuallakin Redissä – hän on taiteilija palvelualojen työntekijöitä kuvaavien teosten takana.

Taiteilijaesittely: Jouni ”Psyke” Väänänen

90-luvun puolivälissä aloitettu graffitiharrastus johti ”puolivahingossa” siihen, että Jouni ”Psyke” Väänäsestä tuli täysipäiväinen ammattigraffititaiteilija 2010-luvun alkupuolella. Taiteen harjoittaminen ammatina on lukuisien tilaustöiden toteuttamisen kautta johtanut siihen, että Väänäsestä on tullut erilaisten tyylien ja tekniikoiden suhteen hyvin muuntautumiskykyinen tekijä. Nykyään tekemisen fokus on kuitenkin selkeästi enemmän kallellaan spraymaaleilla toteutettaviin fotorealistisiin ihmishahmoihin kuin graffitikirjaintyyleihin.

Väänänen tunnetaan myös erityisesti pandemia-aikana merkittävää kiinnostusta herättäneen Purkutaiteen konseptin kehittäjänä ja taiteellisena johtajana.

Kuvan taideteos: Jukka Metsäaho

Graffitityöpaja