REDIn avajaiset loppuhuipentuvat toisen avajaisviikonlopun ainutlaatuisiin esityksiin. Tarkempi ohjelma löytyy alta, tutustu siihen ja poimi itsellesi uusia kokemuksia!

 

 

PERJANTAI 28.9. 
KALASATAMAN VALON JUHLA

 

"Tavoitteenamme on tuoda valon juhlan myötä Kalasatamaan iloa ja yhteisöllisyyttä sekä ympäristöä valaiasevaa lämpöä ja kauneutta - tuliteatterin keinoin. Feenikslinnun nousu tuhkasta uusiin liekkeihin ja uuteen elämään symboloi tässä yhteydessä myös Kalasataman alueen uutta alkua ja mahdollisuuksia."

 

 

OHJELMA

18:30

Tapahtumatulien sytytys

Tapahtumassa nähtävä tulitaideteos valaisee hämyisän Kaliksen illan lukuisilla ulkotulilla ja samalla esittelee Maria Baric Companyn tulinukketeatterinukkeja ryhmän kansainvälisesti menestyneimmästä tuliteatteriteoksesta Ave Fenix - tarina tarujen ihmeellisestä tulilinnusta. Yhteisötuliteoksen valmistamiseen voi halutessaan osallistua kahden euron materiaalimaksulla (sis. ulkotulen ja opastuksen) klo 18:30-19:00. Tule sytyttämään oma tulesi ja katso miten sen liekki leikkii tuulessa.

19:00

Kohtaamisia unelmien äärellä -työpaja

Työpaja jatkaa Rakkaudesta kaupunkiin -kaupan tiellä tehden Helsingistä mukavamman paikan. Ennen esitystä yleisöllä on mahdollisuus osallistua illan esitykseen käymällä maksuttomalla työpajapisteellä kirjoittamassa toivotuksensa tuntemattomalle. Toiveet kirjoitetaan tähdenmuotoiselle paperilapuille ja kerätään talteen ennen esitystä. Esityksen aikana osallistujien kirjoittamat toivomustähdet ja niiden sisältämät hyvän mielen toivotukset jaetaan eteenpäin sattumanvaraisille vastaanottajille yleisössä. Minkä hyvän mielen toivotuksen sinä haluaisin lähettää eteenpäin?

 

 

19:30 (kesto noin 30min)
Tuliteatteriteos Toiveiden taivas - kohtaamisia unelmien äärellä
Teos on saanut inspiraationsa maailmasta, jossa jokaisella on oikeus unelmoida ja lähteä tavoittelemaan unelmiaan. Paljon kiitelty tuliteatteriteos tuo iloa elämään, saa jännittämään muiden puolesta ja valaisee ympäristöä lämmöllä. Nappaa mukaasi perhe, ystävät tai kollegat ja tule nauttimaan tunnelmallisesta syysillasta!

Helsingin kaupunki on valinnut Kalasataman Valon juhla -tapahtumakokonaisuuden yhdeksi vuoden 2018 Kalasataman alueen ympäristötaidehankkeistaan.

 

Koko päivän

REDI-oppaat

He ovat täällä tänäänkin, kuten jokaisena päivänä syyskuun loppuun asti. He auttavat oikeastaan missä tahansa, mitä pyydätte, joten lähesty rohkeasti!

 

 

LAUANTAI 29.9.
MUSIIKKITEATTERIA JA HUIKEITA TEMPPUJA

 

Lauantaina teitä viihdyttävät musiikkisirkus, jossa yhdistyvät ihastuttava lasten musiikki, taidokas nykysirkus ja kiehtova visuaalisuus sekä Salla Hakanpään jännittävä köysinumero.

Kuva: Tom Hakala

 

 

OHJELMA

11:00, 12:00 ja 13:00
Pikku Papun musiikkisirkus + workshop / Kalasatamankatu

Jos lähdet seuraamaan hahtuvaa, jonka kesätuuli nappaa takapihan voikukasta, voit päätyä melkoiselle seikkailulle. Ruohikon kätköistä löytyy salainen maailma täynnä elämää: laulavia kirvoja, aamu-unisia leppäkerttuja, nälkäisiä muurahaisia ja ihastuneita sammakoita. Kun katsot oikein tarkkaan, huomaat kanttarellin kiertyvän karuselliksi ja oksan pätkän kohoavan veneen mastoksi.

Pikku Papun musiikkisirkus yhdistää lasten musiikkia ja leikkisää nykysirkusta. Tilaa he tarvitsevat niin paljon, että heidät oli sijoitettava sisätiloista Kalasatamankadulle! Nappaa napero tai vanhempi muksu kainaloon, tule mukaan laulamaan ja leikkimään. Esitysten jälkeen pidetään sirkus- ja musiikkityöpajat.

 

16:00 & 17:00

Köysiakrobatiaa / Kalasatamankatu

Löytyykö joukosta ketään, joka uskaltaa ripustaa köyden REDIn 25 metrin korkeudessa olevaan kattoon ja tekemään sillä huikeita temppuja? Kyllä löytyy! Cirkon Salla Hakanpäällä on tähän tarvittavat taidot. Uskallatko sinä tulla katsomaan? Esitys kestää 10 minuuttia.

 

Koko päivän

REDI-oppaat

He ovat täällä tänäänkin, kuten jokaisena päivänä syyskuun loppuun asti. He auttavat oikeastaan missä tahansa, mitä pyydätte, joten lähesty rohkeasti!