INFO

Aukioloajat

Ma-pe klo 09-21
La klo 09-18
Su klo 12-18

K1-kerros on auki:
Ma-la klo 08-21
Su klo 10-21

REDIn ovet avataan puoli tuntia ennen aukioloa ja suljetaan puoli tuntia sulkemisen jälkeen. Julkisen liikenteen kulkuyhteydet ovat auki pidempään, kurkkaa tarkemmat tiedot täältä. Huomioithan, että liikkeillä ja palveluilla voi olla ylläolevista poikkeavat aukioloajat, jotka löydät jokaisen toimijan omalta sivulta.

Poikkeusaukioloajat löydät täältä.

Infopiste

1.krs, Stadi (Hermannin rantatien sisäänkäynti)
+358 44 755 4308
info@redi.fi

Hissit

Jokainen hissi on merkitty omalla navigointiötökällä; Stadin puolelta löytyvät orava-, koira- ja myyrä-hissit ja Skönen puolelta taas merenneito-, valas- ja lokki-hissit. Kaikki hissit eivät kulje samojen kerroksien välillä, joten on hyvä tarkistaa hissien ovilta mihin kerroksiin se liikkuu.

AUTAMME ARJESSA

Kierrätyspiste

Kierrätyspiste sijaitsee K2-kerroksessa, pullonpalautuksen vieressä. Kierrätyspisteeseen voi tuoda pahvia, paperia, vaatteita, muovia, metallia, lasia sekä sähköelektroniikkaromua (SER-jäte, mm. paristot, pienelektroniikka, lamput, akut).

Lastenhoito

Lastenhoitohuone löytyy 2-kerrosesta Skönen puolelta Espresso Housen vierestä.

Löytötavarat

Onko jotain hukkunut? Voit kysellä löytötavaroita 1-kerroksen infopisteeltä, jossa niitä säilytetään viikon ajan. Tämän jälkeen löytötavarat toimitetaan Suomen löytötavarapisteeseen Kamppiin.

Pankkiautomaatit

REDIstä löytyy kolme pankkiautomaattia; TalletusOtto.-automaatti sijaitsee K1-kerroksessa Saiturinpörssin lähellä ja Otto.-automaatit löytyvät Skönen puolelta katutasosta (Kalasatamankadulta Food Marketin vierestä) ja 2-kerroksesta lastenhoitohuoneen vierestä.

Posti

Täyden palvelun posti sijaitsee K1-kerroksessa K-Supermarketin tiloissa.

Tavaransäilytys

Painaako talvitakki kädessä? Haluaisitko viettää aikaasi ilman kantamuksia? REDIn maksuttomat säilytyslokerot sijaitsevat K1-kerroksessa K-Supermarketin ja Faunataren välissä. Huomioithan, että kaapit tyhjennetään joka ilta ja mahdollisesti lokerikkoon jääneet tavarat käsitellään löytötavaroina.

vuokralaisten haastatteluja

Intialaisia herkkuja REDIN ravintolakerroksessa

23.8.2018
Marraskuinen Suomi oli vuonna 1987 ihanan viileä ja rauhallinen. Pohjois-Intian Punjabista kotoisin oleva Ranbir Sodhi ei vielä ensikäynnillä arvannut, että oli saapunut tulevaan kotimaahansa.

"Se oli ensimmäinen ulkomaanmatkani. En ollut käynyt missään ennen sitä. Minusta täällä oli silloin niin ihmeellisen rauhallista. Ja sitähän se on tietysti edelleen moneen muuhun paikkaan verrattuna", muistelee Sodhi.

Patialan kaupungista kotoisin oleva kauppatieteiden maisteri päätyi sukulaisvierailun jälkeen töihin suomalaiseen ravintolaan. Yökerhopatruunaksikin tituleerattu mies on sittemmin tehnyt pitkän uran ravintola-alalla.

Ensimmäisen oman ravintolan hän osti vuonna 1989 ja on sen jälkeen pyörittänyt veljensä kanssa useaa paikkaa pääkaupunkiseudulla. Parhaiten hänet tunnetaan nykyisin kuitenkin Vallilassa sijaitsevan Stadin Tähden omistajana ja Vantaan kaupunginvaltuutettuna.

"Serkulla oli täällä ravintola ja asuin hänen luonaan Suomessa käydessä. Palasin loman jälkeen vielä Intiaan. Päätin kuitenkin tulla takaisin, koska työpaikka oli tiedossa. Aloitin tiskaajana lounasravintolassa ja tiskiä oli koko ajan hirveästi. Osaan sen homman edelleen erittäin hyvin", kertoo Sodhi pilke silmäkulmassa.

Ravintola-alan ammattilaisen haaveena on jo pitkään ollut perustaa hyvää intialaista ruokaa tarjoava paikka, josta saisi aitoja Punjabin alueen makuja, mutta myös herkkuja Intian muilta alueilta.

Unelma on toteutumassa, kun REDIn pohjakerrokseen (K1) avataan ravintola Haweli syyskuussa. Nimi kääntyy suomeksi parhaiten linnaksi tai palatsiksi. Siihen sopivasti on paikan vartijoiksi tilattu kaksi komeaa patsasta Intiasta.

Erikoisuutena jälkiruoat, myös kasvissyöjät ja vegaanit huomioitu Haweliin tulee maistuva lounasbuffet ja a la carte -lista. Noutoruokamahdollisuuden ansiosta annoksista voi nauttia myös kotona. Lisäksi suunnitellaan catering-palvelua.

"Kokkimme ovat intialaisia ja olemme panostaneet ruokalistaan. Siinä on huomioitu myös kasvisyöjät ja vegaanit. Yhtenä erikoisuutena tulevat olemaan erilaiset intialaiset jälkiruoat, joita on Suomessa harvemmin tarjolla", Sodhi kertoo.

Hän on seurannut kirjaimellisesti aitiopaikalta REDIn rakennustyön edistymistä. Kuten kuvasta näkyy, on Stadin Tähden pihalta suora näkyvyys REDIn Majakan torniin.

3 x Ranbir Sodhin omat suosikit
1. Butter chicken (kanaruoka, intialaisen keittiön klassikko)
2. Rasmalai (makea jälkiruoka)
3. Gajar halwa (jälkiruoka, jossa porkkanaa, rusinoita, pähkinöitä ja maitoa)

Miksi REDI?
REDI on ihan loistava paikka ja olin ensimmäisten joukossa varaamassa liiketilaa. Kun vihdoin voin toteuttaa pitkään haaveena olleen ruokaravintolan, haluan sille tietysti myös parhaan mahdollisen sijainnin. REDIn ravintolakerrokseen on helppo pääsy myös parkkihallista ja naapurina ovat mm. ruokakaupat, apteekki ja Alko.

Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa REDIin

16.8.2018
WeFood ohjaa vuodessa arviolta 50 000 kiloa elintarvikkeita roskiksen sijaan parempiin suihin. Myymäläpäällikön ja yli satapäisen vapaaehtoisjoukon voimin pyörivä hävikkiruokakauppa haluaa myös vaikuttaa ihmisten asenteisiin: mitä lähempänä ruoka on sydäntä, sitä kauempana se on roskiksesta.

Tavoitamme WeFood-kaupan tuoreen myymäläpäällikön Eveliina Pölläsen haastatteluun toisessa kädessään mittanauha ja toisessa puhelin. Pöllänen on juuri tilaamassa kalusteita syyskuun 20. päivä aukeavaan myymälään – kierrätettyinä, tottakai.

"Olemme rakentamassa houkuttelevaa ja kaunista myymälää. Hävikkiruoka mielletään helposti kuivahtaneiksi leiviksi ja nahistuneiksi porkkanoiksi, mutta uskon että käynti meillä muuttaa mielikuvan", hän hymyilee.

Hävikkiruoka kiinnostaa nyt laajasti, ja sen ympärille on syntynyt ravintoloita sekä ylijääneitä ruoka-annoksia välittäviä sovelluksia. Suomessa jätteeksi päätyy vuosittain 400–500 miljoonaa kiloa ruokaa. Suomen hävikistä WeFood pelastaa vain murto-osan, mutta kaupan olemassaololla on tärkeä viesti.

"Tavoitteemme on, että hävikkiruokakaupasta tulee uusi normaali, eli haluamme tavoittaa aivan tavallisia ihmisiä. Suurin osa hävikistä tulee kotitalouksista. Toivomme, että ihmiset heräisivät ohikulkiessaan ajattelemaan, ettei syömäkelpoista ruokaa tarvitse heittää pois", Pöllänen jatkaa.

Jälleen yksi loistokonsepti, joka on kotoisin Tanskasta Kirkon Ulkomaanavun organisoiman WeFoodin esikuva tulee Tanskasta. Sisarjärjestö DanChurchAidin konsepti on ollut menestys ja toiminnassa on tällä hetkellä kolme WeFood-kauppaa. Hankkeen voitot niin Tanskassa kuin Suomessakin lahjoitetaan Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyöhön.

WeFood huomioi kaikessa toiminnassaan ympäristön. Hävikkiruokakuljetukset ajetaan yhteistyökumppani Nissanin ajon aikana täysin päästöttömällä sähköpakettiautolla. Pölläsen mukaan REDI valikoitui asemapaikaksi juurikin siksi, että sieltä on hyvät yhteydet joka puolelle. "Lisäksi REDI on aivan uudenlainen konsepti, jonne WeFood istuu hyvin."

Rahoitusta myymälän perustamiseen on hankittu joukkorahoituskampanjalla, joka on yhä käynnissä. Hanketta rahoitetaan myös ympäristöministeriön Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta.

Yhteistyökumppanit ovat Pölläsen mukaan lähteneet mielellään mukaan. "Eri toimijat, muun muassa Heinon Tukku, lahjoittavat meille kakkoslaadun elintarvikkeita, jotka ovat vielä täysin käyttökelposia. Käymme tuotteet tarkasti läpi ennen myyntiin päätymistä. Leipää, vihanneksia ja hedelmiä saamme varmasti päivittäin, mutta muuten päivän valikoima on aina yllätys meille itsellemmekin", hän kertoo.

Tuoretta lihaa tai kalaa ei ainakaan alkuvaiheessa tulla WeFoodissa myymään, mutta muuten valikoima voi kehittyä hyvinkin laajaksi. Tanskassa hävikkiruokakauppa myy jopa kirjoja.

Syö mitä ostat
Elintarvike-ekonomiaa opiskelleelle Pölläselle WeFood on kuulemma "täsmäduuni". Ruoka on lähellä sydäntä, eikä hänen roskikseensa ruokaa päädy. Hänen vinkkinsä biojäteastiansa ruoalla täyttäville on yksinkertainen: syö mitä ostat.

"Teen itse paljon ruokaa ja pakastan sen, mikä ei heti päädy syötäväksi. Pystyn syömään monta päivää samaa ruokaa. Jos perunoita tuli keitettyä liikaa, niistä saa seuraavana päivänä paistettua uuden aterian. "

Pöllänen puhuu myös ruoan arvostuksesta.

"Ruoka on muutakin kuin syömistä, se tuo yhteen ihmisiä ja on keino toteuttaa itseään. Ruoantuotanto työllistää ihmisiä, mutta kuluttaa valtavasti luonnonvaroja. Arvostan ruokaa ja olen valmis näkemään vaivaa sen eteen, ettei sitä päädy roskiin."

Seuraa WeFoodia Instagramissa @wefoodsuomi.

3 x Hävikki hyötykäyttöön
1. Hävikkimestari on Lassila & Tikanojan kehittämä sovellus, jolla ravintolat voivat mitata ruokahävikkiä helposti ja nopeasti.
2. From Waste to Taste on kiertotaloushanke ja samanniminen yhdistys, joka taistelee ilmastonmuutosta ja ruokahävikkiä vastaan. Hankkeen puitteissa aloitti toimintansa Suomen ensimmäinen hävikkiruokaravintola, ravintola Loop.
3. Hävikki-battlessa kotitalouden valinnaisryhmien oppilaat saavat noutaa lähimmästä S-ryhmän myymälästä hävikkiraaka-aineita, joista luokissa valmistetaan kahden ruokalajin aterioita.
Syyskuussa järjestettävään Hävikki-battleen on ilmoittautunut 100 koulua ympäri Suomen aina Hangosta Kolariin ja siihen osallistuu yli 6600 ysiluokan oppilasta.

Pian pääset Kalasatamassa kotiin Pallobaarin kautta

9.8.2018
Mitä jos tänä syksynä heittäytyisit halloweeniin koristelemalla kodin, pukeutumalla naamiaisasuun ja kovertamalla kurpitsan? Tai järjestäisit kavereille 70-luvun disco –teemajuhlat? Entä voitaisiinko työpaikallasi viettää perjantai-iltapäivää rennosti hupilasit päässä?

Elämään tarvitaan iloisuutta ja hauskanpitoa – tämä on juhlatarvikkeiden erikoiskaupan Juhlamaailman kantava ajatus. Suomessa juhlakulttuuri on laajentunut ja rikastunut edellisistä vuosikymmenistä. Tämä näkyy siinä, että aihetta juhlaan löydetään perinteisten pyhien ja merkkipäivien ulkopuoleltakin.

"Nykyisin suomalaiset nauttivat jo laajasti erilaisista juhlista. Esimerkiksi nuoret aikuiset ovat aktiivisia järjestämään teemajuhlia ympäri vuoden. Juhlatunnelmaa voi luoda niin koristeluiden, kattauksen kuin asusteidenkin avulla – myös pienellä budjetilla", kertoo REDIssä avattavan Juhlamaailman toinen omistaja Jonna Nieminen.

Juhliin valmistautuminen on monella samanlaista, kuin lomamatkaan valmistautuminen; suunnittelu on jo iso osa nautinnosta. Jos aivosi kuitenkin lyövät ideoiden suhteen tyhjää, voit aina kääntyä Juhlamaailman juhlamestareiden puoleen, jotka osaavat auttaa niin pienien kuin suurien tilaisuuksien suunnittelussa.

"Hyviä ideoita löytyy paljon somesta. Monet asiakkaat tulevatkin myymälään esimerkiksi Pinterest- ja Instagram-kuvien kanssa", toteaa juhlamestari Ina Suojanen, joka kertoo myös itse saavansa paljon ideoita somen kautta.

Somen roolin lisäksi toinen juhlakulttuurissa näkyvä trendi on sesonkien vahvistuminen. Kun REDI avaa ovensa syyskuussa, ajankohtaisia sesonkeja ovat rapujuhlat, Oktoberfest ja halloween.

"Avajaisten yhteydessä on tiedossa myös huikeita tarjouksia," Nieminen vinkkaa.

Baari, joka sopii kaikille
Trendit vaihtelevat, mutta yksi tuote pitää vahvasti pintansa vuosikymmenestä toiseen – ilmapallot. Juhlamaailmassa niille on omistettu kokonaan oma baari, jonka valikoima on valtava! Valinta voikin olla haastava, sillä saatavilla on yli tuhat erilaista kumi- ja foliopalloa.

Pallobaari kokeminen on jo itsessään elämys. On lähes huumaavaa seurata juhlamestari Olli Jussilan työskentelyä tiskin takana. Pallojen täyttö käy häneltä sulavin liikkein kädenkäänteessä. Hetkessä pallo on täytetty ja solmittu.

Kumipallojen sisälle hierotaan geeliä ennen täyttöä. Mistä tässä on kyse?

"Kestokäsittelemme pallot geelillä, joka muodostaa niiden sisälle kalvon ja tukkii huokoisen pinnan. Näin lentoaika pidentyy kymmenkertaisesti", Jussila selittää.

Juhlamaailma takaakin palloille viikon lentoajan, jolloin ne on mahdollista hakea myymälästä jo hyvissä ajoin ennen juhlia.

Toista ilahduttamaan tai juhlia koristamaan
Raikasta vihreää, pirteää punaista, ylellistä kultaa, intensiivistä mustaa, herkkää vaaleanpunaista – täysin maatuvia kumipalloja on saatavilla neljässäkymmenessä eri pastelli- ja metallihohtosävyssä. Niistä on mahdollista tehdä lukemattomia erilaisia yhdistelmiä ja asetelmia, joilla saa luotua pientä piristystä tai loihdittua vaatimattomammastakin tilasta näyttävän juhlapaikan.

Pallot ovat myös loistava tapa ilahduttaa esimerkiksi omia rakkaita keskellä viikkoa tai syntymäpäiväsankaria merkkipäivänä. Juhlamaailmassa toivotaankin, että REDIn myymälästä tulee alueen asukkaille paikka, joista hakea iloa arkeen ja juhlaan.

"Viime vuosien hitti ovat olleet syntymäpäiväsankarille lahjaksi vietävät pallot. Esimerkiksi numeropallojen kanssa saadaan hauskoja valokuvia, joita näkee paljon somessa", kertoo Nieminen.

"Lasten syntymäpäiväkuvien myötä numeropalloista on muodostunut monelle perheelle perinne. On hauska seurata asiakkaita, jotka hakevat lapselle joka vuosi uuden numeropallon", jatkaa Jussila.

Pallot ovat myös yksi esimerkki muuttuneesta juhlakulttuurista; ennen tiukasti vappuun kuuluneet pallot ovat löytäneet paikkansa nyt myös muissa juhlissa ja arjen ilahduttajina.

3 x Pallobaarista
1. Ilahduta ilmapalloasetelmalla
2. Onnittele syntymäpäiväsankaria numeropallo(i)lla
3. Koristele persoonallinen juhlatila

Miksi REDIin?
Yksi keskeisimmistä asioista on REDIn loistava sijainti, metron varrella. Meitä myös viehätti ajatus uudesta kauppakeskuksesta, jonka yläpuolelle rakennetaan myös asuntoja. Ympäristöstä tulee viihtyisä upeiden elementtien, kuten veden läheisyyden ja korkealle nousevien tornitalojen näköalojen myötä. REDI on tulevaisuutta, jota rakennetaan nyt.

Älykäs vakuutus vahtii kotiasi puolestasi

2.8.2018
Digitalisaation hyökyaallossa erilaiset älyratkaisut tekevät arjesta helpompaa, joustavampaa ja no, älykkäämpää. Vai miltä kuulostaa henkivakuutus, joka auttaa sinua syömään terveellisemmin tai kotivakuutus, joka vahtii puolestasi, etteivät tiskikoneen putket vuoda?

LähiTapiola yhdistää uuden teknologian ja digiratkaisut vahvasti ennaltaehkäisevään ajatteluun, minkä tuloksena henki- ja kotivakuuttaminen on nykyään paljon enemmän kuin vahinkojen korvaamista. Heillä uskotaan, että hyvässä henkivakuutuksessa taloudellisen turvan lisäksi huomiota kiinnitetään terveyden vahvistamiseen ja parantamiseen. Oikeanlainen ravinto, riittävä lepo, stressinhallinta sekä monipuolinen liikunta ovat avaimia hyvinvointiin ja mukavaan arkeen.

"Meille ennakoivien turvallisuus- ja hyvinvointiratkaisujen kehittäminen on erittäin tärkeää. Näistä yksi esimerkki on Älyhenkivakuutus", kertoo LähiTapiola Pääkaupunkiseudun varatoimitusjohtaja Heikki Pelkonen.

"Me kannustamme elämään terveellisemmin, jotta sairauksilta vältyttäisiin", jatkaa markkinointi- ja viestintäpäällikkö Laura Kauppinen.

Älyhenkivakuutukseen sisältyy muun muassa sähköinen terveystarkastus, itsevalmennusohjelmat sekä aktiivisuutta ja unenlaatua mittaava ranneke. Rannekkeeseen kertyvää dataa on helppo seurata älypuhelimeen asennettavalla sovelluksella. Ihmisten kiinnostus omasta kehosta ja hyvinvoinnista on näkynyt viime vuosien aikana muun muassa trendiksi nousseen biohakkeroinnin ja itsensä mittaamisen kautta. Rannekkeella kerätty data piirtää tarkan ja reaaliaikaisen kuvan omasta hyvinvoinnista, mikä myös innostaa tekemään parempia valintoja arjessa.

LähiTapiolassa ihmisten lisäksi myös kodit turvataan älykkäästi. Uudessa Älykotivakuutuksessa kotiin asennetaan laitteita ja mittareita, jotka auttavat ennakoimaan ennen kuin isompia vahinkoja ehtii sattua. Älykotijärjestelmä esimerkiksi hälyttää astianpesukoneen hitaasti vuotavasta putkesta ja auttaa korjaamaan tilanteen ennen näkyvien haittojen muodostumista. Hälytykset tulevat näppärästi omaan puhelimeen, jolla myös hallinnoidaan eri laitteita.

Älykkäät vakuutukset tulevat olemaan syksyllä vahvasti esillä myös uudessa REDIn toimipisteessä.

"REDIn toimipisteestä tulee uudentyyppinen ja raikas elämänturvatoimisto. Esimerkiksi lounge-tyyppisissä tiloissa on helppo hoitaa nopeita asioita ja sopia vaikka elämänturvatapaamisesta", kertoo Pelkonen.

REDIn elämänturvatoimistosta tulee löytymään ajanvarauksella LähiTapiolan täydet palvelut, joihin sisältyy asiantuntijuutta henkivakuuttamiseen, säästämiseen ja sijoittamiseen sekä vahinkovakuuttamiseen.

Sinustako sankari?
Miten muuten voi varautua ennaltaehkäisevästi vahinkoihin? Esimerkiksi kouluttautumalla sankariksi!

Ennaltaehkäisevien tuotteiden ja palveluiden lisäksi LähiTapiola toteuttaa vastuullisuustekoja, joista yksi esimerkki on Sankarikoulutukset. Kaikille avoimissa koulutuksissa on opeteltu paloturvallisuus- ja hätäensiaputaitoja. Syksylläkin pyörivissä Sankarikoulutuksissa keskitytään opettelemaan tärkeimmät hätäensiaputaidot, kuten defibrillaattorin käyttö.

"Tavoitteena on, että ihmiset osaavat toimia hätätilanteissa, jotta vahingot jäisivät mahdollisimman pieniksi tai niiltä vältyttäisiin kokonaan", Kauppinen kertoo.

Sankariksi kouluttautuminen on ilmaista ja helppoa. Koulutukseen kuuluu ennakkoon käytävä puolen tunnin verkko-opiskelu sekä kolmen tunnin mittainen lähiopetus.

3 X terveempi arki
1. Riittävä lepo
2. Monipuolinen liikunta
3. Terveellinen ravinto

Miksi REDIin?
REDI on uudentyyppinen kauppakeskus, kaikin puolin mahtavien kulkuyhteyksien varrella. Vastaavanlaista ei löydy mistään muualta Suomesta, ja sitä tullaan katsomaan jopa nähtävyytenä. REDIstä puhutaan paljon jo nyt, kun kauppakeskusta vasta rakennetaan, ja puhetta tulee riittämään valtavasti myös sen valmistuttua.

Ylpeästi kotimainen Isku juhlii 90-vuotissyntymäpäivää myös REDIssä

26.7.2018
Laadukkaista huonekaluista tunnetulla perheyhtiöllä on meneillään juhlavuosi, joka näkyy ja kuuluu myös REDIssä. Syntymäpäivän aikoihin avataan sekä uusi myymälä että täysin uudistettu tehdas Lahdessa.

Myyntijohtaja Mikko Kuupolla pukkaa kiirettä, vaikka suuri osa muuta Suomea on vielä kesälaitumella. Vuonna 1928 perustettu perheyhtiö juhlii merkkivuottaan ja se tuo mukanaan monenlaista ekstraa.

"Juhlavuosi näkyy myymälöissä erilaisina tarjouksina. Syksyllä meillä tapahtuu paljon isoja asioita. Iskulla on Lahden Mukkulassa yksi Euroopan moderneimmista huonekalutehtaista, jonka investoinnit valmistuvat tänä vuonna. Ja syyskuussa avaamme huippupaikalle REDIn kauppakeskukseen uuden myymälän".

Kotimaisuus on Iskun vahvuus ja yhtiö jatkaa kolmannen polven johdolla suomalaista yrittäjätarinaa. Kuupon mukaan toista polvea edustava ja itsekin jo lähes 90-vuotias Timo Wikström vierailee edelleen tehtaalla viikoittain.

Iskun kaikki oman tuotannon tuotteet valmistetaan Lahdessa. Yhtiö on investoinut järjestelmiin, logistiikkaan ja työergonomiaan viimeisten kolmen vuoden aikana 25 miljoonaa euroa. Myös yhteistyökumppanit ovat ensisijaisesti kotimaisia.

Mikä suomalaisten kotien sisustuksessa on kuluneina vuosikymmeninä muuttunut?
"Ensimmäiseksi mieleen tulee sohvaryhmä. Ennen ostettiin kerralla koko sarja. Nyt ostetaan sohva ja siihen valitaan kaveriksi vaikkapa kaksi eri väristä ja eri tyylistä lepotuolia", kertoo Kuuppo.

"Yksittäisenä tuoteryhmänä nukkuminen ja kaikki siihen liittyvä on merkittävästi kasvanut. Asiakkaat ovat myös valmiita maksamaan hyvästä unen laadusta aiempaa enemmän".

Sisustuksen tarpeet ja toiveet muuttuvat, klassikot pysyvät Kodin sisustamisesta on tullut harrastus, johon panostetaan aikaa ja rahaa. Mitä Iskusta tullaan etsimään? Mikko Kuupolla on vastaus valmiina – hän tietää, mitä asiakkaat toivovat.

"Nukkuminen, räätälöitävyys ja säilyttäminen. Lisäksi kaikki kalusteet toimitetaan perille valmiiksi koottuina, jolloin niistä pääsee nauttimaan heti. Meiltä Iskusta asiakas saa halutessaan täyden palvelun – kuljetus, asennus, kierrätys ja rahoituskin hoituvat meidän kautta".

Isku tuo lisää väriä elämään ja panostaa räätälöitävyyteen.

"Sisustuslehtien mukaan voisi luulla, että suomalaisissa kodeissa on vain valkoista tai harmaan eri sävyjä. Meillä on kokemusta aivan muusta. Asiakkaat haluavat myös värejä ja siksi REDInkin Iskussa on mahdollisuus valita kalusteiden verhoilu sadoista eri vaihtoehdoista. Meillä on laaja materiaali-, kangas- ja nahkavalikoima. Asiantuntijamme auttavat tarvittaessa jokaista löytämään itselleen sopivan kokonaisuuden".

Apua saa myös säilytysratkaisuihin.

"Uusien asuntojen huonekoko on usein pienehkö ja niissä on vain vähän valmista säilytystilaa. Me tulemme apuun myös silloin. Räätälöimme säilytysratkaisuja asiakkaiden toiveiden, valokuvien ja mittojen mukaan. Suunnittelemme ja toteutamme ratkaisut alusta loppuun".

3 x Iskun klassikkotuote
1. Tuoli 50
2. Rosario-lepotuoli
3. Ritz-lepotuoli

Miksi REDIin?
Haluamme olla siellä, missä asiakkaamme ovat. REDI on uuden ajan liikepaikka keskellä kehittyvää ja kasvavaa kaupunkia. Enää ei kodinsisustuksia myydä vain "pellon reunassa olevissa suurhalleissa". Toisen kerroksen myymäläämme on helppo tulla oman auton lisäksi myös julkisilla kulkuvälineillä.

Jos kymmenistä eri vaihtoehdoista ei löydy sopivaa, barista valmistaa kahvin toiveitten mukaan

19.7.2018
Espresso Housen perustajien intohimona oli halu tarjota maailman parasta kahvia maailman parhaille vieraille. Toiminta on sittemmin laajentunut Pohjoismaissa toimivaksi ketjuksi. REDIin tulevassa kahvilassa perustajien oma unelma jatkuu yhä edelleen joka päivä.

Kahvia juodaan maailmassa 1500 miljoonaa kupillista päivässä. Tästä kulutuksesta suomalaiset kantavat enemmän kuin vain oman kortensa kekoon nauttimalla päivittäin keskimäärin 4–5 kupillista. Henkeä kohden tämä tarkoittaa noin 9,6 kiloa kahvia vuosittain. Kahvia ei juoda enää vain kotona, perhejuhlissa tai töissä. Kahviloista on viime vuosina tullut tiloja, joissa tehdään töitä, tavataan ystäviä ja vietetään vapaa-aikaa.

Espresso Housen perustaja tuntee jokaisen kahvilan Espresso Housen kahvilat alkavat olla tuttu näky myös Helsingin katukuvassa, mutta harva tuntee ketjun taustaa tarkemmin. Lundiin, eteläiseen Ruotsiin kahvilan perustaneesta Askerin pariskunnasta on Charles edelleen yhtiön palveluksessa luovana johtajana. Hän vastaa kahviloiden sisustuksista ja valvoo samalla myös, että perheyhtiön luoma palvelukulttuuri säilyy ketjun laajentuessa uusille alueille.

"Jokainen kahvila suunnitellaan tilan ominaispiirteet huomioon ottaen ja sisustuskonseptia kehitetään koko ajan. Eli vaikka olemme ketju, haluamme rakentaa jokaisesta kahvilastamme yksilöllisen, joka soveltuu hyvin ympäristöön. REDIin on tulossa todella viihtyisä kokonaisuus", lupaa Suomen toimintojen operatiivinen johtaja Santtu Hellström.

Tärkeä tekijä on myös iloinen ja ammattitaitoinen henkilökunta. Hellström on superylpeä kaikista työntekijöistä. Koko Espresso Housen henkilöstö tehtävään katsomatta on suorittanut baristakoulutuksen, ja kahvitietämykseen panostetaan jatkuvasti. Tämä tulee todistettua, kun hän valmistaa itse käden käänteessä oman suosikkinsa Flat Whiten.

"Seuraamme koko ajan asiakaspalautetta ja tuotevalikoimaa kehitetään sen mukaan. Olemme viime aikoina panostaneet erityisesti luomuun ja vegaanisiin tuotteisiin sekä erilaisiin terveellisiin kylmiin juomiin, jotka ovat olleet kysyttyjä. Asiakkailla on mahdollisuus vaikuttaa oman lähikahvilan valikoimaan myös REDIssä. Lisäksi meillä on kahviloissa yhteisiä sesonki- ja kausituotteita".

Jos haluaa juoda kahvit vasta kotona, voi REDIn Espresso Housesta ostaa eri laatuja mukaansa. Noin kymmenen kertaa vuodessa on saatavilla myös rajoitettu erä vaihtuvaa kausikahvia, joka on aina luomua.

Alkuperä ja tuotannon eettisyys kiinnostavat Suomalaiset tunnetaan innokkaina kahvinjuojina. Samalla myös kahvin alkuperä ja tuotannon taustat kiinnostavat yhä useampaa. Espresso Housen kahvit tulevat ympäri maailmaa.

"Noin puolet kaikesta myymästämme kahvista on orgaanisesti sertifioitua. Pyrimme kahvinviljelijöidemme kanssa pitkään yhteistyöhön eli ostamme kahvin suoraan tiloilta ja maksamme suoraan tuottajille. Tunnemme viljelijämme, vierailemme säännöllisesti tiloilla ja kehitämme yhteistyötä pitkäjänteisesti. Vastuullisuudestamme kertoo hyvin se, että meillä on yhteistyökumppanina Enveritas, joka auttaa meitä auditoinneissa ja kestävän kehityksen mukaisessa kahvintuotannossa", Hellström kertoo.

3 x suosituimmat tuotteet
1. Lämpimät juomat: Latte
2. Kylmät juomat: Caramel jäälatte
3. Makeat: Perustajan äidin reseptillä edelleen tehtävä mudcake

Miksi REDIin?
Olemme iloisia, että pääsemme sinne. REDI on huippuhyvä ja valovoimainen liikepaikka. Sijaintimme toisessa kerroksessa avaran aulan vieressä on erinomainen. Kahvilastamme on tulossa todella viihtyisä ja uskomme, että vieraamme löytävät sinne takaisin aina uudelleen.

Keittiö muuttaa kesäksi ulos

10.7.2018
Muurikka-pannu on suomalaisen ulkokokkauksen legenda. Siinä on vaihtelevassa kesäsäässä kokattu niin letut, paellat kuin kalatkin. Nyt pannu kavereineen muuttaa REDIin.

Pannulta pyörähtelee kypsyvän ruoan tuoksu, joka sekoittuu leppeään kesätuuleen. Pannun ympärillä on useammallakin kokilla kauhansa sopassa, ja osa vieraista kattaa pöytää omenapuun alle. Linnut laulavat, aurinko lämmittää ja kaikki on hyvin – kunhan ruoka pian valmistuu.

Tällaiseen ruoanlaittoon OPA&Muurikka pyrkii kannustamaan kaikkia suomalaisia: kesämökkien, siirtolapuutarhamökkien ja rivitalokotien pihat muuttuvat kesällä keittiöiksi.

"Ruoanlaitosta voi tehdä mökillä yhteisen tapahtuman sen sijaan, että yksi grillaa ulkona ja muut kattavat pöytää ja sekoittavat salaattia sisällä. Kun keittiön siirtää ulos, ruokaa voidaan laittaa yhdessä isommallakin porukalla perheen tai ystävien kesken", toteaa OPA Muurikka Oy:n liiketoimintapäällikkö Jyrki Sihvonen.

Ulkoruoanlaitto on pikkuhiljaa kietomassa myös suomalaisia pauloihinsa, joskin esimerkiksi Ruotsin tai Yhdysvaltojen mallista olemme vielä kaukana: Ruotsissa myydään paljon enemmän isoja Muurikka-pannuja, joissa mahtuu laittamaan ruokaa isommallekin seurueelle. Erilaiset grillit, savustimet ja muut ulkokäyttöön tarkoitetut tuotteet tekevät kauppansa ja kokkaajien iloksi kehitellään koko ajan uutta.

"Toiset tykkäävät tehdä pitkän kaavan mukaan, valmistella ja keskittyä niin, että ruoanlaitosta tulee kokonainen ooppera. Toiset taas haluavat päästä mahdollisimman helpolla. Me haluamme auttaa heitä kaikkia."

Grilli kuumenee parvekkeellakin Ulkoruoanlaiton tarvikkeita on saatavilla yllin kyllin, kun OPA-Muurikka avaa myymälänsä REDIssä. Muurikan tarjonta keskittyy ulkotiloihin, kun taas OPA tuo tarjolle muun muassa kattiloita, pannuja ja patoja.

"Meidän asiakkaamme ovat kiinnostuneita kokkaamisesta ja ulkona olemisesta ja niiden yhdistämisestä. Arki on usein kiireistä, joten haluamme tarjota eväitä ja ideoita helppoon ruoanlaittoon. Tavoitteenamme on, että ruoanlaitto ei olisi vain ruoanlaittoa, vaan myös elämys."

Myymälästä tulee noin 150-neliöinen, joten esille mahtuvat myös kotakeittiöt. Niiden lisäksi asiakkaat pääsevät hypistelemään esimerkiksi erilaisia grillejä, savustimia ja pyörillä liikuteltavia kesäkeittiövaunuja.

"Kaasugrilli on jo noussut sähkögrilliä suositummaksi. Tosin yksi myydyimmistä tuotteistamme on Muurikan Nokkela -sähkögrilli-savustin, joka on näppärä myös pienessä tilassa", Sihvonen kertoo.

Vaikka kesäkeittiöiden ja avotulella käytettävien Muurikka-pannujen paikka onkin pihalla, kompaktia sähkögrilliä voi käyttää parvekkeellakin.

"Savustamisessa ottaisin huomioon taloyhtiön säännöt ja naapurit, sillä siitä pöllähtää kuitenkin aina savua."

Jos haluaa päästä helpolla alkuun ulkona kokkaamisessa, Jyrki Sihvonen suosittelee hankkimaan nimenomaan Muurikan savustimen.

"Se on nopea ja helppo väline, ja ensimmäinen askel ulos ovesta ja pois arjen rutiineista. Savustimella voi valmistaa niin lihaa, kalaa kuin kasviksiakin."

3 X ruoka, joka kannattaa laittaa ulkona
1. Savustetut ruoat. 2. Ison porukan ateriat: Muurikka-pannulla mahtuu tekemään vaikkapa paellan useammalle syöjälle. 3. Kalat ja pihvit. Paistamisesta tulevat hajut ja käryt jäävät ulos.

Miksi REDIin?
REDIn sijainti on ylivoimainen: sinne on helppo tulla kaikkialta pääkaupunkiseudulta sekä julkisilla että omalla autolla, ja autoilijoita varten on hyvät parkkitilat. Asiakasmäärät ovat isoja, sillä alueella liikkuu ja myös asuu paljon väkeä.

Hyvän mielen myymälä

5.7.2018
Villa Sofia Living syntyi omistajansa unelmasta tuomaan ripauksen luksusta arjen keskelle. Ylellisyys, laatu ja ekologisuus ovat REDIin avautuvan myymälän kulmakivet.

Yrittäjä Sari Savolainen haaveili pitkään lifestyle-myymälästä, jossa hän voisi tarjota asiakkailleen laadukkaita tuotteita kotiin ja arkeen – tuotteita, jotka istuvat täydellisesti myös hänen omaan arvomaailmaansa.

"Testaan henkilökohtaisesti kaikki tuotteet, joita otamme myyntiin: miten esimerkiksi vuodevaatteet kestävät pesua ja miltä ne tuntuvat käytössä. Ne ovat minun omia testivoittajiani", Savolainen hymyilee.

Myymälä on tähän asti toiminut pelkästään verkossa, mutta REDIssä asiakkaat pääsevät tutustumaan tuotteisiin paikan päälle, hypistelemään ja kokeilemaan.

"Valikoimassa on muun muassa egyptinpuuvillaisia vuodevaatteita, silkkitäkkejä, kosmetiikkaa, ekologisia puhdistusaineita, torkkupeittoja, lahjatavaroita ja sisustustavaraa. Haluan myös kuunnella herkällä korvalla, millaisia tuotteita asiakkaat kaipaavat. Pieni myymälä pystyy ketterästi tuomaan uusia tuotteita tarjolle."

Minimalismia ja ekologisuutta
Villa Maison Livingin ideologia sointuu yhteen suomalaisetkin villinneen KonMari-menetelmän kanssa: kotiin ei kerätä turhaa roinaa, vaan panostetaan laatuun. Kun ostetaan jotain uutta, ostetaan kerralla pitkäikäistä tavaraa.

Ekologisuus näkyy myös itse tuotteissa, joissa ei ole mitään ylimääräistä.

"Suosituin tuotteemme on hiussaippua, joka on valmistettu vedestä, soodasta, laakerinlehtiöljystä ja oliiviöljystä. Se on hellä niin hiuksille ja päänahalle kuin ympäristöllekin. Ja koska se on palasaippua, se kulkee esimerkiksi reissuissa mukana käsimatkatavaroissa."

Tietynlainen minimalistisuus on nouseva trendi myös pesuaineissa. Esimerkiksi pyykinhuuhteluaineen sijasta monet tekevät itse ekologista pyykkietikkaa, joka sekoitetaan yksinkertaisesti etikasta ja eteerisestä öljystä.

"Kodin puhdistuksessakin selviää yllättävän vähillä aineilla ja pesuaineissa käytetään samoja reseptejä kuin isoäidin aikaan. Itselläni on käytössä ekologinen puhdistusaine, jolla pesee niin auton, grillin kuin koirankin, ja lisäksi häätää kirvat puutarhasta", Savolainen nauraa.

Puuvillojen Louis Vuitton
Sari Savolainen haluaa luoda REDIin hyvän mielen myymälän – paikan, josta löytää aina jotain erityistä, oli kyse sitten oman kodin laittamisesta tai lahjan ostamisesta. Asiakkaille hän haluaa tarjota henkilökohtaista palvelua ja tuotteita, joita ei saa muualta.

Yksi hänen omista suosikeistaan arjen luksukseen ovat laadukkaat vuodevaatteet.

"Egyptiläinen puuvilla on puuvillojen Louis Vuitton. Siinä on pitkä kuitu ja silkkimäinen pinta, joka tuntuu ihanan pehmeältä. Rakastan sitä tunnetta, kun illalla sujahdan peiton alle ja saan nauttia pienestä ylellisyydestä."

3 X pientä luksusta kotiin
1. Laadukkaat kodintekstiilit
2. Ekologiset pesuaineet. Ne ovat hyviä tekstiileille, ympäristölle ja iholle.
3. Silmänruokaa. Esimerkiksi kaunis maljakko, joka sopii omaan persoonaan ja kotiin.

Gigantti Phonehousen huippumyyjät tietävät kaiken älypuhelimista ja palvelevat pian REDIssä

28.6.2018
Ihmisen arki kietoutuu nykyisin älypuhelimen ympärille. Yhteydenpidon lisäksi erilaiset sovellukset mahdollistavat mm. maksamisen, pelaamisen, navigoinnin ja jopa unen laadun mittaamisen. Ilman kännykkää on oikeastaan vähän hukassa: pieni litteä kaveri on arjen apu, itseilmaisun väline ja liikkuvan elämän mahdollistaja. Siksi on varsin loogista, että Gigantin uusi myymäläkonsepti keskittyy älypuhelimiin ja niiden oheistarvikkeisiin – sekä erinomaiseen palveluun.

Ruotsissa ja Norjassa Phonehouse on kasvanut jo yli sadan myymälän laajuiseksi, ja Suomi seuraa perästä. "Tavoitteemme on laajentua ensi vuonna suurimpien kaupunkien keskustoihin ja kauppakeskuksiin", kertoo Gigantti Phonehousea luotsaava Toni Kekola.

Myymälän keskeinen sijainti on Kekolan mukaan tärkeää monille. Siksi Suomen toinen Phonehouse avataankin pääkallopaikalle REDIin.

"Puhelinten hintakilpailu on Suomessa niin kovaa, että asiakkaat voivat valita ostopaikan sijainnin perusteella. Haluamme olla siellä missä asiakkaatkin. Lisäksi meille on henkisesti tärkeää olla mukana kiinnostavan uuden kauppakeskuksen avauksessa."

Spontaani palvelutesti
Phonehouse on kooltaan huomattavasti perinteisiä Gigantteja pienempi. Silti sieltä löytyy kaikki, mitä älypuhelimen käyttäjä tarvitsee: tuotevalikoimasta löytyy puhelinten lisäksi muita liikkuvaan ja aktiiviseen elämäntapaan liittyviä tuotteita, kuten äly- ja urheilukelloja, kuulokkeita, pieniä kaiuttimia, tabletteja ja liittymiä.

Phonehousen myyjät ovat koulutettuja puhelinasiantuntijoita, ja myymälässä on kiinnitetty huomiota asioinnin helppouteen ja nopeuteen. "Haluamme palvella henkilökohtaisesti. Asiakasta ei juoksuteta tiskiltä toiselle, vaan myyjät ovat reilusti esillä ja sama henkilö hoitaa niin palvelun, noudon varastosta kuin maksutapahtuman."

Phonehousen palvelualttius pääsee haastattelureissulla spontaaniin testiin, kun lahjakas toimittaja pudottaa puhelimensa myymälän lattialle. Luuri on onnekas ja säilyy ehjänä, mutta apua tarvitaan silti: myyjä Aki Tulimäki tarttuu toimeen ja suosittelee sekä suojalasia että suojakuorta. Glitteriä, nahkaa, hassunhauskoja eläinkuvioita vai minimaalista ja läpinäkyvää? Valikoima on liikkeen kompaktiin kokoon nähden hämmentävän laaja. Kahdessa minuutissa Tulimäki panssaroi puhelimen, ja laitteen odotettu elinikä sai jatkoa rähmäkäpäläisen omistajansa kourissa. Täydet viisi tähteä!

Puhelin leasing-sopimuksella?
Suomessa myydään vuosittain 2,5 miljoonaa matkapuhelinta, joista noin joka viides ostetaan Gigantista. Kekolan mukaan luvut sisältävät myös turistit, joita puhelinten kuluttajaystävällinen hinnoittelu houkuttelee.

"Teettämämme tutkimuksen mukaan noin joka kolmas suomalainen haluaisi vaihtaa puhelimensa uuteen joka toinen vuosi tai useammin, mikäli siihen olisi mahdollisuus", Kekola kertoo.

Vastauksena tähän Gigantti lanseerasi toukokuussa uuden tavan hankkia elektroniikkaa. RENEW IT -palvelulla asiakkaalla on mahdollisuus ostaa kodinelektroniikkaa edullisella kuukausimaksulla niin, että laitteen voi palauttaa Giganttiin ja vaihtaa uuteen malliin jopa kerran vuodessa. Kyseessä on siis eräänlainen kodinelektroniikan leasing-palvelu, joka tulee tarjolle myös REDIin.

Oheistarvikkeiden maailma älypuhelinten ympärillä laajenee Kekola, jos kuka, tuntee suomalaiset puhelinmarkkinat. Hän on pitkän linjan giganttilainen, ja aloitti myyjänä Tampereen Kalevassa 2000-luvun alussa. Myöhemmin hän toimi puhelinpuolen myyntijohtajana ja on myös mies Gigantin urheiluun ja liikkumiseen tarkoitettujen tuotteiden takana. Epäilijät eivät uskoneet sykemittareiden, aktiivisuusrannekkeiden ja sporttikellojen menestyvän urheilukaupan ulkopuolella, mutta Kekola osoitti luulot vääriksi.

"Sporttikellot ovat nykyisin käytännössä älykelloja ja ne ovat yhteydessä puhelimiin ja tabletteihin, joten on luonnollista myydä niitä samassa paikassa. Myymme Giganteissa kymmeniätuhansia sporttikelloja vuodessa."

3 x puhelin lomakuntoon
1. Suojakuori
2. Kuulokkeet
3. Matkalaturi + kannettava varavirtalähde

Tiedämme, miten sisustat ensi syksynä

16.6.2018
Vaikka vielä eletään keskellä kesää, kodin ja sisustuksen tuotteita tarjoavassa JYSKissä tiedetään jo tarkasti, miltä syksyn sisustustrendit näyttävät. Kun kesä alkaa kääntyä syksyn puolelle, suomalaiset alkavat viihtyä yhä paremmin kotona ja haluavat myös panostaa sen viihtyisyyteen.

Sisustusalalla eletään tiukasti sesonkien mukaan.

"Kesällä keskitytään ulkotiloihin, ja pihasta tai parvekkeesta rakennetaan toinen olohuone, jota sisustetaan erilaisilla sohvaryhmillä, paviljongeilla ja aurinkovarjoilla. Arkea eletään ulkona niin paljon kuin säät sallivat", kertoo retail manager Tiina Palosaari JYSKistä.

Syksyllä katse kääntyy takaisin kodin seinien sisäpuolelle. Tulevana syksynä luonnonmateriaalien ja -kuvioiden sekä käsintehdyn näköisten sisustustekstiilien suosio jatkuu. Lisäksi palettiin tulevat mukaan erilaiset vastakohdat.

"Esimerkiksi puun kanssa yhdistetään sametin kaltaisia pehmeitä materiaaleja sekä myös metallia, lasia ja keramiikkaa. Sisustus saa uudenlaista kiinnostavuutta kontrasteista. Myös kuvioita yhdistetään rohkeasti keskenään, esimerkiksi naisellisia kuvioita etnisiin yksityiskohtiin. Se luo boheemin, kotoisan vaikutelman", kuvailee markkinointipäällikkö Riikka Leskinen JYSKiltä.

Myös väreillä leikittelyyn tarjoutuu vaihtoehtoja. Vihreä megatrendi jatkuu edelleen, ja kesän kirkkaat värit pehmenevät utuisemmiksi ja ruskaisemmiksi. Mallia haetaan skandinaavisten maisemien vuodenaikojen vaihtelusta.

Suomalainen sisustusmaku on hyvin samankaltainen kuin muissakin Pohjoismaissa: ajaton, toiminnallinen ja laadukas skandinaavinen tyyli on suomalaisten mieleen. Skandinaavisuus on tällä hetkellä hitti myös kansainvälisesti, joten olemme vahvasti trendien aallonharjalla.

Inspiraatiota omaan kotiin
Syksyn trendit ovat vahvasti esillä uudessa myymälässä, jonka JYSK avaa REDIin. Myymälä kuuluu JYSKin uuteen city-konseptiin, jonka kanssa tullaan nyt ryminällä kauppakeskuksiin. Myymälät halutaan tuoda lähelle kaupunkien keskustoissa asuvia asiakkaita, jotta ostoksilla pääsee käymään helposti myös julkisilla ilman omaa autoa. Uuden konseptin myymälöissä panostetaan erityisesti sisustukseen.

"Kodintekstiilejä, pientä sisustustavaraa, tyynyjä ja peittoja", Palosaari listaa.

"Rakennamme valmiita miljöitä ja ideoita, joista asiakkaat voivat hakea inspiraatiota omaan kotiinsa. Haluamme näyttää, miten kodin sisustukseen saa uutta ilmettä pienilläkin muutoksilla."

REDIn myymälän tehoneliöihin on tulossa myös monista muista myymälöistä tuttu patjastudio.

"Nukkumisen tuotteisiin – patjoihin, peittoihin ja tyynyihin – panostetaan koko ajan enemmän. Nukkuminen on tärkeä osa elämää ja hyvinvointia, joten myös puitteiden pitää olla kunnossa", muistuttaa aluepäällikkö Janne Nieminen JYSKistä.

"Esimerkiksi patjaostoksilla kannattaa aina kokeilla erilaisia patjoja ja pyytää myyjältä apua. Yleensä suomalaiset nukkuvat liian kovilla patjoilla."

"Vähän kuin joulu"
Kodin ja sisustuksen tuotteiden parissa työskentelemisessä on hyvät ja huonot puolensa.

"Emme juurikaan ehdi tutustua tarjontaan työpäivien aikana, vaan katsomme myymälöitä työlasien läpi. Ostoksilla käymme iltaisin ja viikonloppuisin, kuten kaikki muutkin. Vaikka olemmekin alalla töissä, haluamme yhtä lailla inspiroitua uutuuksista, ja uusien tuotteiden tuleminen valikoimiin on vähän kuin joulu", Tiina Palosaari ja Janne Nieminen nauravat.

Molemmat ovat jo hahmotelleet ostoslistaa syksylle. Nieminen aikoo hankkia uudet peitot ja tyynyt, ja Palosaari kaipaa sisustukseen jotain "pientä kivaa".

"Ehkä koristetyynyjä ja pehmoinen viltti", hän suunnittelee.

3 X syksyn sisustustrendit
1. Skandinaavisuus
2. Kontrastit kuvioissa ja materiaaleissa
3. Värit

Miksi REDIin?
Haluamme olla siellä, missä tapahtuu. REDIstä tulee urbaanien asiakkaiden kauppakeskus, jonne on helppo tulla sekä läheltä että kaukaa, vaikka ei olisikaan omaa autoa.

Tavaratalo­klassikko Järvi-Suomesta rantautuu Kalasatamaan

14.6.2018
Arvaatko, mistä yrityksestä on kyse?

Viiden pisteen vihje: Juantehtaan rautakauppana aloittanut yritys on yksi Suomen vanhimpia toimijoita kaupan alalla, valmistautuu viettämään ensi vuonna 160-vuotisjuhliaan.
Kolmen pisteen vihje: Perheyhtiöllä on tavarataloja ja rautakauppoja Itä-Suomessa kuudella paikkakunnalla. Yhden pisteen vihje: Sisaryritys Veljekset Halonen Oy.

Kyllä, vastaus on Carlson! Tavarataloklassikko on varustanut suomalaisia koteja ja kesäasuntoja jo toistasataa vuotta. Nyt alueellinen kehitys vetää pääkaupunkiseudulle, ja suunnitelmissa on aivan uusi myymäläkonsepti kauppakeskus REDIin.

"Yli 50 prosenttia verkkokauppamme tilauksista menee Helsinkiin ja sitä ympäröiviin kaupunkeihin. Verkko-ostosten noutopisteen lisäksi haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden asioida ja inspiroitua fyysisessä liikkeessä", kertoo Carlsonin laajentumista luotsaava toimitusjohtaja Kyösti Karhunen.

Kodin sydämeen ollaan valmiita panostamaan Itäsuomalaiset ja Järvi-Suomen mökkeilijät ovat tottuneet kääntymään Carlsonin puoleen, kun tarvitsevat vaatteita ja jalkineita, urheilu- ja vapaa-ajan tuotteita, leluja, lastentarvikkeita, kosmetiikkaa, talous- ja lahjatavaroita, kodintekniikkaa, sisustustuotteita ja rakennustarvikkeita.

REDIn 2. kerroksen sisustusmaailmaan avautuu ennennäkemätön Carlson Home, joka keskittyy kodin ja keittiön välineisiin ja sisustukseen. Karhusen mukaan tuotevalikoima vastaa pääkaupunkiseudulta tulevia verkkotilauksia, joissa laadukkaat kodintarvikkeet ja sisustusesineet ovat vahvasti edustettuina. Kuten muissakin ketjun liikkeissä, myös Carlson Homen toiminta perustuu henkilökohtaiseen palveluun, monipuolisiin valikoimiin ja kilpailukykyisiin hintoihin.

"Valikoimaamme tulee brändituotteita laatutietoisille kuluttajille, jotka nauttivat ruoanlaitosta ja sisustamisesta tai etsivät vaikkapa lahjatavaroita", Karhunen kertoo suunnitelmista. "Verkkokaupan laajemmasta valikoimasta voi tilata täydennystä suoraan REDIn liikkeeseen."

Karhusen mukaan syksyn raputarvikkeet on jo tilattu, ja suunnittelu kulkee joulussa.

160-vuotias luottaa juuriinsa ja uudistuu rohkeasti
Carlson on saanut nimensä perustajansa John Carlsonin mukaan. Hän toimi Juantehtaan rautakaupan ja sittemmin Oy Carlsonin johtajana vuosina 1887–1906. Kalle Halonen osti Carlsonin 1960-luvulla, mistä alkoi Carlsonin vahva kehittäminen ja kasvu.

Tänä päivänä Carlson on merkittävä työllistäjä Itä-Suomessa. Ketjulla on noin 400 työntekijää, joista monien isovanhemmatkin ovat työskennelleet yhtiössä. REDIn liikkeen uudet työntekijät käyvät läpi koulutuksen, jossa heidät ohjeistetaan hyvän asiakaspalvelun lisäksi tarjoamaan asiakkaille rohkeita yhdistelmiä ja laajempia kokonaisuuksia.

"Emme halua puhua paistinpannuista, vaan ruoanlaitosta", Karhunen kuvailee. Elämyksellisyyttä tuovat tuotealueiden ympärille rakennetut tapahtumat. "Liikkeessämme vierailee kokkeja, baristoja ja sisustussuunnittelijoita inspiroimassa ja antamassa vinkkejä arkeen ja juhlaan."

Carlsonilla on Itä-Suomessa vahva kanta-asiakaskunta. Ketju on monille pääkaupungissa asuville täysin uusi, ja samalla vaihtoehtoja on ympärillä enemmän. Karhunen uskoo, että uusi konsepti uudenlaisessa kauppakeskuksessa löytää omat asiakkaansa.

"REDI sijaitsee keskellä asutusta, muutaman kilometrin säteellä on tuhansia ja tuhansia koteja. Kaikki on täällä uutta, ja meille tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus esitellä asiakkaille uudistunut Carlson. Hyvä palvelu ei mene koskaan pois muodista", Karhunen pohtii.

Kuopion ja Helsingin väliä suhaava toimitusjohtaja on haastattelupäivänä matkalla REDIn työmaakokoukseen. Hän on hankkeesta silminnähden innoissaan.

"REDI on kaupungin keskusta pienoiskoossa, jossa infrastruktuuri on tuoretta ja toimivaa. Odotan innolla, millainen lopputulos on sisältä ja ulkoa. Mukaan on tulossa hieno kattaus erilaisia toimijoita."

3 x suomalainen koti vuonna 2018
1. Kukallinen, käytännöllinen arki – suomalaiset suosivat pragmaattisia tuotteita ja kestäviä, paksuja materiaaleja, jotka on tehty kovaan käyttöön. Vaikka minimaalinen sisustus ja vaalea skandinaavinen tyyli ovat pinnalla sisustuslehdissä, Karhusen mukaan suomalaissisustajat uskaltavat käyttää värejä ja rakastavat edelleen kukkakuoseja.
2. Tasa-arvo – suomalaisperheissä töissä käyvät yleensä molemmat vanhemmat, ja tämä vaikuttaa Karhusen mukaan siihen miltä koti näyttää. Keittiö ei ole enää vain äitien valtakuntaa.
3. Lasten ehdoilla – syöttötuoli on ruotsalainen keksintö, ja Pohjoismaat ovatkin malliesimerkki siitä kuinka perheen pienimmät ruokailevat aikuisten kanssa yhteisessä pöydässä.

Unelmoitko vaatekaapista, josta löytyisi aina päällepantavaa?

21.5.2018
Luottovaate on vaatekappale, joka saa kantajansa näyttämään omalta parhaalta itseltään. Se toimii kevyesti muunneltuna tilanteessa kuin tilanteessa, ja kestää aikaa sekä kulutusta. Yleensä siihen liittyy tunneside, jota ei vaihtuva pintamuoti pysty katkaisemaan. Jos haluat jatkuvien virheostosten sijaan löytää vihdoin tällaisen aarteen, tässä vinkki: syksyllä REDIin aukeaa Your FACE.

"Tavoitteemme on, että asiakas lähtee meiltä joka kerta kotiin kauniina, inspiroituneena ja uusia pukeutumisvalintoja löytäneenä", kuvailee ketjun markkinoinnista vastaava Tarja Malinen.

Your FACE on osa suomalaista Luhta Sportswear Company -konsernia, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista vaatetusalan yrityksistä. "Your FACE on vaateliike naisille, jotka arvostavat itseään ja nauttivat pienestä luksuksesta", Malinen kertoo.

REDIn myymälän suunnitelmat ovat jo valmiina. Luvassa on lämminhenkinen ja kutsuva uuden konseptin myymälä, jossa asukokonaisuudet ovat helposti löydettävissä. Myyjien ja pukeutumisneuvontaan erikoistuneiden stailistien tehtävänä on tuoda esiin kunkin kuluttajan persoonallinen kauneus ja varmistaa, että se on helppoa toteuttaa arjessa.

"Muodin pitää olla kaunista, mutta myös järkevää. Toimivien ja yhdisteltävien vaatekokonaisuuksien tarjoaminen kuluttajan tarpeisiin on päivittäisen työmme ohjenuora suunnittelusta ja hankinnasta myymälän ilmeeseen, markkinointiin ja myyntiin asti."

Vaatealan ammattilaisen vinkit: harkitut kokonaisuudet, parhaatkin vaatteet käyttöön
Kaappi täynnä vaatteita, mutta ei mitään päällepantavaa? Tämä on Your FACEn ketjupäällikkö Tiina Kaartisen mukaan tyypillinen ongelma. "Vaatteita ostetaan usein yksitellen ja yhdistelyvaihtoehdot jäävät ostohetkellä hämärän peittoon. Pikkuhiljaa vaatekaappi täytyy vaatteista, joista on aamukiireessä hankala koota kaunis kokonaisuus."

Toinen yleinen pukeutumisen sudenkuoppa on se, että parhaita vaatteita säästellään kaapissa "parempia tilaisuuksia" varten. Tällaisia vaatteita kohtaa yleensä se mystinen kutistuminen tai ajan hampaan puraisu.

"Mikset pukisi parhaita vaatteitasi arkipäivääsi ilahduttamaan? Ota ne osaksi normaalia pukeutumistasi, niin arkikin saa ripauksen nostetta! Aina voit pukea vaatekappaleen sekä arkisemmin että juhlavammin, yhdellä vaatteella saat varmasti 2-3 eri lookia", Kaartinen neuvoo.

Vaatealan ammattilaisen ratkaisu epäsopivia vaatteita pursuavan vaatekaapin pelastamiseksi on toimivien kokonaisuuksien hankkiminen.

"Kokemuksemme mukaan jatkuvaan käyttöön päätyvät yleensä juuri ne vaatteet, jotka on etukäteen mietitty kokonaisuutena toimiviksi. Ne toimivat upeasti yhdessä, mutta niillä on monia muitakin käyttö- ja yhdistelyvaihtoehtoja."

Luottovaatteessa tiedät aina näyttäväsi hyvältä Kaartisen omat luottovaatteet ovat coatigan, eli takin ja neuletakin yhdistelmä, sekä hyvin istuvat, korkeavyötäröiset farkut. Ne toimivat tilanteessa kuin tilanteessa.

"Tunnistat mahdollisen uuden luottovaatteesi siitä, että se palvelee käyttötarkoitustaan ja tuntuu omalta heti ensimmäisellä sovituskerralla. Tällaiseen löytöön kannattaa tarttua heti, sillä näin vaatekaappisi täyttyy pikkuhiljaa pelkistä luottovaatteista, joista oikeasti pidät ja jotka pelastavat aina uudelleen arkesi."

"Luottovaatteeseen muodostuu ajan kanssa tunneside", Kaartinen hymyilee.

3 x luottovaate tänä keväänä
1. Pellava
2. Oranssi väri
3. Ruudut

Miksi REDiin?
REDIin on tulossa mielenkiintoista ja ennennäkemätöntä tarjontaa muodista kiinnostuneille kuluttajille. Your FACE haluaa olla mukana, sillä kauppakeskuksen keskeinen sijainti, iso markkina-alue ja hyvä saavutettavuus houkuttelevat.

Kuva: Your FACE

Proviisori ja koulutettu hieroja – Luontaistuntijan monitoiminainen tuntee hyvinvoinnin monelta kantilta

27.3.2018
Avara ja moderni terveyskauppa, jossa on laaja tuotevalikoima ja kattavasti erilaisia terveyspalveluita. Siinä on Luontaistuntija-yrittäjien Mila ja Timo Aronurmen suunnitelma REDIin aukeavan uuden Luontaistuntija-myymälän varalle.

"Haluamme tuoda tullessamme mahdollisimman hyvän tuote- ja palveluvalikoiman, jotta voimme palvella mahdollisimman monenlaisia asiakkaita", yrittäjäpariskunta kertoo.

Aronurmien kokemuksen mukaan luontaistuotteita käyttävät kaikenikäiset ihmiset, jotka haluavat huolehtia hyvinvoinnistaan ja terveydestään. Asiakaskunnasta erottuvat usein esimerkiksi lähellä olevien kuntosalien käyttäjät.

"Paljon liikkuvat ja urheilevat käyvät hakemassa hyvinvointinsa tueksi esimerkiksi magnesiumia, vitamiineja, rasvahappoja tai superfoodia. Nykyään asiakkaat tietävät erilaisista tuotteista todella paljon itsekin."

Mila on myymälän sydän
REDIn Luontaistuntijasta saa tuotteiden ja asiantuntevan palvelun lisäksi muun muassa hierontaa, hiusten ja ihon kuntoanalyyseja, hivenaine- ja kivennäisainemittauksia sekä verenpainemittauksia. Myymälä ottaa vaikutteita Milan synnyinmaasta Venäjältä, jossa luontaistuotteet ovat paljon suuremmassa roolissa kuin Suomessa.

"Esimerkiksi monet isot venäläiset apteekit ovat oikeastaan terveystavarataloja, joissa on melkeinpä mitä tahansa terveyteen liittyvää: lääkkeiden ja luontaistuotteiden lisäksi esimerkiksi saunatuotteita, mineraalivesiä, funktionaalisia elintarvikkeita, kuntoiluvälineitä, pyörätuoleja ja monenlaisia palveluita. Olen haaveillut pitkään samanlaisen myymälän avaamisesta", Mila hymyilee.

REDIn Luontaistuntija-liikkeen valtti on Mila itse. Hän on paitsi yrittäjä, myös koulutettu hieroja ja proviisori. Asiakkaiden opastaminen ja palveleminen sujuu hyvin laajalla skaalalla.

"Luontaistuotteilla on monenlaisia vaikutuksia, joten niistä voidaan saada apua monenlaisiin asioihin. Niillä saattaa olla myös yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa, mikä pitää ottaa huomioon, kun ostaa uusia tuotteita. Pystyn auttamaan asiakkaita tässä", Mila kertoo.

Ruoan ja liikunnan tueksi
Takavuosina luontaistuotteita pidettiin monesti kevyenä humpuukina, mutta nyt niiden arvostus on noussut ihan eri tasolle. Erikoistuneiden myymälöiden lisäksi luontaistuotteita löytyy nykyään myös ruokakaupoista ja apteekeista.

"Hyvinvointi lähtee ruoasta ja liikunnasta, mutta joskus niiden lisäksi tarvitaan vielä ylimääräistä boostausta. Tarjonnan lisääntyminen on hyvä asia, mutta toisaalta ruokakaupoilla ja apteekeilla ei aina ole osaamista opastaa tuotteiden käytössä, verkkokaupoista puhumattakaan", Mila pohtii.

"Terveyden ylläpitämisen ja hoitamisen pitää olla tutkittua ja turvallista. Kannattaa luottaa tunnettuihin, hyviin tuotemerkkeihin, jotka täyttävät samat normit ja standardit kuin lääkefirmat."

3 X miksi REDI
1. Olemme etsineet tiloja kauppakeskuksesta ja REDI on parhaalla paikalla kulkuyhteyksien solmukohdassa.
2. Kalasataman alue on elinvoimainen ja kasvaa ja kehittyy koko ajan.
3. REDI ei ole enää vain kauppakeskus vaan pikemminkin viihdekeskus, joka tarjoaa kaikenlaista uutta. Ihmiset tulevat sinne viettämään aikaa. Siellä meillä on loistavat mahdollisuudet kehittää myymälää, millaiseksi haluamme.

Pähkinät, mausteet ja kuivatut hedelmät keräävät asiakkaita kauempaakin

19.3.2018
Pähkinätori-myymälässä Helsingin Asematunnelissa käy kova vilske keskellä päivääkin, ja asiakkaat kantavat kaupasta ulos pähkinöiden lisäksi muun muassa mausteita. Samaa vilinää on luvassa syksyllä myös Kalasatamaan, sillä toinen Pähkinätori-kauppa avaa ovensa REDIn sisälle tulevassa kauppahallissa.

Pähkinätori-myymälöiden takana on Sunrise Import and Traden yrittäjäpariskunta Fariba Rabeti ja Saeed Edalatnia. REDIn myymälä tulee olemaan erityisesti Rabetin tonttia.

"Mielessäni on jo paljon ideoita uuteen liikkeeseen. Siitä tulee pieni, siisti ja aika yksinkertainen, ja mukana on vähän luksusta", Rabeti suunnittelee.

Pähkinätori tuo REDIin kansainvälisen tuulahduksen, sillä sen valikoimassa on muun muassa monenlaisia pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, inkivääriä, Rabetin itsensä tekemiä irtoteesekoituksia sekä mausteita.

"Suomalaiset pitävät etenkin aasialaisista ja intialaisista mausteista, joten olen valinnut niitä meillekin. Esimerkiksi sahrami kiinnostaa monia asiakkaita, mutta he eivät välttämättä tiedä, mihin sitä voi käyttää. Juttelen mielelläni asiakkaiden kanssa ja annan heille tarvittaessa vinkkejä mausteiden käyttöön."

Tavoitteena tyytyväinen asiakas
Pähkinät ovat terveellistä naposteltavaa, sillä niissä on runsaasti vitamiineja ja proteiinia. Myös innostus erilaisiin mausteisiin on kasvanut, sillä matkustelun lisääntyminen on tuonut kansainvälisyyttä myös kotikeittiöihin.

Pähkinätorin tuotevalikoima kiinnostaakin monenlaisia asiakkaita nuorista vanhempiin. Fariba Rabeti arvelee, että REDIn myymälään tulee lisäksi myös turisteja.

"Meillä käy paljon asiakkaita myös Helsingin ulkopuolelta, muun muassa Porvoosta, Kirkkonummelta ja Salosta. Eräs nuori mies ostaa aina monta kiloa pähkinöitä kerralla", Rabeti kertoo.

"Yritämme aina etsiä asiakkaita varten jotain uutta. Haluamme, että he saavat laadukkaita tuotteita edullisesti ja lähtevät myymälästä tyytyväisinä."

Foodieita hemmotellaan
REDIn omalle lähitorille tulee yhteensä 12 myyntipistettä, jotka muodostavat oman alueensa kauppakeskuksen sisällä. Tarjolle tulee Pähkinätorin ja Skyr-baarin lisäksi muun muassa marjoja ja hedelmiä, jäätelöä, leipomotuotteita ja juustoja.

Ruoka-alan vetovoima näkyy REDIssä ja sen lähialueilla voimakkaana. Teurastamo, Kallio, Hakaniemi ja Suvilahti yhdessä kauppakeskuksen kanssa tarjoavat muutaman kilometrin säteellä kymmeniä ravintoloita ja korkeatasoisia erikoisliikkeitä. Pelkästään REDIin on tulossa 38 kahvilaa ja ravintolaa. Pop up – ja kokeilukulttuurin yleistymisen myötä erikoisemmatkin konseptit kohtaavat päivänvalon, ja parhaat toivottavasti jäävät rikastamaan alueen monipuolista ruokakulttuuria.

Ja lopuksi vielä sahramivinkki: Käytä sahramia itämaisiin kana- ja lammasruokiin sekä kala- ja äyriäisruokiin – etenkin ranskalainen kalakeitto kaipaa sahramia. Jos olet perinteisemmän suomalaisen keittiön ystävä, kokeile sahramin lisäämistä pullataikinaan.

3 X miksi REDI
1. REDIstä tulee suuri ja monipuolinen kauppakeskus, jossa on valtavasti erilaisia liikkeitä ja palveluita.
2. Kauppahalli kauppakeskuksen sisällä on erilainen, mutta hyvä idea. Sinne on helppo poiketa.
3. Kalasatama on vilkas ja hyvä alue. REDIn ympärillä on paljon asuntoja ja lisää rakennetaan koko ajan.

Bowleja, smoothieita ja terveellisyyttä – Ísey Skyr avaa ensimmäisen baarinsa REDIin

6.3.2018
Terveellisistä välipaloista tykkääville on syksyllä luvassa melkoista hemmottelua, kun Ísey Skyr avaa baarinsa REDIssä. Baari on Suomen ensimmäinen Skyr-baari, ja se avautuu REDIn kauppahalliin, joka sekin on Suomen ensimmäinen kauppakeskuksessa oleva kauppahalli.

"Tuotteitamme on totuttu saamaan vaan kaupoista, joten tämä on ihan uusi juttu. Olemme haaveilleet Skyr-baarista jo pitkään ja nyt sen avaamiseen tuli mahdollisuus", kertoo Ísey Skyrin projektipäällikkö Emilia Eskola tyytyväisenä.

Skyr-baari on sisustusarkkitehti Tiitta Salmenkiven käsialaa, ja luvassa on maanläheistä tunnelmaa. Baariin tulee pari asiakaspaikkaa, mutta Eskola arvelee, että suurin osa asiakkaista nappaa välipalansa mukaan.

"Tarjolle tulee muun muassa Skyr-bowleja eli -kulhoja, smoothieita ja kaikkea, mihin skyr taipuu. Asiakkaat saavat itse valita, millaisia täytteitä haluavat annoksiinsa. Uusimmat maut ovat baarissa aina saatavilla".

Terveellisyys etunenässä
Suomi on maitotuotteiden luvattu maa, minkä huomaa jo kauppojen maitotuotehyllyn metrimääristä. Toinen vahva trendi on terveellisyys, jolla on valtava vaikutus välipalojen tarjontaan.

"Välipaloissa mennään koko ajan terveellisyys edellä. Välipalojen merkityksestä ja säännöllisten ruoka-aikojen tärkeydestä puhutaan paljon", Eskola sanoo.

"Uskon, että saamme asiakkaita vauvasta vaariin – kaikkihan me tarvitsemme proteiinia. Sijainti ja kulkuyhteydet tuovat varmasti ihmisiä, jotka ovat menossa kotoa töihin tai töistä kotiin, ja poikkeavat samalla ostamaan terveellisen välipalan mukaansa".

3 X miksi REDI
1. Hyvä mahdollisuus. Pitkään haaveissa ollut Skyr-baari on meille kokeilu, jolle avautui nyt hyvä tilaisuus vuoden määräaikaisen sopimuksen myötä.
2. Sijainti. Tämä on meidän aluettamme, sillä olemme lähtöisin Tukkutorilta.
3. Liikenneyhteydet. REDI on liikenteen solmukohdassa, mikä tuo varmasti paljon säpinää meillekin.

Trendimeikit ja siveltimien sutina saavat asiakkaat jonottamaan Emotioniin

19.2.2018
Meikkaaminen, luonnonkosmetiikka ja trendien aallonharjat ovat tämän hetken kuumin kolmikko kauneuden ja hyvinvoinnin alalla. Niitä tarjoillaan myös REDIin avautuvassa Emotion-myymälässä, jota suunnitellaan nyt tukka putkella.

"Olen todella innoissani ja odotan ihan hirveästi, että pääsemme avaamaan uuden myymälämme REDIin", kertoo HOK-Elannon ketjupäällikkö Elina Vaalto.

REDIn Emotionissa panostetaan etenkin meikkeihin, palveluun ja toimintaan.

"Tulossa on siveltimen sutinaa, meikkausta ja urbaania asiakaskuntaa parhaiten palvelevia tuotteita", Vaalto lupaa.

"Lisäksi lähiseudun asukkaat voivat nyt Flow-festareille mennessään poiketa hakemassa vaikkapa upean huulimeikin tai glitteriä silmäkulmaan".

Tuoreita trendejä somesta
Etenkin nuorempien joukosta löytyy nykyään omistautuneita "meikkinistejä", jotka tietävät kaiken meikeistä ja meikkaamisesta. Osaa kuluttajista taas kiinnostaa etenkin luonnonkosmetiikka tai esimerkiksi kokonaan vegaaniset tuotteet.

"Kuluttajien vaatimustaso on noussut ja uusimmista trendeistä ollaan hyvin perillä. Uskon, että myös REDIn tulevat asiakkaat ovat trenditietoisia ihmisiä", Vaalto sanoo.

Suurin ideapankki uusimmille trendeille on tänä päivänä verkko ja etenkin somemaailma. Vaalto nostaa esimerkiksi Youtube-tähdestä meikkimoguliksi nousseen Jeffree Starin, jonka tuotesarja saatiin Suomeenkin viime vuoden puolella. Muutama Sokos ja kaksi Emotionia olivat maailman ensimmäiset fyysiset myymälät, joihin tuotteet tulivat myyntiin, sillä sitä ennen niitä oli saatavilla vain verkkokaupoissa.

"Kerroimme silloin somessa viikonloppuna, että hänen tuotteitaan on saatavilla maanantaina myös meillä. Ja maanantaiaamuna, kun avasimme liikkeen, oven takana oli jono."

Verkko ei korvaa palvelua
Muutaman taloudellisesti haastavan vuoden jälkeen suomalaiset panostavat taas uudella innolla itsestään huolehtimiseen, kauneuteen ja hyvinvointiin. Muun muassa verkkokauppa tuo alalle lisää mahdollisuuksia ja kilpailua.

"Kilpailu piristää ja tuo lisää draivia. Etenkin nuorempien asiakkaiden osalta verkkokauppa on myymälöiden pahin kilpailija, mutta toisaalta verkko tukee myymälöitä ja synnyttää uusia ilmiöitä, joita ei olisi muuten syntynyt", Vaalto pohtii.

Fyysiset myymälät tarjoavat myös yhden ylivoimaisen edun verkkokauppaan verrattuna: henkilökohtaisen palvelun. Vaikka verkkokaupasta saa tilattua tuotteita nopeasti, niitä ei pääse hypistelemään eikä kaupan päälle saa ammattitaitoista palvelua ja opastusta vaikka kädestä pitäen.

"Palvelua arvostetaan, ja se saa asiakkaat tulemaan takaisinkin."

3 X miksi REDI
1. Sijainti. Kauppakeskus on eri kulkuvälineiden solmukohta, jossa on mieletön asiakasvirta jo luonnostaan. Ajattelin heti, että meidänkin on päästävä tuonne.
2. Asiakaskunta. Kalasataman ympärillä on mielenkiintoisia asuinalueita, esimerkiksi Kallio, Arabia ja Vallila. Alueella asuu trendikkäitä, urbaaneja ihmisiä.
3. Visuaalisuus. Olemme visuaalisella toimialalla ja REDIstä tuli heti hyvä, vahva fiilis. Meidän moderni liikkeemme tukee sen vetovoimaa ja päinvastoin.

Skechersit jalassa Mustikkamaalle tai maratoonille

6.2.2018
Mikä yhdistää sunnuntaikävelijää Mustikkamaalla, maratoonaria New Yorkissa ja tunteja jalkojensa päällä viettävää shoppailijaa REDIssä? Halu vetää jalkaansa mukavat kengät, jotka tarjoavat liikkumisen keveyttä ja iloa, tyylillä.

"Hyvä kenkä tuntuu jalassa yhtä mukavalta kuin sukka, olitpa sitten kävelyllä tai maratoonilla", kuvailee Sports Connectionin johtaja Peter Jörgensen. Yritys vastaa Skechers-brändin kenkien jakelusta Suomessa, Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa.

Skechers on mukana aallossa, jossa sporttivaatteista on tullut salonkikelpoinen vaihtoehto myös treeniajan ulkopuolella. Siinä missä Euroviisut voi voittaa salipaitaan pukeutuneena, katutyyliin sopivissa Skechers-kengissä sopii astella niin asiakaspalaveriin kuin illanviettoon.

Euroopan jalkinemessuja parhaillaan kiertävä Jörgensenkin tunnustaa vetäneensä jalkaansa aamulla Skechersit. "Nämä ovat yksinkertaisesti supertyylikkäät ja maailman mukavimmat kengät. Tuotekehitys tähtää maksimaaliseen keveyteen, istuvuuteen ja joustavuuteen ulkonäöstä tinkimättä", hän kertoo.

Mukavuus puree suomalaisiin
Skechers on Yhdysvaltojen toiseksi suurin kenkäbrändi heti Niken jälkeen, ja koko maailman mittakaavassa neljänneksi suurin. Sen myynti pelkästään Suomessa kasvoi viime vuonna 50 prosenttia. Huima kasvuloikka on Jörgensenin mukaan seurausta Suomen ensimmäisen Skechers-myymälän avaamisesta Helsinkiin. Skechersit toki kuuluvat lukuisten verkkokauppojen ja tavaratalojen valikoimiin, mutta Jörgensenin mukaan omalla myymälällä on ratkaiseva merkitys.

"Kenkämme on suunniteltu tuottamaan iloa ja liikkumisen elämyksiä. Salaisuutemme aukeaa, kun vetää kengät ensimmäistä kertaa jalkaansa. Omissa liikkeissämme meillä on esillä koko valikoima – yli 500 kenkätyyliä naisille, miehille ja lapsille – ja parhaat asiantuntijat auttavat valitsemaan täydelliset kengät."

Mustikkamaan poluilla tullaan ensi syksynä näkemään todennäköisesti Skechersien esiinmarssi, sillä liikkumisen keveyttä ja katutyyliä henkivä myymälä aukeaa syksyllä myös REDIin.

"Skechersiltä löytyy vastaus jokaiseen säähän teillä siellä Suomessa. Ja tiedän, että olette erityisen tarkkoja kenkien käytännöllisyydestä ja mukavuudesta."

Skecherseissä palkintopallille
Asiakaspalaverin lisäksi Skecherseissä voi lähteä vaikka Ironman-kilpailuun, sillä vapaa-ajan jalkineiden lisäksi merkki valmistaa kenkiä myös vaativiin suorituksiin. Merkin nimeen vannovat monet maailman huippu-urheilijat.

Skechers panostaa merkittäviä summia triathlonistien, juoksijoiden ja golffaajien sponsorointiin. Maailman kovimpana urheilusuorituksena pidetään Havaijilla järjestettävää Ironman-kilpailua, jossa Skechersin sponsoroimat urheilijat nappasivat palkintopallisijoituksia sekä miesten että naisten sarjoissa viiime lokakuussa. Skechersin talliin kuuluu myös yksi suomalaisurheilija, triathlonisti Venla Koivula-Huttunen.

"Hyvät kengät vapauttavat energian muuhun tekemiseen", Jörgensen tiivistää.

3 x miksi REDI?
1. REDIssä on kaikki kohdallaan: sijainti, kulkuyhteydet ja toimiva infrastruktuuri
2. Pidän REDIn tavasta yhdistää asumista ja liike-elämää.
3. REDI on oikea ympäristö tuoda ihmisille koettavaksi jotain uutta ja erilaista.

Perheenisän ruoanlaittoharrastuksesta syntynyt NoXor myy keittiövälineitä kokkailijoille, joille kelpaa vain paras

26.1.2018
Hyvä pata kestää isältä pojanpojalle, ja maailman parhaat keittiöveitset ovat elinikäinen investointi. Laatu kestää ja palvelee parhaimmillaan useaa sukupolvea, ja rakkaiden perintöastioiden ympärille kietoutuu kokonaisia sukutarinoita. Mitä olisikaan voinut kertoa elämästään se tiensä päähän porissut 300-vuotias rautapata, jolle käyttäjä etsi joulun alla arvoistaan seuraajaa NoXorista?

Eero Saine kättelee aurinkoisesti pop up -outletissa Espoossa. Kyseessä on kodin käyttötavaran maahantuontiin ja tukkumyyntiin erikoistuneen NoXorin uusi aluevaltaus. Ensimmäinen täyden konseptin NoXor Shop aukeaa Eeron johdolla REDIin, ja suunnitelmat ovat hyvällä mallilla.

NoXor on Eeron isän Aarno Saineen vuonna 1997 perustama perheyritys, jonka idea on alusta asti ollut tuoda Suomeen maailman laadukkaimpien brändien keittiö- ja kodinkäyttötavaroita. Yrityksen edustamia tuotteita ovat mm. belgialaisen BergHOFFin padat ja kattilat, ranskalaisen Evercutin uuden sukupolven huippuveitset ja 1700-luvulta asti toimineen ruotsalaisen Orreforsin keittiövälineet. Laadukkaat keittiötarvikkeet ovat kysyttyjä myös liikelahjoina.

Tuotteet ovat niin tyylikkäitä, ettei niitä malttaisi piilottaa keittiön kaappeihin. "Käyttöön ne on tarkoitettu, ja kovaan sellaiseen", rohkaisevat Eero ja Aarno, jotka luottavat omissa keittiöissään NoXorin aarteisiin.

Isältä pojalle
Aarno tunnustautuu kovaksi ruoanlaittajaksi, jolle laadukkaat välineet ovat herkullisen aterian lähtökohta. NoXor pyöri pitkään Aarnon harrastuksena päätyön ohessa, mutta sitten vastavalmistunut Eero ilmoitti olevansa halukas viemään yritystä eteenpäin. Aarno luottaa REDIn myymälän mielellään seuraavan sukupolven käsiin, sillä Eeron kova into ja hyvät ideat ovat kantaneet hedelmää.

"Kokit ostavat veitsensä yleensä itse, ja ovat hyvin merkkiuskollisia. Pohdiskelin, miten saisimme avattua Evercutille markkinoita Suomessa, ja keksin soittaa kokkikouluihin. Myin sinne kymmeniä huippuveitsiämme opiskelijoille", Eero kertoo.

Eero kuvailee REDIssä nähtävää shop-konseptia uniikiksi, moderniksi ja korkeaa laatua henkiväksi. Hyvä asiakaspalvelu on hänelle sydämen asia, ja tuotteisiin liittyvien omakohtaisten kokemusten kautta on helppo suositella asiakkaalle juuri sitä oikeaa välinettä elinikäiseksi luottokaveriksi keittiöön.

Perheen keittiöveitset valitsee yleensä mies
Miehet viihtyvät keittiössä yhtä lailla kuin naisetkin, jos tarkastelee NoXorin asiakaskuntaa. Intohimoisesti ruoanlaittoon suhtautuvia miehiä yhdistää Aarnon mukaan usein halu panostaa välineiden laatuun. Siinä missä värikkäät design-kattilat olivat viime vuoden hitti kaikkien asiakasryhmien kesken, kahden tuotteen kohdalla mies- ja naiskokkailijoiden välillä on merkittävä ero: "Miehet ostavat perheen keittiöveitset, naiset padan", Eero nauraa.

Eero ja Aarno uskovat, että keittiövälineisiin erikoistunut liike löytää laatutietoisen asiakaskunnan myös REDIstä.

"REDI on erinomainen paikka kaltaisellemme erikoisliikkeelle. 30 vuoden kokemuksella kaupan eri aloilta voin sanoa, että REDI on uuden ajan kauppakeskus, jolla on mittava potentiaali. Meidän lisäksemme sinne uskaltautuu iso joukko muita ennennäkemättömiä liikkeitä, mikä kertoo yrittäjyyteen ja uusiin kokeiluihin rohkaisevasta ilmapiiristä", Aarno kiittelee.

Jospa vielä vuonna 2318 on jollain suvulla padan lisäksi elossa tarina siitä hetkestä, kun esivanhemmat investoivat REDIn avajaisissa BergHOFFin klassikkomalliin?

3 x Miksi REDI
1. Kiinnostava paikka erikoisliikkeille
2. Kehittyvä alue, hyvät yhteydet
3. Ostovoimaista asiakaskuntaa lähiympäristössä

Donitsin ja kahvin pyhä liitto

19.1.2018
Ennen kuin antaudumme Arnoldsin ikonisten Original-donitsien vietäväksi, aloitamme lyhyellä johdannolla donitsien historiaan.

Ensimmäinen maininta donitseista löytyy englantilaisesta keittokirjasta vuodelta 1803. Rinkulaisen muodon Yhdysvalloissa saaneen herkun alkuperä on kuitenkin Tanskassa, josta resepti kulkeutui Atlantin yli varhaisten siirtolaisten mukana. Kuorrutettu donitsi tuli suomalaisille tutuksi amerikkalaisista tv-sarjoista, joissa se maistui erityisesti makean persoille poliiseille.

Jussi Laurila tajusi kahvin ja donitsin lyömättömän liiton potentiaalin vaihto-oppilasvuonnaan Yhdysvalloissa, ja Suomen ensimmäinen donitseihin keskittynyt kahvilaketju Arnolds näki päivänvalon Turussa vuonna 1991.

Harvan yrityksen alkutaival kuulostaa yhtä herkulliselta: Laurila kierteli maailmalla maistelemassa donitseja kehittäessään omaa reseptiään. Nyt 27 vuotta myöhemmin Laurila johtaa Oulusta Helsinkiin ulottuvaa ketjua, joka perustuu itsenäisten franchising-yrittäjien pyörittämiin kahviloihin.

Myös REDI saa oman herkkupisteensä ensi syksynä.

Donitsit ovat saaneet rinnalleen suolaisia herkkuja
Kinuski Original on suomalaisten kestosuosikki. Perinteinen donitsi notkealla kinuskikuorrutteella, tummilla suklaaraidoilla ja nonparelleilla on Arnoldsin kautta aikojen suosituin herkku.

"Donitsi silloin tällöin ei ole synti", uskoo Laurila, joka tietää ihmisten tulleen yhä tietoisemmaksi siitä mitä syövät.

Arnolds on vuosien mittaan laajentanut tuoterepertuaariaan bageleihin, salaatteihin, smoothieihin ja aamupuuroon, jota pilotoidaan osassa kahviloista. Puuro on tehty rehdisti punaiseen maitoon, sillä ketju ei Laurilan mukaan tingi mausta.

"Asiakaslupauksemme on tarjota herkullisia hetkiä arjen pyörityksessä. Meille tuotteiden laatu ja maku ovat kaikki kaikessa, olemme jopa vähän fanaattisia niiden suhteen", hän myöntää.

Yksityiskohdat on hiottu äärimmilleen: Arnolds muun muassa valmistaa suklaadonitsin kuorrutteen korkealaatuisesta belgialaisesta suklaasta, kahvipapujen erikoispaahto on suunniteltu täydentämään makunautintoa ja tuoretuotteet valmistetaan vasta ostohetkellä. Donitsien kuorruttaminen ja koristelukin on tarkkaa käsityötä. Uusissa kahviloissa on kiinnitetty entistä enemmän huomioita viihtyvyyteen, ja ne kutsuvat hengähtämään ostosten lomassa.

Arnoldsin reseptejä kehittää fine dining -piireistä tuttu keittiömestari Petteri Luoto, joka on vaikuttanut muun muassa Savoyssa, Palace Gourmetissa ja Kämpissä. "Luoto osaa yhdistää suolaista ja makeaa, pehmeää ja rouskuvaa, juuri oikeassa suhteessa", Laurila kehuu.

Donitsinkulutuksen kärkimaa ei olekaan Yhdysvallat Arnolds myy vuosittain Suomessa miljoonia donitseja. Etenkin perjantaisin ja lauantaisin kauppa käy kuumana, ja mukaan myytävät six- sekä twelve-packit päätyvät kotien kahvipöytien lisäksi juhlien vetonauloiksi.

Suomalaiset jäävät silti jälkeen maailman johtavasta donitsinsyöjämaasta, joka on väkilukuun suhteutettuna yllättäen Espanja. Churrojen eli uppopaistettujen leivonnaisten luvatussa maassa donitseilla ja muulla makealla herkutellaan jo aamupalalla.

Laurilan mukaan me suomalaiset olemme siitä poikkeuksellista kansaa, ettei meille maistu makea heti aamusta, eikä täysin vielä lounaallakaan.

"Aamupäivästä liikkuvat tuore ja suolainen, kuten toastit, croissantit ja puuro. Lounasaikaan parhaiten myyvät tilauksesta paahdetut ja täytetyt ruokaisat bagelit."

Myös japanilaiset ovat osoittautuneet kovaksi donitsikansaksi. Arnolds avasi ensimmäisen leipomokahvilan Tokioon vuonna 2013, suomalaisuuden nosteessa ja paikallisen julkimon pyörittämänä se on saavuttanut suuren suosion. Seuraavaksi Laurilalla on tähtäimessään Ruotsi.

Maailmanvalloitukseen on suomalaisen donitsikulttuurin rakentajalla yksinkertainen resepti: "Tuotteemme ovat laadukkaampia kuin kilpailijoiden."

Miksi REDI?
"En tunne montaakaan kauppaa joka REDIin ei haluaisi. Kyseessä on poikkeuksellinen kauppakeskushanke huippupaikalla." – Jussi Laurila

Kuva: Arnolds
Donitsien historia: The Origin of Doughnut, Wikipedia

Tanskalaista designia, joka ei ota itseään turhan vakavasti

2.1.2018
"Jos asiakas ei hymyile, hän ei osta", uskoo Flying Tiger Copenhagenin Suomen sekä Baltian toiminnoista vastaava Nils Stora.

Siksi suosittu tanskalainen design-ketju ei pelkästään myy tuotteita vaan haluaa yllättää, inspiroida ja tuoda hymyn asiakkaan huulille.

Tölkissä kasvava ihmepapu!
Suu mutrussa onkin liikkeessä melkein mahdotonta asioida. Hauskat ja värikkäät tuotteet huvittavat ja houkuttelevat hypistelemään. Olitpa sitten etsimässä sisustustarvikkeita tai suunnittelemassa juhlia, Flying Tiger Copenhagenista löytyy jotain joka tilanteeseen.

Myymälöihin tulee Storan mukaan joka kuukausi 300 uutta tuotetta juhlakoristeista, sisustustuotteista ja lasten leluista vekottimiin, lahjoihin ja palkittuun muotoiluun. Myymälät on suunniteltu aarteenetsintäretkeksi, läpi kävellessäsi tulet kiertäneeksi kaikki hyllyt.

Edulliset, tasahinnoilla myytävät tuotteet ovat ketjun tavaramerkki. Storan mukaan heidän liikkeessään jokaisella on varaa hemmotellä itseään jollain pienellä kivalla – ja mahdollisuus tuntea olonsa rikkaaksi.

"REDI on uniikki, me olemme uniikki"
Sisustus ja design ovat Tanskan suurimpia vientituotteita, ja Flying Tiger Copenhagenilla on lusikkansa sopassa. Tanskalaista kekseliäisyyttä ja huumorintajua henkivä ketju toimii jo ympäri maailman. Stora myöntää, että alkuvuosina kasvuvauhti oli välillä hengästyttävä, "mutta nyt olen onnellinen", hän sanailee positiiviseen tyyliinsä.

Vuoden 2018 aikana Flying Tiger Copenhagen avaa myymälän myös REDIin. Ketjun toiminta perustuu korkeaan myyntivolyymiin, joten myymälät sijoitetaan aina suurten asiakasvirtojen äärelle. REDI oli tässä mielessä Storan mukaan luonnollinen valinta.

"REDI on uniikki, me olemme uniikki. Ja me molemmat haluamme tarjota asiakkaalle jotain ennennäkemätöntä. Sovimme hyvin yhteen", hän kuvailee.

Kun kysyn suosituimmista tuotteista ja tyypillisistä asiakkaista, Stora hetkeksi vakavoituu.

"Tärkeää ei ole pallo, vaan peli jota pelaat läheistesi kanssa. Uskomme, että suhteet ja kokemukset tekevät ihmiset onnellisiksi. Siksi kaikki tuotteemme kannustavat kaiken ikäisiä leikkisyyteen, luovuuteen ja sosiaaliseen toimintaan."

Kurkista Instagramista hashtagilla #flyingtiger, millä kaikilla hauskoilla tavoilla ihmiset ympäri maailmaa käyttävät Flying Tiger Copenhagenin tuotteita.

3 x miksi REDI
1. Sijainti: asiakasvirrat tulevat olemaan suuret.
2. REDIn vuokraustiimin kanssa on ollut ilo asioida. Avaamme uusia myymälöitä jatkuvasti, ja arvostamme asioiden aktiivista eteenpäin viemistä.
3. Uskomme, että REDIn asiakkaat tulevat rakastamaan yllätyksiämme, designiamme ja iloista asennettamme. Poistut uuden aarteen kanssa hymy huulillasi.

ELIXIA kirittää suomalaisia Euroopan aktiivisimmaksi kuntoilijakansaksi

11.12.2017
ELIXIAn Jussi Raita tarttuu reippaalla otteella kuvaajaa varten puntteihin. Kenttäpäivää Helsingin City Centerissä viettävä tuore maajohtaja on pitkän linjan elixialainen työskenneltyään aiemmin vuosia tuote- ja aluejohdossa. Ajasta Instrumentariumin ketjupäällikkönä muistuttavat design-silmälasit ja ketjujohtamisen huippuosaaminen.

ELIXIA on Suomen suurin liikuntakeskusketju, joka toimii myös Norjassa ja Ruotsissa. Syksyllä 2018 REDIssä avautuu Suomen laajin ELIXIA, jonka 2255 neliömetriä tarjoavat monipuoliset harjoitusmahdollisuudet, personal training -palvelut ja lapsiparkin. Luvassa on Raidan mukaan Powerin ja Corsstrainingin kaltaisia suosittuja ryhmäliikuntatunteja, mutta myös uudet konseptitunnit HiYoga, Build'n Burn ja Prformance.

Suomalaiset viihtyvät kuntokeskuksissa MTV uutisoi syyskuussa, että Suomen kuntokeskusten kävijämäärä on kasvanut lähes seitsemän prosenttia verrattuna muuhun Eurooppaan. Kuntoilijoiden kasvava kiinnostus terveyttään kohti näkyy myös ELIXIAssa, jolla menee Raidan mukaan koko ajan paremmin.

"Ihmiset ovat sisäistäneet, että harjoittelu on sijoitus terveyteen ja hyvinvointiin. Me haluamme tehdä liikkumisen mahdollisimman helpoksi. Olemme hioneet uusia palveluja, päivittäneet keskusten fyysisiä puitteita ja kehittäneet jäsenyysmallia", Raita kuvailee.

ELIXIAn nykyinen jäsenyysmalli toimii sillä ajatuksella, että kuntoilija kokoaa jäsenyytensä itse haluamistaan palveluista ja maksaa vain siitä, mitä käyttää. Vuosien pakkojäsenyys ei ole enää tätä päivää. "Joustavat jäsenyydet ovat muokattavissa eri elämäntilanteisiin ja tarpeisiin sopiviksi. Jos käy vain salilla, ei tarvitse maksaa jumpista tai lapsiparkista."

Hiki pintaan ja nopeasti
ELIXIAlla on yhteinen pohjoismainen tuotekehitys, joka tuottaa HiYogan kaltaisia uutuuskonsepteja. Tällä hetkellä kysyttyjä ovat toiminnallinen harjoittelu sekä lyhyet ja tehokkaat intervallitreenit. Raidan mukaan toimiva peruskonsepti on kuitenkin se, joka ratkaisee kuntokeskuksen menestyksen.

"Uutuudet tuovat vaihtelua treeniin, mutta asiakkaille tärkeintä on tilojen puhtaus, henkilökunnan oikea palveluasenne ja se, että kaikki toimii", hän kuvailee.

ELIXIA on suunnattu kaiken ikäisille treenaajille aloittelijasta aktiiviliikkujaan. Raidan mukaan on myytti, että kuntokeskuksissa käy vain nuoria ja hyväkuntoisia. Erityisesti yli 65-vuotiaiden jäsenten määrä on kasvussa. Senioreillle on kehitetty omia tunteja, ja treeniporukat kokoontuvat salilla säännöllisesti.

Uusi vuosi lähestyy – ja moni tekee taas lupauksen terveellisemmän elämän aloittamisesta. Miten voisi tehdä itselleen kynnyksen mahdollisimman matalaksi?

"Kävele sisään lähistösi ELIXIAan ja katsele rauhassa ympärillesi. Henkilökuntamme ja personal trainerimme auttavat alkuun, meiltä löytyy taatusti jokaiselle mieluinen tapa treenata", Raita kannustaa.

ELIXIA REDIn jäsenyyden ennakkomyynti starttaa helmikuussa 2018.

3 x miksi REDI?
1. Täydentää nykyistä verkostoa, akselilla Kalasatama-Vallila-Sörnäinen ei ole vastaavaa täyden palvelun kuntokeskusta.
2. Metro pysähtyy REDIn 3. kerroksessa yli 500 kertaa vuorokaudessa, ELIXIA on 4. kerroksessa. Voiko treenaamaan poikkeaminen olla enää helpompaa?
3. Kodit ja työpaikat ovat lähellä. ELIXIA sopii niin alueella asuvan kotisaliksi kuin lähistöllä töissä käyvän treenipaikaksi. Yritysten kannattaa tiedustella yrityssopimuksia.

Figulus on käsillä tekijän taivas

22.11.2017
Figulus on latinaa ja tarkoittaa muodon antajaa, savenvalajaa ja rakentajaa. Yrityksen nimi on osuva, sillä Ylipahkalan perheyrityksessä jokainen on muodon antaja omalla tavallaan: äiti Terttu on kuvataiteilija, isä on rakentaja ja Katariina ja hänen kaksi siskoaan ovat korujen tekijöitä ja keraamiikan taitajia.

Hakaniemen hallissa toimiva Figulus tuo Suomeen erilaisia puusta, siemenistä, lasista ja metallista valmistettuja helmiä ja korutarvikkeita. Syksyllä 2018 REDIin laajentava perheyritys on oikea koruharrastajan taivas, jonka valikoimasta löytyy myös lahjatuotteita ja perheen itsensä valmistamia koruja sekä taide- ja keramiikkaesineitä.

"Tilaamme tärkeimmät helmitarvikkeemme suoraan paikallisilta valmistajilta neljältä eri mantereelta, vain Australia ja Etelämanner puuttuvat listalta. Olemme tarkkoja materiaalien alkuperästä, sillä haluamme tukea paikallisia pienyrittäjiä ja olla varmoja tuotteidemme eettisyydestä", kertoo toimitusjohtaja Katariina.

Katariinan rakkaus väreihin, puuhelmiin ja erilaisiin muotoihin syttyi jo lapsena, kun perhe asui vuosia Afrikassa. Käsillä tekeminen on ollut perheessa aina läsnä, ja Terttu kertoo mieleenpainuvan tarinan siitä kuinka muurahaiset aiheuttivat ompelukoneen oikosulun Tansaniassa.

Kotoisa, lämminhenkinen soppi REDIin
Hakaniemen kauppahallin liikkeessä sisarukset ja Terttu toimivat myyjinä vuorotellen. Kauppahallin remontin alta liike muuttaa Hakaniemen torin lasipaviljoonkiin tammikuussa, ja avaa ensi syksynä toisen myymälän REDIin.

"Tarvitsemme lisää tilaa sekä kasvavalle tuorerepertuaarille että erilaisille kursseille. REDIin tulee nykyistä kolme kertaa suurempi tila, jossa on tarkoitus myydä laajemmin käsillä tekemiseen liittyviä tarvikkeita. Lisäksi tilassa on mahdollista järjestää kursseja, joille on nyt kysyntää", Katariina kertoo.

Käsillä tekemisen trendi on ollut pinnalla jo pitkään, eikä loppua näy, jos katsoo suurimpia käsityöharrastajamaita Yhdysvaltoja ja Iso-Britanniaa. Figulus seuraa aktiivisesti maailman korutrendejä, ja Katariinan mukaan suomalaiset omaksuvat uutuudet ja muotivärit yleensä parin vuoden viiveellä.

Rohkeasti värejä yhdisteleviä taaperoita ja venäläisiä rokkareita Perhe valmistaa korut, taidegrafiikan ja keramiikan itse Malmilla Helsingissä sijaitsevassa ateljeessa. Kun Katariinan päivä Hakaniemen hallissa päättyy, hän pyöräyttää illalla korun tai pari televisiota katsellessaan.

"Käsitöillä on tutkitusti hyviä terveysvaikutuksia. Lisäksi erilaiset korut ja käsityöt ovat ihmisille keinoja ilmaista itseään ja erottautua joukosta."

Figuluksessa asioivat käsityöharrastajat taaperosta isovanhempiin.

"Olen iloinen siitä, että myös nuoret miehet ovat innostuneet tekemään koruja. Meillä kävi taannoin venäläinen rokkitähti, joka tyylilleen uskollisesti valmistaa omat esiintymiskorunsa. Pienet lapset ovat kuitenkin minun lempiasiakkaitani. He ovat valinnoissaan luovia ja rohkeita, kun suunnittelevat lahjoja isille ja äideille. Kaikki maailman värit on tehty käytettäväksi", Katariina ihastelee.

3 x miksi REDI
1. Sijainti ja hyvät kulkuyhteydet ovat REDIn vahvuus. Meillä käy asiakkaita niin kauempaa Suomesta kuin ulkomailta, joille on tärkeää käymisen helppous.
2. Saamme REDIssä lisätilaa tekemiselle. Ratkiriemukkaita ovat olleet ne hetket, kun taiteilijat ja muusikot istuvat saman pöydän ääreen tekemään omia esiintymiskorujaan.
3. Uudet tilat ovat aina uudet tilat. REDIssä mahtuu hypistelemään vaihtoehtoja ja myyjän näkökulmasta palvelemaan paremmin. Asiakkaat kaipaavat usein neuvontaa ja makutuomaria ostoksillaan.

Ripaus luksusta ja reilusti hikeä

31.10.2017
Ensikokemus Hotjooga-tunnista on yhdistelmä hikeä ja euforiaa. Sitä löytää hikirauhasia paikoista, joista ei ennen tiennyt itsekään. Vieruskaveri on varautunut kahden litran vesipullolla. Infrapunapaneelien säteily syleilee kireitä lihaksia, jotka hengityksen syventyessä hiljalleen rentoutuvat. Kokonaisvaltainen hyvä olo jatkuu läpi päivän ja illalla uni tulee kuin itsestään.

Helsingissä Hotjooga-tunteja vetävä joogaohjaaja Hani Rautakorpi tarjoaa syksystä 2018 eteenpäin euforisia joogakokemuksia kauppakeskus REDIn asiakkaille neljännen kerroksen Yoga Valossa. Kyseessä on harmonista spa-fiilistä tarjoileva premium-tason joogastudio, jonka viikko-ohjelmasta löytyy erilaisten joogamuotojen lisäksi myös mediaatiota ja hyvinvointivalmennuksia. Tunnille voi Hanin mukaan poiketa vaikka lounastauolla.

"Jooga tuo onnen, jota moni etsii maineesta ja mammonasta" Tunteja ohjatessaan Hani viettää 33-43 asteisessa salissa parhaimmillaan kuusi tuntia päivässä. Hän pitää huolta nestetasapainostaan kookosvedellä ja vihreällä teellä, joita yrittäjän mukaan kuluu päivässä litratolkulla.

"Hotjooga tuo mieleen valoa ja kehoon energiaa", Hani luonnehtii. Leijuvan kevyen olon lisäksi joogalla on hänen kokemuksensa mukaan vaikutus myös henkiseen vireyteen ja ajattelun kirkkauteen.

Hanin kipinä joogaa kohtaan syntyikin juuri harjoitusten tuottamista tuntemuksista. Kauneus- ja ravintola-alan yrittäjä kärsi ammattivaivoista ja ympäripyöreiden työpäivien aiheuttamasta stressistä, ja vasta jooga toi helpotuksen fyysiseen ja henkiseen jumitukseen.

"Missioni on viedä eteenpäin sanomaa joogan vaikutuksista. Jooga pystyy tuomaan onnen, jota moni etsii turhaan maineesta ja mammonasta", kertoo liike-elämän kiireestä tarpeekseen saanut joogi.

Missä miehet?
Yksi Yoga Valon osakkaista on rahoitusalalla työskentelevä Antti Parviainen, joka saa silloin tällöin kuulla kuittailua joogaharrastuksestaan.

"Mies joogasalilla on vielä harvinaisuus Suomessa, mikä on suuri harmi. Myönnän, että Hani sai minuakin houkutella pitkään kokeilemaan, jonka jälkeen olen innostunut harrastamaan lajia 2-3 kertaa viikossa", nauraa Antti, joka vei joogatunnille kerran koko firmansa.

Entinen triathlonin harrastaja kokee saaneensa joogasta apua monin keinoin.

"Kyseessä on todella kokonaisvaltainen treeni, joka lihaskunnon lisäksi vaikuttaa notkeuteen ja tasapainoon. Omat alaselkävaivani jäivät joogasalille. Unen laatu on parantunut, ja koen voivani paremmin."

Antti näki Hotjoogassa hyvinvoinnin lisäksi erinomaisen bisnesmahdollisuuden.

"Suomessa saleja on toistaiseksi aika vähän, ja yrittäjät eivät tarpeeksi markkinoi itseään. Mutta kun katsoo Jenkkeihin, ymmärtää potentiaalin. Joogabisnes vaatteineen ja tarvikkeineen on siellä jo suurempi kuin kuntosalibisnes. Lisäksi joogaavat urheilijat ja muut julkimot vetävät uusia harrastajia", Antti kertoo.

3 x miksi REDI?
1. Konseptiimme kuuluu ripaus luksusta, jolle REDI tarjoaa erinomaiset puitteet.
3. Pääsemme rakennusvaiheessa vaikuttamaan studioon, siitä tulee juuri sellainen kun haluamme.
2. Jos Hani ja Antti olivat yksimielisiä kahdesta edellisestä kohdasta, numero kolme jakaa mielipiteet. Hanille tärkeää on meren läheisyys ja REDIn puistokansi, jolla hän suunnittelee käyvänsä halaamassa puita tarpeen tullen. Antti ajattelee liiketoiminnan kannalta, että REDIssä parasta on erinomaiset kulkuyhteydet ja laaja potentiaalinen asiakaskunta.

Saiturinpörssistä on mahdotonta lähteä tyhjin käsin

6.10.2017
13-vuotias Miika Ranta seurasi jännittyneenä ensimmäisen Saiturinpörssin avajaisia helmikuisena pakkaspäivänä Malmilla vuonna 1992. Lama oli ottanut tiukan otteen Suomesta, mutta hänen isänsä yhdessä kaverinsa kanssa olivat perustaneet uhkarohkeasti uuden kaupan. Liikkeessä myytiin työkaluja, ja idea oli alusta asti tarjota tavaroita mahdollisimman halvalla, halvemmalla kuin muut.

Ovipumppu joutui heti koetukselle, sillä Saiturinpörssi osoittautui menestykseksi. Nyt 25 vuotta avajaisten jälkeen Malmin liike on edelleen paikallaan, ja Miika on toimitusjohtaja toisessa sukupolvessa. Valikoima on kasvanut työkaluista asiakkaiden toiveita täyttäen 20 000 eri tuotteeseen, mikä on erinomainen saavutus 500 neliön myymälätilalta. Saiturinpörssejä löytyy ympäri pääkaupunkiseutua, ja niillä on oma harras asiakaskuntansa, joka seuraa viikottain ilmestyviä uusia tarjouksia.

"Täällä on tavaraa myynnissä enemmän kuin tarpeeksi", Miika nauraa notkuvien hyllyjen välistä.

"Kauppamme ovat persoonallisia ja hieman vaatimattomia, sillä keskitämme kaiken siihen, että voimme ylpeillä halvoilla hinnoilla. Kaupan päälle meiltä saa välitöntä, joustavaa ja ystävällistä palvelua", hän jatkaa.

Tarjoukset purivat presidenttiinkin
Haastatteluhetkellä asiakkaita on Malmin myymälässä laidasta laitaan: opiskelija ostamassa elintarvikkeita, eläkeläiset hypistelemässä tarjoussukkia ja työmies valitsemassa poranterää. Onpa Kallion myymälässä vieraillut yksi presidenttikin.

Kalasatamalaiset saavat oman Saiturinpörssinsä syksyllä 2018, kun uusi myymälä avautuu REDIn pohjakerrokseen. Luvassa on taattua saituruutta: tuotteita jopa alle tuotantohinnoin. Miika myöntää itsekin, ettei heidän hinnoissaan ole aina järkeä.

"Valikoimamme ovat yllättävän monipuoliset ja laadullisesti täysin vertailukelpoiset, sillä pääosin myymme samaa tavaraa kuin muutkin. Olemme osakkaana hankintayhtiössä, joka hankkii kaupoilleen myytäväksi tuotteita ympäri maailmaa ilman välikäsiä. Ostamme myös runsaasti maahantuojien ja valmistajien loppu- ja poistoeriä sekä pakkaus- ja viivakoodivirheellisiä tuotteita, joita huipputekniset superkaupat eivät pysty laittamaan systeemeihinsä. Niinpä usein myymme tavaroita hinnoilla, jotka ilahduttavat asiakkaitamme, mutta suututtavat kilpailijoitamme", Miika kertoo.

Sijainti kauppakeskuksessa tuo asiakkaita
Miikan mukaan uuden kaupan sijoittaminen kauppakeskukseen on tietoinen päätös, sillä irrallisiin kivijalkakauppoihin ei tässä ajassa tahdo riittää asiakkaita. Sijaintivalinnat ovat osoittautuneet onnistuneiksi, ja Saiturinpörssi on hienoisessa kasvussa. REDIn myymälä tulee osaltaan paikkaamaan Itiksen laajentamisen alta purettavan Saiturinpörssin jättämää aukkoa.

REDIn kaupan avaaminen ei vielä edellytä Miikalta suurempia toimenpiteitä, mutta keväällä alkaa tavaran hankinta, ja kesällä parhaaseen loma-aikaan on odotettavissa ympäripyöreitä päiviä. Kaikki 20 000 tuotetta ovat paikallaan, kun avajaisten aika tulee. Nyt on kiire toisaalla, sillä jouluvalot on saatava ajoissa myyntiin.

3 x miksi REDI
1. Siellä missä asiakkaat ovat
2. Kasvava alue, jolla valtava potentiaali
3. Kaikki tiet vievät REDIin, liikuitpa sitten metrolla, autolla tai bussilla.

"Rakasta tuotteita, joita myyt" – Helin unelma yrittäjyydestä toteutuu REDIssä

21.9.2017
Hyvät kaupat ovat paljon muutakin kuin kassissa oleva tuote, uskoo tuore yrittäjä Heli Hiltunen. Takataskussa on franchising-sopimus kansainvälisen muotibrändi Espritin kanssa. Oma myymälä avautuu REDIssä syksyllä 2018.

Helille muoti on lähellä sydäntä. Alan brändit tulivat tutuiksi hänen työskennellessään Tampereen Sokoksen tavaratalojohtajana ja viimeisimpänä Prisma-ketjun johtajana. Heli tunnustautuu kovaksi shoppailijaksi, joka arvostaa vaatteiden korkeaa laatua sekä mukavaa ja mutkatonta tyyliä. Esprit nousi suosikiksi niin ajattomien vaatteidensa kuin kestävän kehityksen mukaisen arvomaailmansa johdosta.

"Uskon, että pitää rakastaa tuotteita, joita myy. Espritin kohdalla tämä toteutuu. Franchising-yrittäjänä pääsen toteuttamaan pitkään itäneen unelman omasta yrityksestä ja syventämään osaamistani muodin parissa", hän iloitsee.

Hyvää fiilistä ostoskassiin
Heli työstää talven aikana Espritin konseptin mukaista myymäläsuunnitelmaa, joka kattaa 300 neliön liiketilan. "Selkeää, valoisaa ja raikasta", hän maalailee. Luvassa on inspiroiva ja houkutteleva kattaus miesten ja naisten muotia ripauksella ketjun perustajapariskunnan kalifornialaisen positiivista asenneta. We make you feel good to look good, kuuluukin Espritin brändilupaus.

"Haluan, että asiakkaalle tulee lähtiessään fiilis, että teinpä hyvät kaupat. Siihen sisältyy paljon muutakin kuin kassissa oleva tuote", Heli kuvailee.

Vietettyään viime vuodet liikkeenjohdon strategisten asioiden parissa Heli aikoo itse olla paljon rivissä, eli myymälän puolella kohtaamassa asiakkaita. Muutaman myyjän lisäksi hänellä on apunaan Espritin Suomen Wholesale & Retail -tiimi, joka tarjoaa mm. myymäläkonseptin ja koulutukset, osto-organisaation tuen, vahvan kanta-asiakasjärjestelmän sekä monikanavaisen ketjumarkkinoinnin.

Heli kutsuu Espritin väkeä taustavoimaksi, jonka vahvuus selviää lukujen avulla: Espritilla on jalansijaa yli 40 maassa. Sillä on suorassa ohjauksessaan noin 900 myymälää ja yli 7800 myyntipistettä sisältäen franchising-myymälät ja tavaratalojen myyntipisteet. Yrittäjää ei jätetä yksin.

Kansainvälinen brändi, suomalaista yrittäjyyttä
Helillä on vahva usko brändiin: "Espritilla on toimivan konseptin lisäksi tukenaan suomalaisten arvostus, joiden ansiosta se on pärjännyt hyvin vaikeimpinakin aikoina. Uskon suosion perustuvan erinomaiseen hinta-laatusuhteeseen ja vaatteiden kestävyyteen. Mallit istuvat moneen makuun ja vartaloon. Juuri näistä syistä olen itse ostanut paljon merkin vaatteita."

Ennen ensi syksyn h-hetkeä Helillä on vielä hetki aikaa ladata akkujaan.

"Aion opiskella yrittäjyyteen liittyviä asioita ja nauttia vapaa-ajasta matkustelemalla. Keväällä on sitten aika tarttua tositoimiin. Edessä on mm. työntekijöiden rekrytointi ja myymäläsuunitelman valmiiksi hiominen."

REDI toivottaa Helin tervetulleeksi!

3 X miksi REDI
1. REDI haluaa olla valmistuessaan Suomen modernein ja kiinnostavin kauppakeskus, ja tämä tahtotila inspiroi minua.
2. REDIllä on mahtava potentiaali. Alueelle on kasvamassa monipuolinen palvelukeskittymä, jonne on helppo tulla asioimaan.
3. REDI on keskellä elämää. Uskon, että alueen asukkaat, työpaikat ja liikenneyhteydet synnyttävät vahvan asiakasvirran.

Milloin Vallilan verhoissa nähdään REDIn tornit, Mathias Berner?

7.9.2017
Aurajoen rannat ovat kietoutuneet syksyksi upeaan okran väriseen vaippaan, toisaalla porot laiduntavat Lapin tunturirotkossa. Nämä ja kymmenet muut suomalaisten sielunmaisemat luovat tunnelmaa koteihin Vallilan verhoina, mattoina, pyyhkeinä ja sisustustavaroina.

Vallila Interior on sisustus- ja tekstiilialan perheyritys, jonka sveitsiläinen Otto Berner perusti Vallilan kaupunginosaan vuonna 1935. Yritys on vuosikymmenien saatossa vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten julkitilojen ja kodin sisustajien sydämissä. Klassiset luontoaiheet ja graafisemmat kuviot ovat saaneet rinnalleen tunnelmalliset kaupunkiaiheet.

Toimitusjohtaja Mathias Berner, Oton pojanpoika, esittelee vieraille todellista silmänruokaa yrityksen showroomissa. "Luonto, metsä ja kotiseutu eri vuodenaikoina ovat tärkeitä suomalaisille. Vallilan design ja muotokieli ammentavat inspiraationsa ja tarinansa aiheista, jotka jokainen suomalainen voi tuntea omakseen", hän kuvailee.

Luonnollinen askel Vallilasta Kalasatamaan

Perinteikäs tukkuliike on tehnyt uuden aluevaltauksen. Mathias on kevään ja kesän aikana allekirjoittanut ison nipun vuokrasopimuksia, sillä rakenteilla on pienimuotoinen oma myymäläketju, jollaista ei ole nähty aikaisemmin. Yksi uusi myymälä avataan REDIssä syksyllä 2018.

"Oma ketju tukee brändiä ja mahdollistaa kuluttajien suoran kohtaamisen. Outlet Vantaalla on palvellut pitkään hyvällä menestyksellä, mutta sen rinnalle haluamme pisteitä ihmisten arkipäivän reittien varrelle."

Vallilan mallistot uusiutuvat kahdesti vuodessa, ja uutta luovat viisi vakituista omaa suunnittelijaa. Alan tuloslukujen ja ennusteiden valossa sisustusbuumi ei näytä laantumisen merkkejä. Usein vaihtuvat herkulliset mallistot ja niistä inspiroituvat sisustajat ovat toisiaan ruokkiva positiivinen kierre.

"Suomalaiset ovat pikku hiljaa sisäistäneet sisustamisen ja fiiliksen välisen yhteyden. Aina ei tarvita isoa remonttia, vaan uusi tunnelma kotiin syntyy tekstiilit vaihtamalla."

Mathias lupaa, että REDIn myymälässä pääroolissa ovat uudistuva valikoima ja hyvä asiakaspalvelu. "Myyjämme auttavat oman tyylin löytämisessä. Jos lempikankaasta ei ole tarjolla esimerkiksi valmisverhoja, ompelemme sellaiset asiakkaan toiveesta."

Tuoreita sielunmaisemia

Klassisista luontoaiheista tunnetty Vallila osaa myös räväyttää. Pirteän Jaffa-kuosin lisäksi kesän malliston ilopilkkuina nähtiin Sideways- ja Provinssi-festivaalikuosit.

Mathias, milloin Vallilan verhoissa nähdään Helsingin uudet kasvot, REDIn tornit?

"REDI ihmisvirtoineen luo uutta kaupunkikulttuuria, josta varmasti innostumme! Heti, kun pääsemme aistimaan tunnelmaa paikan päällä, saamme varmasti paljon inspiraatiota suunnittelupöytään. Vallilan komeat kaupunkikuosit ovat yksi suosituimmista kuosikokonaisuuksistamme, ja poimimme niihin jatkuvasti uusia ideoita."

3 X miksi REDI
1. Vastaisin kolme kertaa sijainti, jos saisin. Olemme jo pidemmän aikaan suunnitelleet toista myyntipistettä Helsinkiin, ja REDI valikoitui huolellisen harkinnan jälkeen.
2. Kalasatama on kehittyvä alue, ja lähellä ovat omaleimaiset Kallio ja Sörnäinen. Suvilahden kulttuuritoiminta tukee alueen imagoa.
3. REDI on onnistunut luomaan elämyksellisen ja innovatiivisen kokonaisuuden, joka eroaa luovuudella muista keskuksista.

REDIssä Vallilan sisustusunelmista päästään nauttimaan heti kauppakeskuksen avauduttua syksyllä 2018.

Halonen tuntee suomalaisen pukeutujan

28.8.2017
Samalla kun suomalaiset nautiskelevat kesäauringon viimeisistä rippeistä, muodin ammattilaiset suuntaavat jo katseensa ensi vuoden syysmuotiin. Eri puolilla maailmaa järjestetään parhaillaan kangasmessuja, joilta myös kotimainen muoti- ja perheyritys Halonen valitsee parhaat materiaalit omien mallistojensa tekoon. Toimitusjohtaja Pekka Halonen hymyilee salamyhkäisesti kysyttäessä millaista muotia tullaan näkemään REDIin syksyllä 2018 avattavassa uudessa myymälässä.

Kotimaisena ja yksityisenä pysynyt Halonen on poikkeus muotimaailmassa, jota pyörittävät kansainväliset ketjut. Pekan isän Kalle Halosen perustaman ensimmäisen myymälän avaamisesta on jo 85 vuotta, mutta sama menestysresepti puree yhä. "Henkilökohtainen asiakaspalvelu on toimintamme kulmakivi. Kuuntelemme asiakasta ja vastaamme tarpeisiin", kuvailee Pekka, joka aloitti työt perheyrityksessä jo koulupoikana.

Erityisesti juhlapukeutumisessa Halonen on saavuttanut suomalaisten luottamuksen. "Tunnemme suomalaiset ja heidän mieltymyksensä. Nyt esimerkiksi kysytään aiempaa enemmän italialaistyyppisiä, kapealinjaisia miesten pukuja. Olemme valinneet tuotemerkit suomalaiselle kuluttajalle ajatellen laatutasoa, istuvuutta ja hinta-laatu-suhdetta", Pekka kertoo

Ja kun suomalainen löytää lempivaatteen, se käytetään puhki asti. Suomalaiset käyttävät uusiin vaatteisiin rahaa toiseksi vähiten Euroopassa, vaikka meillä on neljä vuodenaikaa.

REDIn myymälän valikoima suunnitellaan työssäkäyvää perhettä ajatellen

REDI houkutteli Halosta sijaintina siksi, että ympärillä on paljon asutusta. Pekka on REDIn keskeisestä sijainnista innoissaan, ja povaa hyvää kysyntää laadukkaalle nuorisopukeutumiselle. Suuren ja avaran 2000 neliön myymälän pääkohderyhmä on työssäkäyvät perheet, joille on erinomaisen asiakaspalvelun lisäksi tarjolla suuri valikoima muodin kansainvälisiä merkkituotteita.

Halosella on Suomessa 19 myymälää, joissa kaikissa on naisten ja miesten vaatteiden ja asusteiden lisäksi laaja kenkäosasto. Suurimmassa osassa myymälöitä on myös osasto lapsille. ZIP-osastot on suunniteltu nuorille ja nuorekkaille kuluttajille, ja Sport-osastoilla myydään tuotteita liikuntaan ja retkeilyyn.

Vaikka farkkuihin pukeutuu koko Suomi, pitkän linjan muotiammattilaisen mukaan suomalaisten pukeutumisessa on havaittavissa maantieteellisiä eroja. "Helsingissä menevät kaupaksi niin klassikot kuin rohkeammatkin uutuudet", Pekka kuvailee.

Fyysinen myymälä peittoaa verkkokaupat henkilökohtaisella palvelulla

Laatu pitää edelleen pintansa, mutta Halosen asiakkaiden pukeutuminen on vuosien varrella muuttunut vapaamuotoisemmaksi. "Kravatin sijaan mies voi yhdistää puvun takkiin tyylikkään taskuliinan, ja jakun tai bleiserin kanssa puetaan farkut", Pekka kertoo. Myös materiaalit ovat kehittyneet, ja olo on mukavampi niin arjessa kuin juhlassa, kun päällä on joustavia materiaaleja. Erilaiset likaa ja kosteutta hylkivät pinnat lisäävät käyttömukavuutta ja helpottavat vaatteiden hoitoa.

Halonen on avaamassa pian muodin verkkokaupan. Toimitusjohtaja ei usko sen vievän asiakkaita myymälästä, mutta verkko tulee korostamaan fyysisestä myymälästä haettavaa palvelua. Ja vaatteiden näkeminen ja kokeilu on tärkeä osa ostamisen nautintoa.

"Jos itse olen valitsemassa esimerkiksi kravattia, haluan nimenomaan vertailla miltä eri vaihtoehtojen silkkipinta tuntuu."

REDIssä Halosen laadukkaista tuotteista ja suuresta valikoimasta päästään nauttimaan heti kauppakeskuksen avauduttua syksyllä 2018.

Elokuva avaa uusia maailmoja

28.6.2017
Elokuvan ystäville on luvassa uusia, tuulia kun Baltian johtava elokuvaketju Cinamon avaa ensimmäisen teatterinsa Suomessa REDIin. Avajaisiin on vielä reilu vuosi mutta Cinamonin toimitusjohtaja Tatiana Tolstaya ja kaupallinen johtaja Toomas Luhats sekä muut yhtiön työntekijät suunnittelevat jo kovaa vauhtia uudenlaisen elokuvaelämyksen suuria linjoja ja pieniä yksityiskohtia.

– Olemme suunnitelleet elokuvateatterin avaamista Suomeen jo kauan. Ensimmäisen teatterin paikaksi valitsimme REDIn, koska se on mielestämme suomen kiinnostavimpia paikkoja perheiden ja milleniaalien tavoittamiseen. Nämä ovat tärkeimmät kohderyhmät meille. REDIn alue on kiinnostava sekoitus uutta ja vanhaa: entisestä teollisuusalueesta tulee moderni asumisen ja viihtymisen alue ja se on myös joukkoliikennekeskittymä, Tatiana Tolstaya sanoo.

Tolstaya ja Luhats pitävät kaupallisten tilojen uudelleenajattelua välttämättömänä.

– Kauppakeskukset eivät yksinään menesty, vaan niihin tarvitaan inspiroivaa elämyksellisyyttä. Mielestämme REDIin on saatu oikeanlainen yhdistelmä ajankohtaisia vähittäiskaupan brändejä sekä vetovoimaisia vapaa-ajan palveluita, Toomas Luhats sanoo.

Elokuvakäynnin uudet elämykset
Cinamon lähtee tavoittelemaan asiakkailla palvelukonseptilla, jonka nimi on New Nordic Experience. Siinä yhdistyvät nostalgisen klassinen elokuvaelämys ja uudet mausteet. REDIn teatteriin tulee viisi elokuvasalia ja yhteensä 700 asiakaspaikkaa. Suurimmassa salissa on 220 paikkaa ja muissa 120. Teatteriin odotetaan vuosittain yli 250 000 kävijää.

Cinamon kartoittaa kansainvälisiä elokuvateatteritrendejä ja analysoi asiakaspalautetta tarkasti, jotta tarjolla on sopivin yhdistelmä Hollywood-hittejä, monipuolisesti eurooppalaista elokuvaa sekä kotimaisia suosikkeja.

– Elokuvaelämys on perinteisesti tarjonnut rentoutumista ja pakoa arjesta. Me haluamme, että elokuvateatterikäynti avaa katsojan maailmankuvaa ja saa näkemään uusia mahdollisuuksia, Tolstaya sanoo.

– Olemme tunnistaneet monia suomalaisen elokuvayleisön erikoispiirteitä. Yksi näistä on kotimaisen elokuvan suosio. Ohjelmistoomme kuuluu siis aivan varmasti Tuntemattoman Sotilaan kaltaisia elokuvatapauksia, Luhats kertoo.

Cinamon tuo REDIin myös aivan uudenlaista, elokuvaelämystä rikastavaa teknologiaa, jota ei ole käytössä vielä missään muualla Suomessa.

– Paljastamme hieman lähempänä avajaisia, mistä on kyse. Voin kuitenkin luvata, että tässä on elokuvateatterialan kiinnostavin uutuus, Tolstaya väläyttää.

Markkinat kasvussa
Cinamonin Suomen-valloitus ei pysähdy REDIin.
– Suunnitelmissamme on avata teattereita muuallekin Suomeen. Mitä enemmän teattereita ja näytöksiä on tarjolla, sitä enemmän asiakkailla on vaihtoehtoja. Saamme varmasti teattereihimme nykyisiä elokuvan ystäviä mutta uskon että voimme tarjota uutta heillekin, jotka eivät nykyään käy elokuvissa, Tolstaya sanoo.

Cinamon Holding on perustettu vuonna 2005 ja se on Baltian johtava elokuvaketju. Cinamonilla on viisi teatteria ja 22 salia. Sen pääkonttori sijaitsee Tallinnassa. Cinamonin teattereissa kävi vuonna 2016 yhteensä 1,25 miljoonaa asiakasta. Liikevaihto oli 8,6 miljoonaa euroa ja työntekijöiden määrä yhteensä 110.

Ammattilaiset suosittelevat
Cinamon on todellinen leffafriikkien yhtiö. Työntekijöiksi haluavilta tiedustellaan heti kärkeen heidän suhdettaan elokuviin. Siksi on pakko kysyä, mitkä ovat ammattilaisten omat elokuvasuosikit.

– Ihailen valtavasti Amelie-elokuvan päähenkilön lempeää vallankäyttöä. Hän ohjailee ihmisiä hellällä otteella, joka saa aikaan onnellisuutta. Suosikkeihini kuuluvat myös Tarkovskin elokuvat. Ne ovat usein tummasävyisiä mutta sisältävät joka kerta tärkeän pääviestin, Tolstaya sanoo.

– Vahva suositus näille: Forrest Gump, Star Wars, Layer Cake, James Bond -elokuvat. Valitsin aiemmin työkseni art house -elokuvia Viron televisiolle ja huomasin että vastapainoakin tarvitaan: nautin suunnattomasti ihan tyhmistä komedioista, Luhats tunnustaa.

Leffafriikkiys näkyy pienimmissäkin yksityiskohdissa, kuten käyntikorteissa. Tolstayan käyntikortin kääntöpuolta koristaa Amelieta muistuttava piirroskuva.

– Omat korttini ovat juuri painossa ja niihin on tulossa Darth Vader, Luhats paljastaa.

Suklaaherkkuja ja erinomaista asiakaspalvelua

8.6.2017
Chjoko on Kruununhaassa sijaitseva käsintehtyyn suklaaseen ja jäätelöön intohimolla syventyvä artesaanisuklaatehdas ja myymälä-kahvila. Vuonna 2005 perustettu Chjoko on toiminut alusta asti samoissa tiloissa Helsingin Liisankadulla. Kruununhaan kylämäisen ja yhteisöllisen ilmapiirin voi aistia nopeasti jo kahvilan oven avatessa. Paljon kanta-asiakkaita, tutuimmat tervehditään iloisesti nimellä ja uudet asiakkaat toivotetaan sydämellisesti tervetulleiksi. Vitriinistä näkyvät pralinit ja muut suklaaherkut houkuttelevat väreillään ja moitteettomalla ulkonäöllään. Haastattelun aikana tuttu asiakas tuo omistajapariskunnalle savustetun kalan ja pullon kuohuvaa, hyvästä palvelusta seuraa kiitosta ja palaavia asiakkaita.

Mika Gröndahl, toinen Chjokon omistajista, on tehnyt pitkän uran Helsingin huippuravintoloissa. Monipuolinen kokki huomasi viihtyvänsä erityisen hyvin jälkiruokien kimpussa. Ravintolan keittiössä on kuumaa ja suklaan valmistaminen näin ollen hankalaa. Mika Gröndahl päätti perustaa käsintehtyyn suklaaseen erikoistuneen liikkeen keskelle pahinta taantumaa. "Laitoimme liikkeemme pystyyn kruununhakalaisen arvokiinteistön kivijalkaan, halusimme näyttää mihin uskomme ja mihin pystymme. Aluksi epäilijöitä oli paljon ja ihmeteltiin kuinka tämä toimisi, mutta jo nopeasti kävi ilmi, että ihmiset tarvitsevat jotain pientä herkullista myös silloin kun kaikki muu tuntuu harmaalta", kertoo Mika Gröndahl Chjokon historiasta.

Menestyksen salaisuus – laadukkaat tuotteet ja moitteeton asiakaspalvelu

"Konseptimme on alusta saakka ollut hyvin yksinkertainen. Ensiluokkaiset tuotteet yhdistettynä asiakkaat huomioivaan palveluun, siinä on tiivistettynä Chjokon menestyksen salaisuus. Kiinnitämme huomiota yksityiskohtiin ja kuuntelemme asiakkaidemme toiveita", toteavat Mika ja Laura Gröndahl kuin yhdestä suusta. Chjokon omistajat uskovat, että asiakas on hurmattava jo ensimmäisellä käyntikerralla. "Huonoa tuotetta voit myydä vain kerran. Haluamme jatkuvasti kehittää jotain uutta. Palvelu on paljon muutakin kuin tiskin takana seisomista ja tuotteiden paketoimista. Meiltä saa viinisuositukset suklaalle ja kotikokille annamme vinkkejä millaisella suklaalla valmistuu kotikeittiössä maistuvimmat jälkiruuat", pohtivat Laura ja Mika Gröndahl.

Mojito-konvehtiin on loihdittu mintun ja limen raikkaat maut ja raparperi-konvehdista löytyy juuri sopiva määrä hapokkuutta. Käsintehdyn jäätelön makumaailma on paljon monipuolisempi kuin kaupan pakastealtaasta poimituissa. Chjoko panostaa vahvasti kausimakuihin. Joulun lisäksi lähes jokaiselle kuukaudelle löytyy hyvä syy ilahduttaa ystäviään suklaalahjalla. "Naistenpäivä, Ystävänpäivä, Pääsiäinen ja kevään valmistujaisjuhlat näkyvät kaikki Chjokon valmistusmäärissä. Joulun jälkeen on noin parin viikon kausi, jolloin ihmiset syystä tai toisesta yrittävät vältellä suklaata", Mika Gröndahl kertoo.

Mika ja Laura Gröndahlille tärkeitä seikkoja ovat vastuullisuus ja läpinäkyvyys. Laadukkaat ja eettisesti tuotetut raaka-aineet, käsityön arvostus sekä hävikin minimointi ovat kaikki myös hyvää liiketoimintaa toteavat molemmat omistajat. Samaa konseptia on tarkoitus jatkaa REDIssä. "Ensiluokkaisia tuotteita ja rennon huomioivaa asiakaspalvelua tarjoava suklaamyymälä ja kahvila sopii erinomaisesti myös REDIn moderniin ja kaupunkilaiseen kauppakeskukseen. Asiakasvirrat ja hyvä saavutettavuus tuovat varmasti runsaasti lisää kanta-asiakkaita. Olemme pitkään miettineet toisen liikkeen avaamista, ja REDIn myötä haave toteutuu", sanovat Laura ja Mika Gröndahl.

REDIssä Chjokon käsityönä tehdyistä suklaaherkuista päästään nauttimaan heti kauppakeskuksen avauduttua syksyllä 2018.

Sokerileipuri Alenius ja legendaarinen banaanisuklaakakku

13.4.2017
Kevätaurinko paistaa kahvilan ikkunoista valaisten täytekakuista, leivonnaisista ja marsipaanikoristeista notkuvan vitriinin. Sokerileipuri Aleniuksen käsityönä valmistetut herkut ovat olleet aurinkoisena torstaina erityisen suosittuja, kun keväinen ilma on houkutellut paikalle sankoin joukoin maistuvalle päiväkahville haluavia asiakkaita.

Merikadulla sijaitseva sievä ja kodikas kahvila kuuluu monen eiralaisen ja muiden lähialueen asukkaiden vakituisen lauantaikävelyn reitille. Kaikki kahvilasta myytävät tuotteet tehdään viitseliäästi käsityönä. Konalassa sijaitsevassa leipomossa ja konditorian tiloissa valmistuvat wienermunkit, omenaleivokset ja täytekakut tehdään aina aidoista raaka-aineista – voista, munista ja kermasta. Vaikka kakut näyttävätkin herkullisilta niin tärkeintä on maku, korostaa Aleniuksen tuotteita jo 2000-luvun alusta myynyt Liisa Jäntti. "Kakkumme ovat kosteita ja maistuvia, tärkeintä on tuottaa iloa jokaisella haarukallisella. Suurta suosiota nauttivat myös meiltä haettavat käsintehdyt konvehdit. Suklainen herkkupala tuo kahvihetkeen ripauksen luksusta", Liisa Jäntti sanoo.

Ensimmäisen kerran Timo Aleniuksen luomia leivonnaisia ja kakkuja päästiin maistelemaan 1960-luvun Tampereella. Jo silloin syntyi Sokerileipuri Aleniuksen uskollinen kanta-asiakaskunta. Vuoden tärkeiden juhlien kattauksen on jo vuosikymmenten ajan kruunannut Aleniuksen leipomon herkut. Osa Tampereen aikaisista kanta-asiakkaista hakeekin edelleen suosikkituotteitaan Helsingin Eirasta asti.

Legendaarinen banaanisuklaakakku on koko perheen suosikki
"Kautta aikojen suosituin tuotteemme on banaanisuklaakakku. Banaanisuklaakakku onnistuu hyvin suurella todennäköisyydellä muuttamaan täytekakkuja arastelevan mielen – banaaniviipaleiden, suklaatryffelin, juuri oikean paksuisten kakkulevyjen ja kinuskiraitojen yhdistelmä tekee kakusta koko perheen suosikin. Kakulla on faneja vauvasta vaariin", sanoo Liisa Jäntti. "Alkuperäisellä reseptillä edelleen tehtävällä kakulla on vankkumattomat tilaajat, useimmat kakun fanit pitävät kakun koostumusta täydellisenä – mehukas, mutta ei liian makea", Liisa Jäntti jatkaa.

"Välillä toivoisi, että kerta toisensa jälkeen samaa suosikkikakkuaan hakevat asiakkaat antaisivat mahdollisuuden jollekin muullekin tuotteelle, kuten vaikka omalle suosikilleni, kirsikkatryffelikakulle", sanoo Liisa Jäntti naurahtaen. Sokerileipuri Aleniukselta saa teemakakkuja myös vuoden juhlapyhiin. Pääsiäisen ollessa ovella juhlapöytään voi tilata vaikka rommilla kostutetun suklaakakun, jonka täytteenä on tryffelikreemiä ja aprikoosihilloa. Marsipaanilla päällystetty ja suklaalla glaseerattu kakku vie kielen takuulla mennessään.

Sokerileipurin herkut saapuvat REDIin
REDIin kahvilan avaamista odottavat innolla sekä Liisa Jäntti että Sokerileipuri Aleniuksen nykyinen omistaja Yumei Su. "REDIssä uskomme tavoittavamme ihan uusia kävijöitä ja pääsevämme tutustuttamaan uudet ihmiset maistuviin tuotteisiimme. Uskomme vakaasti, että herkulliset maut, aidot raaka-aineet ja perinteitä kunnioittavat tuotteemme ovat kilpailuvalttimme, myös REDIssä", toteavat Yumei Su ja Liisa Jäntti.

"Kauppakeskuksessa saamme ihan uuden kuluttajaryhmän kanta-asiakkaiksemme. REDI sopii myös sijaintinsa puolesta meille erityisen hyvin. Alueen historia, perinteikäs miljöö ja Arabian läheisyys tuntuvat meistä oikealta paikalta laajentaa toimintaamme kantakaupungin toisellekin puolelle. Sijainti on ollut meille erityisen tärkeä pointti, kun olemme jo pidemmän aikaa miettineet uuden kahvilan avaamista. REDIn valtti on saavutettavuus ja jatkuvat asiakasvirrat", toteaa Liisa Jäntti.

"REDIssä tulemme tarjoamaan asiakkaille myös lounasta. Keittoja, täytettyjä leipiä ja piiraita – kaikki tietysti käsityönä valmistettuja. Ja mikäänhän ei estä päättämästä lounasta Sokerileipuri Aleniuksen kuuluisimmalla tuotteella – banaanisuklaakakulla", sanoo Liisa Jäntti hymyillen.

Comfort foodia kiireisille – La Soupe avaa keittobaarin REDIin

12.12.2016
Pikaruokaa, jota on tehty tuntikausia sesongin parhaista raaka-aineista? Kun keittobaari La Soupe avaa ovensa Kalasataman REDIssä vuonna 2018, voivat niin kauppakeskuksen asiakkaat kuin tornitalojen asukkaatkin nauttia herkkuateriasta hetkessä. Monacossa syntynyt ja kasvanut, ja nykyisin Helsingissä asuva Mikael Uhtio toteutti pitkäaikaisen unelmansa reilu vuosi sitten, kun hän avasi Helsingin keskustaan Eerikinkadulle oman ravintolan.

"Sain idean keittoravintolasta kaksi vuotta sitten, kun olin kiireinen ja nälkäinen. Lämmitin kotona keittoa pahvisessa take away -mukissa ja nappasin sen mukaani metroon. Sitä hörppiessäni mietin, että olisi hyvä idea perustaa keittobaari, josta ruoan voisi ottaa nopeasti lounastunnilla mukaan."

Niinpä hän avasi syksyllä 2015 keittoravintola La Soupen. Ravintolan idea on yksinkertainen: tarjolla on päivittäin monipuolinen valikoima keittoja, jotka annostellaan halutun kokoiseen pahvikuppiin. Ennen ravintolan avaamista Uhtio testaili makuja innoissaan: "Jotkut keitot olivat heti täysosumia – ja jotkut makuyhdistelmät eivät vain kerta kaikkiaan toimineet."

La Soupin keitot valmistetaan alusta asti perinteisten reseptien mukaan, ja Mikael Uhtio etsii koko ajan uusia makuvivahteita. Yli 20 keiton valikoimasta koottu menu pyörii kolmen viikon syklillä, ja palanpainikkeeksi on tarjolla myös ranskalaista quiche-piirakkaa.

"Asiakkaat ovat kiitelleet, että keittomme ovat täyttäviä, mutta eivät aiheuta ähkyä tai väsymystä."

Keitto lounaaksi tai kotiin perheelle
La Soupe avaa uuden keittobaarin vuonna 2018 ovensa avaavaan kauppa- ja elämyskeskus REDIin Helsingin Kalasatamaan. Mikael Uhtio oli kiinnostunut REDIstä jo avatessaan ravintolansa Helsingin keskustaan.

"Minusta keittobaari sopii täydellisesti vilkkaaseen kauppakeskukseen: kupillinen keittoa on kätevä ja edullinen ruoka shoppailun lomassa. Myös REDIn tornitalojen asukkaat voivat hakea soppaa suoraan kotiinsa."

Eerikinkadun La Soupessa on vain muutama pöytä.
"Lähistöllä on paljon toimistoja, ja asiakkaistamme 70 prosenttia ottaa keiton matkaansa. Lounasaikaan meillä käy paljon bisnesväkeä. Töiden jälkeen keittoa tullaan hakemaan usein koko perheelle."

Kotoista, maukasta ja terveellistä
Mikael Uhtiosta on hienoa, että ihmisille on yhä tärkeämpää, mitä he suuhunsa laittavat. La Soupessa käytetään vain tuoreita ja – aina kun mahdollista – lähellä tuotettuja raaka-aineita. Kaikki La Soupen keitot ovat myös gluteenittomia ja laktoosittomia.

"Minulle on tärkeää, että keitot ovat paitsi maukkaita ja terveellisiä, myös ekologisia. Keitto on hyvää ja edullista pikaruokaa – hinnat lähtevät viidestä eurosta – mutta me aloitamme liemien valmistamisen jo edellisenä päivänä. Haudutamme keittojamme 8–10 tuntia. Intensiivisen maun salaisuus on hyvistä raaka-aineista tehty pohja."

Soppabaarin luoja seuraa tarkasti keittomaailman trendejä.
"Vaihtelemme tarjontaa vuodenaikojen mukaan. Syksyllä kurpitsakeitto syntyy sesongin raaka-aineista ja talvella tuhti gulassikeitto lämmittää mukavasti. Keitoissa on jotain hyvin kotoisaa ja lohduttavaa – ne ovat täydellistä comfort foodia."

Asiakkaiden suosikkeja ovat maustetut kanakeitot, kuten intialainen kanakeitto ja kanakookoskeitto. Myös kasviskeitot tekevät hyvin kauppansa. Yksi soppabaarin omistajan omista suosikeista on lämmittävä luuliemi – bone broth – jonka resepti on hänen isoäitinsä peruja.

"Isoäitini keitteli luista mahtavan makuista kirkasta lientä. Luulientä voi juoda sellaisenaan, mutta se sopii hyvin myös pastan keitinliemeksi. Se on yksi lapsuuteni rakkaimmista makumuistosta."

Miksi REDIin, Mikael Uhtio?
1. "Keitot ovat hyvää, terveellistä ja nopeaa ruokaa sekä lounastuntilaisille että ostosten tekijöille. Lisäksi Kalasatamassa ja sen lähiympäristössä asuu paljon ihmisiä, jotka voivat napata keittoa töiden jälkeen mukaan koko perheelle. REDIin valmistuvien tornitalojen asunnoista on helppo tilata keittoa myös suoraan kotiin."
2. "Pidän REDIn konseptista ja ideasta tarjota helsinkiläisille uudenlaisia elämyksiä ja rakentaa täysin uutta kaupunkikuvaa. La Soupe haluaa olla REDIn tavoin edelläkävijä ja uusien trendien luoja. Minua kiehtoo urbaani kaupunkikulttuuri: ihmiset ovat terveystietoisia ja vaikka heillä on kiire, he haluavat syödä hyvin ja ravitsevasti."
3. "REDI sijaitsee liikenteen solmukohdassa ja metro pysähtyy kauppakeskuksen sisällä. Päivisin REDIssä liikkuu valtava joukko ihmisiä. Minulle on tärkeää pitää kiinni keittojen korkeasta laadusta myös asiakasmäärien kasvaessa."

REDIssä pääsee kokemaan lentämisen huuman

25.11.2016
"On ihanaa päästä tekemään ihmisten unelmista totta", sanoo Helsingin Kalasatamassa vuonna 2018 ovensa avaavan FÖÖNIn perustajaosakas Jenny-Li Holmström. Kantakaupungin suurimpaan kauppakeskukseen REDIin rakennetaan täysimittainen vapaapudotussimulaattori, jossa jokainen voi heittäytyä ilmavirran varaan ja kokea vapauden tunteen.

"Ensimmäisen kerran, kun leijuin ilmassa, en pystynyt kuin nauramaan. Lentäminen tuntui niin hauskalta ja vähän överiltäkin. Tunne uudessa elementissä oli mahtava. Kroppani oli täynnä adrenaliinia", Jenny-Li Holmström FÖÖNIstä kertoo. Holmströmin ensimmäisestä lennosta on kulunut reilut kaksi vuotta. Hän sanoo jääneensä kerralla koukkuun.

"Innostunut fiilis kesti koko päivän, ja näin unia, että pääsen lentämään pian uudestaan. Ajattelin, että kaikkien pitäisi saada kokea sama: lentäminen pitää tuoda ihmisten luo."

Ikiaikainen unelma toteutuu REDIssä
Ihminen on aina haaveillut osaavansa lentää. Vapauden tunteen kaipuu on tuttu monista saduista ja historian tarinoista.

Peter Pan lensi onnellisten ajatusten ja keijupölyn voimalla. Inkojen valtakunnan perustajan väitettiin olleen taitava lentäjä, ja 3 500 vuotta ennen ajanlaskun alkua lyötyyn babylonialaiseen kolikkoon on kuvattu valtakunnan kuningas liihottelemassa kotkan selässä. Pian unelmat käyvät toteen Helsingin Kalasatamassa, vuonna 2018 ovensa avaavassa REDIssä. Paraatipaikalle Helsingin kantakaupungin suurimman kauppa- ja elämyskeskuksen läntisen sisäänkäynnin viereen nousee nimittäin viimeistä tekniikkaa edustava sekä aloittelijoille että ammattilaisille soveltuva vapaapudotussimulaattori FÖÖNI.Ainutlaatuinen maailmankin mittapuussa
Lentotilalla on korkeutta lähes 20 metriä, ja yleisö näkee lentäjän näyttävän lasiseinän läpi. Hanke on ainutlaatuinen Suomessa ja koko maailmassa, sillä missään muualla ei ole kauppakeskukseen sekä kantakaupunkiin toteutettu yhtä suurta ja tehokasta vapaapudotussimulaattoria.

"Simulaattorit, joissa voi harrastaa ja kilpailla, ovat muualla maailmassa erillisiä rakennuksia ja ne saattavat sijaita hyvinkin kaukana kaupunkien keskustoista. Me haluamme tuoda mahdollisuuden lentää Kalasatamaan – sinne missä ihmiset ovat", FÖÖNIn operatiivinen johtaja Mauri Väistö kertoo. Idea REDIin rakennettavasta FÖÖNIstä syntyi, kun simulaattorilentämisessä kilpaileva Jenny-Li Holmström oli Tukholmassa kisamatkalla.

Fiilis kuin vapaapudotuksessa
"Näin, miten korkealaatuisia simulaattoreita on olemassa. Marssin Maurin luokse ja sanoin, että me rakennamme simulaattorin Helsinkiin. Mauri on valmentajani ja tietää eniten lentämisestä Suomessa", Holmström kertoo. Suomen suurimman laskuvarjokerhon Skydive Finlandin toimintaa vetävä Mauri Väistö lähti innolla mukaan, sillä hän oli itsekin miettinyt samaa ideaa pitkään. Väistöllä on lähes parin vuosikymmenen kokemus laskuvarjohyppäämisestä ja simulaattorilentämisestä sekä alan harrastajana että kouluttajana. Hän kertoo lajien nivoutuvan kiinteästi toisiinsa, sillä monet laskuvarjohyppääjät harjoittelevat vapaapudotusta simulaattorissa.

"Fiilis on käytännössä sama, jonka hyppääjä kokee vapaapudotuksessa lentokoneesta hypätessään", Väistö sanoo. Holmströmillä ja Väistöllä oli alusta asti mielessään yksi ainoa paikka, jonne he FÖÖNIn halusivat.

"REDI oli ehdoton ykkösvaihtoehtomme. Uusi elämyksellinen kauppakeskus on täydellinen FÖÖNIlle. Kun puhuimme aiheesta REDIläisten kanssa, kaikki napsahti kohdalleen. Olimme liikkeellä oikeaan aikaan. Laitteisto vaatii korkean tilan, mikä pitää ottaa huomioon jo rakennusvaiheessa. SRV lähti innokkaasti ja ennakkoluulottomasti toteuttamaan hanketta kanssamme." Lasiseinäisen lentotilan lisäksi FÖÖNIin tulee teemaa mukaileva baari-kahvila, jossa ihmiset voivat katsella lentämistä sekä kokous- ja saunatilat. Tilat sopivat erittäin hyvin myös yritys- ja tapahtumakäyttöön.

"Hankimme uusimman teknologian saksalaiselta ISG:ltä. Vapaapudotussimulaattorit ovat olleet tunnetusti meluisia paikkoja, minkä vuoksi niitä ei ole aiemmin rakennettu kauppakeskuksiin. Meille ykkösasia oli löytää tekniikka, joka takaa rauhallisen ympäristön. Ilmavirta puhaltaa sisällä lentotilassa äänekkäästi, mutta yleisöön ei kuulu juuri mitään ja lentämistä on miellyttävää seurata", Mauri Väistö kertoo.

Ihan kaikki voivat lentää
Ilmavirta puhaltaa lentotilassa parhaimmillaan 300 kilometrin tuntivauhtia. Ajatus tuiverruksen varaan heittäytymisestä voi jännittää heikompihermoisia. "Lentäminen on hauskaa ja turvallista, ja se sopii kenelle tahansa vauvasta vaariin", Mauri Väistö vakuuttaa. Hänen mukaansa lentäminen on sopivan jännittävä kokemus, jota ihan jokainen voi käydä kokeilemassa. Ensikertalaiselle moottorit puhaltavat ilmaa noin 180 kilometrin tuntivauhdilla. Lentäminen ei edellytä erityisen hyvää fyysistä kuntoa, ja se tapahtuu kouluttajan tarkassa valvonnassa.

"Kun asiakas tulee FÖÖNIin hän käy kouluttajan kanssa läpi tekniikka- ja turvallisuusasiat. Sitten päälle puetaan haalarit ja kypärä. Lentäminen tapahtuu pienessä ryhmässä, ja jokainen käy lentämässä vuorollaan. Kokemusta ei tarvitse jännittää, sillä kouluttaja takaa turvallisuuden ja opettaa lentäjän hallitsemaan vartaloaan ilmavirrassa itsenäisesti."

Väistön nuorin asiakas on ollut neljävuotias ja vanhin yhdeksänkymppinen. Lentäminen kouluttajan kanssa sopii hyvin myös liikuntavammaisille ja muille erityisryhmille, kuten MS-tautia sairastaville.

"On mahtavaa nähdä, miten ihminen, joka ei välttämättä pysty itse liikkumaan, saa kokea vapauden tunteen! On ihanaa päästä tekemään ihmisten unelmista totta. Siinä liikuttuu itsekin, kun asiakkaat pyyhkivät kyyneleitä kokemuksen jälkeen. Lentäminen on vahva elämys myös katsojalle", Jenny-Li Holmström kuvailee.

"Se on Kansainvälisen Ilmailuliiiton FAI:n alainen laji ja maailmalla iso trendi. Lajissa kilpaillaan jopa maailmanmestaruustasolla. Lajilla on Suomessa jo toista tuhatta harrastajaa. Pidemmissä lentotreeneissä kunnon on oltava kohdillaan. Silloin kropastaan löytää ihan uusia lihaksia, joiden ei ole tiennyt olevan olemassakaan."

Miksi REDIin, Mauri Väistö?
1. "On ollut mahtavaa, miten REDIn porukka on tarttunut unelmaamme, kuunnellut tarinamme ja lähtenyt toteuttamaan lentotilaa yhdessä kanssamme. Monet muut eivät olisi uskaltaneet tehdä samaa."
2. "FÖÖNI rakentuu REDIn paraatipaikalle läntisen pääsisäänkäynnin viereen. Haluamme tuoda lentämisen Helsingin kantakaupunkiin lähelle ihmisiä. Ykkösprioriteettimme on, että lentäminen on helposti kaikkien saavutettavissa. REDIn sijainti on paras mahdollinen. Metropysäkiltä FÖÖNiin on lyhyt kävelymatka ja Kalasatamassa ja sen lähialueille asuu valtavasti ihmisiä."
3. "REDI kauppakeskuksen yhteyteen rakentuvat tornitalot ja puisto muodostavat kiinnostavan ja Suomessa ainutlaatuisen kokonaisuuden. REDIn slogan Elämä on huippua sopii myös FÖÖNIin. Ideologiamme kohtasivat REDIläisten kanssa."

FÖÖNI
* Viiden hengen ryhmä lentokavereita, joita yhdisti visio siitä, että Helsingin kantakaupunkiin tulee rakentaa vapaapudotussimulaattori. FÖÖNI on perustettu yksinomaan hankkeen toteuttamista varten, jonka omistajat toteuttavat projektivaiheessa oman työnsä ohessa. Sami Juutinen toimii FÖÖNIn hankevastaavana ja Olli Virkkala on hallituksen puheenjohtajana.
* Haluaa tuoda simulaattorilentämisen ihmisten keskelle. "Kun lähden lentämään kiireisen työpäivän jälkeen, stressi katoaa tuulen mukana", juristina työskentelevä Jenny-Li Holmström kertoo. Hän on hallitseva Suomen mestari neljän hengen muodostelmalentämisessä.
* Simulaattorilentäminen on kasvava trendi: maailmassa on 83 vapaapudotussimulaattoria, joista viime vuonna rakennettiin 21. REDIn FÖÖNI on ainutlaatuinen hanke, sillä missään muualla ei ole täysimittaista vapaapudotussimulaattoria kauppakeskuksessa.
* FÖÖNIin tulee noin 25 työntekijää, joista puolet on vakituisia ja puolet freelancereita. Kouluttajat ovat alansa huippuja. "Tulemme järjestämään erilaisia tapahtumia. Voimme opettaa lapsi- ja koululaisryhmille supermieslentoa tai toteuttaa Peter Pan -shown valoineen ja musiikkeineen. Yhdellä perustajaosakkaallamme on lupa vihkiä. Vain taivas on rajana ideoinnissa", Mauri Väistö kertoo.

Kirjat saapuvat Kalasatamaan – Suomalainen Kirjakauppa tulee pöhinän perässä REDIin

10.10.2016
Suomalaiset ovat lukijakansaa, ja kirjojen ystävät saavat oman keitaansa myös vuonna 2018 Kalasatamaan ovensa avaavaan kauppakeskus REDIin. Kymmenien tuhansien kirjojen lisäksi Suomalaisesta Kirjakaupasta löytyvät myös viimeisimmät villitykset, kuten aikuiset hurmanneet värityskirjat.

Jari Tervon kiitelty Matriarkka, Miika Nousiaisen riemastuttava Juurihoito, Mikko Aaltosen Cheekin elämää rehellisesti avaava JHT – Musta lammas. Riikka Pulkkinen, Ilkka Remes, Mauri Kunnas, J.K Rowling, Julian Fellowes, Nora Roberts…

Tämän syksyn kirjasyksyn puhutuimmat nimet ovat tässä. Kun Suomalainen Kirjakauppa avaa myymälänsä REDIin vuonna 2018, listaus on jo toinen. Mutta herkkuja taatusti riittää: Suomessa julkaistaan Islannin jälkeen toiseksi eniten kotimaisia kirjoja koko maailmassa.

"Suomalaisen Kirjakaupan valikoimassa on yli 60 000 eri kirjanimikettä. Verkkokaupassa voi valita yli 100 000 kotimaisesta ja 10 miljoonaa ulkomaisesta kirjasta", kertoo Suomalaisen Kirjakaupan liikepaikkapäällikkö Ari Hokkanen. Hän on työskennellyt Suomalaisessa eri tehtävissä vuodesta 1989.Hokkanen iloitsee siitä, että myös nuoret lukevat, paljonkin.

"Mutta totta kai nuoret ovat alallemme haaste. Harry Potterin jälkeen ei ole tullut uutta megatrendiä, joka räjäyttäisi potin."

Ari Hokkanen on tilanteesta positiivisesti huolissaan: "Isoja myrskypilviä ei ole näkyvissä, mutta meidän on oltava jatkuvasti hereillä. Suomessa ja ulkomailla on paljon hyviä lasten- ja nuortenkirjailijoita, jotka houkuttelevat uusia lukijoita."

Hän iloitsee siitä, että uutuuskirjat ja ajankohtaiset kirjailijat näkyvät nykyisin hyvin mediassa ja kirjojen aiheita nostetaan otsikoihin.

"Mitä enemmän keskustelua kirjallisuuden ympärillä käydään, sitä enemmän ihmiset kiinnostuvat kirjoista ja lukemisesta."

Viihtyisiä tutustumispaikkoja
"Olemme halunneet luoda myymälöistämme viihtyisiä paikkoja, joissa ihmiset saavat aivan rauhassa tutustua valikoimiin. Henkilökuntamme tykkää palvella ja antaa vinkkejä", Hokkanen kertoo.

Suomalaisten Kirjakauppojen sisustus on mennyt viime vuosina uusiksi: tunnelmaa luodaan kohdevaloilla, mustilla kalusteilla ja tuotteiden inspiroivalla esillepanolla.

"Verkkokauppaamme on helppo käyttää myös mobiilissa. Ostokokemuksen on oltava merkityksellinen verkossakin, ja annamme sivuillamme muun muassa kiinnostavia kirjasuosituksia."

Ari Hokkanen odottaa innolla uuden Suomalaisen avaamista REDIn valoisiin ja moderneihin tiloihin.

"Asiat ovat menneet REDIläisten kanssa sujuvasti eteenpäin. Kantakaupungin suurimman kauppa- ja elämyskeskuksen ympärillä on hyvää pöhinää ja rakennushanke kiinnostaa monia. REDI erottuu muista hankkeista positiivisesti, ja Kalasataman alue on urbaani ja mielenkiintoinen."

Oppikirjoja, aikuisten värityskirjoja, askartelutarvikkeita…
Suomalainen Kirjakauppa on Suomen suurin valtakunnallinen kirjakauppaketju. Valtaosa sen myynnistä tulee edelleen kirjoista, mutta toimisto- ja askartelutarvikkeiden osuus on nousussa. Suurin mullistus on edessä oppikirjojen puolella, kun uusien opetussuunnitelmien myötä opetuksessa siirrytään entistä enemmän e-kirjoihin.

"Tämä ryhmä kasvaa isolla buustilla. Kaikkiaan kirjakauppabisneksen kokonaisvolyymi on pienentynyt, mutta meidän markkinaosuutemme on kasvanut", Ari Hokkanen sanoo.

Hänen mukaansa Suomalainen on menestynyt kilpailussa ottamalla aktiivisen roolin – tuntosarvet on pidettävä valppaina ja ajan ilmiöihin tartuttava. Edellinen megatrendi oli aikuisten värityskirjat.

"Viime vuosien aikana olemme myyneet valtavan määrän aikuisten värityskirjoja ja oheistarvikkeita. Pystymme tarttumaan nopeasti villityksiin. On mahtavaa olla etunenässä tuomassa erilaisia askartelutarvikkeita ja itsensä kehittämisen teemoja Suomeen. Enkä tietenkään koskaan lakkaa iloitsemasta siitä, että ihmiset tykkäävät ostaa kirjoja lahjaksi."

Miksi REDIin, Ari Hokkanen?
1. "Katsomme tarkkaan, minkälaisille liikepaikoille avaamme uudet myymälämme. REDIn kokonaistarjonta houkuttelee isoja asiakasvirtoja: haluamme olla mukana ihmisiä kiinnostavassa ympäristössä. REDIn saavutettavuus on erinomainen kaikilla kulkuvälineillä. Kiinnostusta lisää se, että Kalasataman ja ympäröivien alueiden asukasmäärät kasvavat kaiken aikaa."
2. "Suomi on täynnä kauppakeskuksia, ja REDI erottuu joukosta positiivisella tavalla. Hanke on saanut paljon positiivista julkisuutta ja REDIn ympärillä on hyvää pöhinää. Suomalainen Kirjakauppa haluaa tuoda kauppakeskukseen viihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä."
3. "Yhteistyö REDIäisten kanssa on ollut hyvää ja heillä on ollut vahva näkemys siitä, millainen sijainti on kirjakaupalle kauppakeskuksessa paras. Avara liikepaikka on meille mieluinen. Avaamme REDIin makean myymälän: luomme tilan, jossa ihmiset voivat viettää aikaa ja viihtyä."

Suomalainen Kirjakauppa
* Suomalainen Kirjakauppa perustettiin vuonna 1912, kun ensimmäinen myymälä avattiin Helsingin Aleksanterinkadulle. Kirjakauppaketjun slogan on "Ovi lukemattomiin maailmoihin".
* Suomen suurimmaksi, valtakunnalliseksi ketjuksi Suomalainen Kirjakauppa kasvoi 1990-luvulla. Yritys on osa Otava-konsernia. Myymäläketjua täydentämään perustettiin vuonna 1999 verkkokirjakauppa Suomalainen.com.
* Myymälöitä on 58 yhteensä 41 paikkakunnalla. Työntekijöitä on noin 450 ja yrityksen liikevaihto 110 miljoonaa euroa.
* Suomalainen Kirjakauppa haluaa olla aktiivinen yhteiskunnassa muun muassa järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tukemalla Suomen luonnonsuojeluliiton ja Pelastakaa Lapset ry:n toimintaa.
* Yritys palkittiin helmikuussa Suomen innostavimpana työpaikkana 2016. "Olemme panostaneet asiakaspalveluun ja henkilökunnan hyvinvointiin. Olen ylpeä yrityksestämme: olemme vastuullisia, rohkeita ja seisomme sanojemme takana", Ari Hokkanen sanoo.

Stadium rakentaa elämysten areenan REDIin

12.9.2016
Kaikille urheilun ystäville tuttu juoksurata värittää myös REDIn lattiaa, sillä Stadium avaa ovensa kantakaupungin elämyksellisimmässä kauppakeskuksessa vuonna 2018. "Enää ei mennä pimeille punttisaleille, vaan halutaan pukeutua makeisiin väreihin ja näyttää hyvältä", maajohtaja Jaakko Soini tietää. Urheilumuoti on rymistellyt vauhdilla näkyväksi osaksi katukuvaa. Suunnannäyttäjinä ovat olleet monet maailmantähdet. Brittilaulaja Rita Ora ja huippusuunnittelija Stella McCartney ovat luoneet Adidakselle suositut mallistonsa. Maailman nopein mies Usain Bolt on valjastettu Puman keulakuvaksi, ja jalkapallon supertähden Cristiano Ronaldon Nike CR7 -kengät menevät kuin kuumille kiville.

Sporttimuodista on tullut jopa salonkikelpoinen osa juhlapukeutumista: räppäri Paleface asteli taannoin Linnan juhliin Adidaksen valkoisissa Superstar-lenkkareissa.

"Muoti on tullut mukaan urheiluun viimeisen kymmenen vuoden aikana. Kun ennen lähdettiin liikkumaan, kukaan ei välittänyt miltä näyttää, ja urheilukauppa oli hyvin miehistä. Enää ei mennä pimeille punttisaleille, vaan halutaan pukeutua makeisiin väreihin ja näyttää hyvältä", urheiluvälineitä ja -vaatteita myyvän Stadium-ketjun maajohtaja Jaakko Soini kertoo.

Yli 15 vuotta Stadiumissa työskennellyt Soini on päässyt seuraamaan aitiopaikalta sportti- ja hyvinvointibuumin syntyä.

"Isot urheilubrändit ovat nostaneet esiin vanhoja mallistojaan – kuten Adidas Originalsin ja Nike Heritagen – joista on tullut supersuosittuja. Nuorisokulttuuri ottaa mallia rap-artisteista, jotka ovat tehneet lempimerkeistään osana lifestyleaan. Trendikkäistä sporttivaatteista on tullut arjen käyttövaatteita: kaduilla näkee paljon naisia, jotka ovat pukeneet pitkän tyylikkään takin alle tightsit ja lenkkarit."Tervetuloa elämysten areenalle Stadiumin historia juontaa juurensa vuoteen 1974, jolloin veljekset Ulf ja Bo Eklöf ostivat Ruotsin Norrköpingistä Spiralen Sport -nimisen liikkeen.

Ensimmäinen Stadium-niminen myymälä avattiin Tukholmaan vuonna 1987. Se edusti uudenlaista ajattelua urheilukaupassa, ja liikettä kutsuttiinkin "elämysten areenaksi". Myymälää kiersi juoksuratakuvio, josta tuli osa ketjun tunnistettavaa myymäläkonseptia yhdessä sisäänkäynnin houkuttelevan tunnelman ja tuotteiden näyttävän esillepanon kanssa.

"Haluamme tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaisen elämyksen. Jokaisessa myymälässä käytetään visualistia, mikä on alalla poikkeuksellista. Osastot ja kyltitykset ovat selkeitä, ja kiinnitämme huomiota valaistukseen, mallinukkeihin, siisteyteen ja tuotteiden kiinnostavaan asetteluun. Värikäs lenkkariseinämme on kuin rivistö karkkeja. Ihmisen silmä on supertarkka ja huomaa heti, jos tuotteet ovat hyllyillä vähän sinne päin", Jaakko Soini kertoo.

REDIstä moderni kauppapaikka
Stadium oli Pohjoismaiden ensimmäinen urheiluketju, joka yhdisti urheilun ja vapaa-ajan maailmat ja toi trendikkyyden urheilukauppaan. Nämä maailmat kohtaavat toisensa myös REDIssä, kun Helsingin kantakaupungin suurin kauppa- ja elämyskeskus valmistuu Kalasatamaan vuonna 2018.

Maajohtaja Jaakko Soini odottaa jo innolla uuden, valoisan Stadium-myymälän avaamista.

"On ollut mielenkiintoista seurata Kalasataman ja REDIn rakentumista. REDIstä tulee Helsingin modernein kauppapaikka moderneille kuluttajille – jotain, mitä pääkaupunkiseudulta ei vielä löydy. REDIn aktiivinen tunnelma ja asiakaskunta sopivat Stadiumin brändiin."

Jaakko Soinin mukaan Kalasataman monipuolinen ympäristö mahdollistaa Stadiumille erilaisten tempausten ja tapahtumien järjestämisen.

"Luonnosta löytyy seuraava iso trendi, ja REDIn vieressä oleva Mustikkamaa on meille loistava kohde. Uskon, että metsäkävelystä tulee seuraava iso muotilaji. Jokaisen on helppo lähteä ulos, eikä luonnossa liikkuminen vaadi suuria investointeja. Luonnossa ihmisen stressitaso laskee. Väki asuu yhä enemmän isoissa kaupunkiyhteisöissä, ja metsästä haetaan vastapainoa hektiselle elämälle."

Soini suunnittelee, että Stadium järjestää kauppakeskuksen seinien sisäpuolellakin monenlaisia aktiviteettipäiviä.

"Voimme pyytää maahantuojia tekemään kuntomittauksia ja pitämään sporttiklinikoita. Fysioterapeutit voivat analysoida jalan anatomiaa tai voimme esitellä mallistojamme muotinäytöksissä. Mahdollisuudet ovat rajattomat."

Intohimo ihmisten liikuttamiseen
Activate the world. Jaakko Soini sanoo, että tähän lauseeseen kiteytyy koko Stadiumin visio.

"Haluamme inspiroida ja innostaa asiakkaitamme. Tärkeintä ei ole myydä, vaan saada ihmiset liikkumaan ja harrastamaan. Jos nuori tulee ostamaan lenkkikenkiä, meille on sydämen asia, että hän löytää itselleen juuri ne oikeat ja parhaat kengät. Silloin hän innostuu ja nauttii siitä mitä tekee. Väärillä jalkineilla nuori pettyy ja harrastus saattaa tyrehtyä. Sanonkin aina myyjillemme, että jos oikeaa kokoa tai mallia ei löydy, niin älä myy."

Jaakko Soinin mukaan on tärkeää, että yhteinen intohimo ihmisten liikuttamiseen löytyy kaikilta Stadiumin työntekijöiltä.

"Kukaan ei osta pelkästään lenkkareita vaan meiltä ostetaan elämyksiä. Jos vaikkapa uudet urheiluvaatteet aktivoivat asiakkaan lenkkipolulle, olemme onnistuneet työssämme. Haluamme palkata innokkaita työntekijöitä, jotka ovat sosiaalisia ja nauttivat asiakaspalvelusta. Oikealla asenteella pääsee pitkälle. Kun halu on kunnossa, hoidamme kyllä koulutuksen. Satsaamme muun muassa johtajakoulutukseen."

Soini painottaa, että myyjän pelisilmä asiakkaan kohtaamisessa on kaiken a ja o.

"Tervehtiminen ja aktiivinen, mutta ei liian tungetteleva kontakti on tärkeä. Asiakkaat voivat olla hyvinkin eri tilanteissa: joku tietää tuotteista kaiken ja joku ei yhtään mitään. On suuri merkitys, että myyjä on läsnä ja aidosti kiinnostunut asiakkaan tarpeista. Haluamme olla urheilukaupan paras asiakaspalvelija."

Maajohtaja iloitsee, että taantumankin keskellä urheilukauppa on pärjännyt hyvin.

"Se on ollut yksi harvoja vähittäiskaupan kasvualoja. Perinteinen jalkinekauppa on kärsinyt ja sama on näkynyt muotipuolella. Vaikka taloudessa menisi huonommin, harva haluaa tinkiä omasta tai lastensa hyvinvoinnista. Kilpailu urheilukaupassakin on kovaa, mutta vahvuutemme on, että uskallamme olla erilaisia: moderni, energinen, nuorekas ja feminiinisempi urheiluketju kuin muut."

Miksi REDiin, Jaakko Soini?
1. "REDIstä tulee pääkaupunkiseudun modernein kauppakeskus, jonka aktiivinen ja trendikäs tunnelma sopii Stadiumin brändiin loistavasti. REDIssä on kiinnostavaa, kuinka viihtyisä asuminen ja monipuolinen kauppakeskusympäristö yhdistyvät saumattomasti toisiinsa."
2. "REDI sijaitsee loistavien liikenneyhteyksien varrella. REDIssä julkisen liikenteen merkitys korostuu: on ainutlaatuista, että metro pysähtyy kauppakeskuksen sisällä. Asiakasvirrat ovat suuria. Stadium haluaa olla siellä missä asiakkaatkin ovat."
3. "Yhteistyö REDIläisten kanssa on sujunut hyvin ja joustavasti ja toiveitamme on kuunneltu. Meidät halutaan aidosti REDIin. Uskon, että yhteistyö vain vahvistuu, kun kauppakeskus avataan ja voimme ideoida REDIin erilaisia hauskoja tempauksia. Stadium tunnetaan aktiivisena tapahtumien järjestäjänä."

Stadium
* Ruotsalainen urheiluvälineitä ja -vaatteita myyvä kauppaketju perustettiin vuonna 1974 Norrköpingissä, kun Eklöfin veljekset ostivat Spiralen Sport -nimisen liikkeen.
* Ensimmäinen Stadium-kauppa avattiin Tukholman Sergelgatanille vuonna 1987. Stadium oli ensimmäinen urheiluliike, joka yhdisti tuotteissaan urheilun ja muodin.
* Ensimmäinen Suomen Stadium-myymälä avattiin kauppakeskus Forumiin Helsinkiin vuonna 2001. Nykyisin myymälöitä on 26 ja työntekijöitä reilut 600. Toimintaa täydentävät kolme Stadium Outletia ja verkkokauppa.
* Stadiumilla on yli 150 myymälää Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa ja Saksassa. Yhteensä työntekijöitä on 3 500.
* Taantumasta huolimatta urheilukaupalla menee Pohjois-Euroopassa ja Suomessa hyvin. Stadiumin liikevaihto oli viime vuonna Suomessa lähes 100 miljoona euroa.

Ruohonjuuri tuo REDIin 6 000 luomutuotetta, wow-elämyksiä ja hauskoja tempauksia

10.8.2016
"Ruohonjuuri on enemmän kuin kauppa – se on keidas, joka tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille." Näin Helsingin Kalasataman REDIssä vuonna 2018 liikkeen avaavaa eko- ja luomukauppaketjua kuvailee sen toimitusjohtaja Arto Ranta-aho. Hän on innoissaan Kalasataman urbaanista elämänmenosta ja visioi jo villiyrttiretkiä viereiselle Mustikkamaalle. Seinän kokoisessa valokuvasuurennoksessa nököttää vaatimattoman näköinen pieni puinen rakennus. Valokuvaseinän edessä lattialla on purettujen VR:n makasiinien tiiliä.

Sekä punaiset tiilet että puutalo liittyvät vahvasti ekokauppaketju Ruohonjuuren yli 30-vuotiseen historiaan. Menneisyydestä muistuttava valokuvaseinä löytyy Ruohonjuuren toimiston uusista tiloista Kampin Autotalosta Helsingistä.

"Ruohonjuuren toiminta alkoi Yrjönkadulla, nykyisen Forumin kauppakeskuksen paikalla olleesta pikku mökistä vuonna 1982. Puutalossa majaili ympäristö- ja vaihtoehtojärjestöjä, kuten Pehmeän teknologian seura ry. Se alkoi tuoda Saksasta uusiopaperia ja myydä sitä", Ruohonjuuren toimitusjohtaja Arto Ranta-aho kertoo.Harmaan paperin kauppa kävi hyvin, sana levisi ja Ruohonjuuri Oy perustettiin. Aluksi toimintaa pyöritettiin vapaaehtoisvoimin.

Yritys halusi tarjota ekologisempia vaihtoehtoja tavanomaisille tuotteille, sillä 1980-luvulla kauppojen hyllyiltä ei löytynyt luomu- tai ekotuotteita – reilusta kaupasta puhumattakaan. Pikku hiljaa toiminta kasvoi ja ammattimaistui, ja yritys muutti VR:n tiilimakasiineihin Eduskuntataloa vastapäätä.

"Ruohonjuuri laajensi makasiineissa huone kerrallaan. Myynnissä oli kaikkea mahdollista rakennustarvikkeista ja ekomaaleista kestovaippoihin. Jossain vaiheessa tajuttiin, ettei kukaan pysty hallitsemaan laajaa aluetta. Maalit saivat väistyä ja Ruohonjuuri alkoi panostaa laadukkaisiin luomu- ja terveystuotteisiin, superfoodeihin ja luonnonkosmetiikkaan", Arto Ranta-aho kertoo.

Hauskuutta ja elämyksiä asiakkaille
Iloa ja elinvoimaa. Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa. Aktiivisesti palvellen, wow-elämyksiä tarjoten. Rohkeaa edelläkävijyyttä.

Ruohonjuuressa vaalitaan elämäniloa ja hyväntuulisuutta. Rennon filosofian takana on Arto Ranta-aho, jota pyydettiin yrityksen toimitusjohtajaksi vuonna 2000.

"Minulle soitettiin ja kysyttiin, olenko kiinnostunut. Sanoin, etten ole synnitön. Olen glamour-ihminen: pidän hyvästä ruuasta ja arjen ylellisyydestä. Että tiedätte mitä otatte", hän naurahtaa.

Arto Ranta-ahon mukaan Ruohonjuuren ajattelu oli niihin aikoihin puritaanista ja syyllistävääkin.

"Halusimme tuoda yhdessä oikean käteni, markkinointi- ja ostopäällikkö Johanna Koskisen kanssa toimintaan hauskuutta ja pilke silmäkulmassa -henkeä. Iso käännekohta oli, kun muutimme keskeiselle paikalle Kamppiin vuonna 2005. Tahdoimme madaltaa peruskuluttajan kynnystä tulla ekokauppaan. Menetimme osan vaihtoehtoihmisistä, mutta saimme tilalle valtavan määrän uusia asiakkaita."

Nykyisin Arto Ranta-aho kuuluu itsekin Ruohonjuuren omistajiin. Teatteritaustaiselle miehelle elämyksellisyys ja intohimo ovat kaiken tekemisen perusta. Hän on opiskellut draamapedagogiikkaa, näytellyt ja ohjannut.

"Myynti lähti nousuun jo makasiineilla, kun aloimme järjestää tapahtumia, kuten tofubaaria ja sinkkuiltoja. Ruohonjuuri on enemmän kuin kauppa – se on keidas, joka tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. Rakastan elämyksellisyyttä, ja suurena rakkautena minulla on estetiikka, jota yritän omalta osaltani viljellä Ruohonjuuressa. Olen asunut vuosia Välimeren maissa ja voimaannun, kun istun italialaisen piazzan kahvilassa ja katson ympäröivää kauneutta. Tai kun koti-Suomessa ihastelen saaremme luontoa ja järvenselkää."

REDIstä villiyrttiretkiä Mustikkamaalle
Wow-elämyksiä ja hauskoja tempauksia on luvassa myös Kalasatamassa, kun Ruohonjuuri avaa raikkaan, yli 200 neliön myymälän kauppa- ja elämyskeskus REDIissä vuonna 2018.

Toimitusjohtaja Arto Ranta-ahon päässä pyörii jo monenlaisia ideoita alueen asukkaiden palvelemiseksi.

"Kun ajattelen REDIä, minulle tulee mieleen New Yorkin rouhea Meatpacking District. REDI edustaa uutta kaupunkikulttuuria, jossa Ruohonjuuri haluaa olla näkyvästi mukana. Kalasataman merellisyys ja alueen urbaani lifestyle tarjoavat Ruohonjuurelle mielettömiä mahdollisuuksia. Meidät tunnetaan hyvänä tapahtumien järjestäjinä. Voimme viedä asiakkaamme vaikka villiyrttiretkelle uutta Isoisänsiltaa pitkin Mustikkamaalle. Vain mielikuvitus on rajana – ja sitähän meillä riittää."

Arto Ranta-aho on tyytyväinen REDIn liiketilaan, joka sijaitsee keskeisellä paikalla päivittäistavarakauppojen läheisyydessä.

"Suunnittelemme yhdessä suunnittelutoimisto Amerikan kanssa myymälän ilmeen huolella ja huomioimme REDIn ainutlaatuisuuden. Panostamme myymälän digitaalisuuteen, ja myös Ruohonjuuren alkuperäishistoria tulee näkymään sisustuksessa jollain tavalla", hän maalailee.

Toimitusjohtajan mukaan säihkyvää liiketilaakin tärkeämpi on innostunut ja asiantunteva henkilökunta.

"Korkealaatuinen asiakaspalvelu on toimintamme kulmakiviä. Henkilökunnallamme on hyvä henki päällä ja he tuntevat tuotteemme läpikotaisin. Panostamme palkkaamisessa siihen, että arvomme ovat samanlaiset, uudet työntekijät istuvat yrityskulttuuriimme ja heillä on asenne kohdallaan. Silloin työ motivoi ja sen merkityksellisyys kasvaa. Kuuntelemme tarkalla korvalla henkilökuntamme ideoita ja ajatuksia. Meillä ei ole hierarkiaa ja kaikista asioista saa ja pitääkin sanoa suoraan."

Tiedostavan Lohas-porukan määrä kasvaa
Ruohonjuuri on kasvanut kolmen vuosikymmenen aikana vaihtoehtoputiikista moderniksi kauppaketjuksi. Myymälöitä on tällä hetkellä yhdeksän – neljä Helsingissä sekä liikkeet Espoossa, Turussa, Raisiossa, Oulussa ja Tampereella. Arto Ranta-ahon mukaan räjähdysmäisesti kasvaneelle terveys- ja hyvintointibuumille ei näy loppua.

"Villityksiä ja erilaisia ruokatrendejä tulee ja menee, mutta luomu on tullut jäädäkseen. Ihmiset ovat yhä tarkempia siitä mitä haluavat syödä. Yksi merkittävä asiakaskuntamme on Lohas-kuluttajaryhmä. Eettisyys, ekologisuus ja terveellisyys ohjaavat vahvasti heidän valintojaan. Tämä porukka laajenee koko ajan."

Lohas tulee sanoista Lifestyles of Health and Sustainability. Eettiseen kuluttamiseen vihkiytynyt joukko sai alkunsa Japanissa ja Yhdysvalloissa 1990-luvulla.

Kiinnostava asiakasryhmä ovat Arto Ranta-ahon mukaan myös hyvätuloiset nuoret aikuiset, jotka asuvat yhteistalouksissa ja jakavat kaiken veneitään ja autojaan myöten.

"Heille omistaminen ei ole oleellista vaan se, että he voivat nauttia yhdessä hyvistä brändeistä."

Arto Ranta-aho muistuttaa, että Ruohonjuuressa asiakkaan on helppo vaikuttaa valinnoillaan.

"Luomu on valinta maapallon puolesta. Kaikki tuotteemme ovat laadukkaita, puhtaita, rehellisiä ja läpinäkyviä. Tuotteita on 6 000, eniten myydään pähkinöitä, öljyjä, makeisia, gluteenittomia tuotteita ja superfoodeja. Tämän kesän hittejä ovat papupasta, kurkuma ja kylmäpuristetut tuoremehut. Olimme ensimmäisten joukossa tuomassa superfoodeja Suomeen – ja nyt niitä myydään lähes kaikissa kauppaketjuissa. Kilpailu ei ole Ruohonjuurelta pois, sillä meillä on premium-tason tuotteet ja asiantuntemus, jota ei muualta löydy."

Miksi REDIin, Arto Ranta-aho?
1. "REDIssä minua viehättävät kauppakeskuksen omalaatuisuus, urbaani kaupunkikulttuuri ja isot asiakasvirrat. Kalasataman merellisyys ja moderni lifestyle tarjoavat Ruohonjuurelle mielettömiä mahdollisuuksia palvella alueen asukkaita. REDIn myötä kaupungin painopiste siirtyy yhä enemmän Kalasataman suuntaan."
2. "Löysimme REDIstä helposti erinomaisen liikepaikan, jonne rakennamme elämyksellisen design-myymälän. Pystymme vastaamaan asiakkaiden toiveisiin ketterästi ja hyödyntämään ympäröivän alueen monipuolisuutta, esimerkiksi lähtemällä villiyrttiretkelle Mustikkamaalle."
3. "Yhteistyö REDIläisten kanssa on sujunut hyvin. Ammatti-ihmisten kanssa on mukava asioida: kaikki toimii luotettavasti ja vaivattomasti."

Ruohonjuuri Oy
* Vuonna 1982 perustettu eko- ja luomutuotteiden vähittäiskauppaketju. Suurimpia omistajia ovat Dodo ry ja Ympäristö- ja kuluttajapoliittinen yhdistys. Muut omistajat ovat pääosin yksityishenkilöitä.
* Myymälöitä on yhdeksän: neljä Helsingissä sekä liikkeet Espoossa, Turussa, Raisiossa, Oulussa ja Tampereella. Seuraava uusi Ruohonjuuri avataan Espoossa marraskuussa. REDIin Ruohonjuuri avaa modernin design-myymälän, kun kantakaupungin suurin kauppa- ja elämyskeskus valmistuu vuonna 2018.
* Tuotevalikoima koostuu laadukkaasta luomuruuasta, superfoodeista, luonnonkosmetiikasta ja terveystuotteista. Kantavana ideana on olla rohkea edelläkävijä, joka tarjoaa monipuolisia ja ajan hermolla olevia tuotteita.
* Työntekijöitä on 120. Yritys panostaa henkilökuntansa koulutukseen, muun muassa ravitsemusvalmentajien määrää lisätään koko ajan. Ruohonjuuri avaa 1–2 myymälää vuosittain. Laajeneminen on tulevaisuudessa mahdollista myös Suomen ulkopuolelle.
* Taantumasta huolimatta kasvu on ollut kovaa. Viime vuonna liikevaihto nousi yli 16 miljoonaan euroon ja kasvua oli 21 prosenttia.
* Ruohonjuuri palkittiin Vuoden luomukauppana 2013. Helsingin City-käytävän myymälä palkittiin vuoden 2015 Retail Awards -gaalassa Vuoden myymälänä. Voitto tuli raikkaasta myymäläkonseptista, joka on tuonut perinteisen ekokaupan 2010-luvulle. Toukokuussa 2016 Ruohonjuuri sai kunniamaininnan hyvästä hallitustyöstä Hallituspartnerit ry:n Kultainen Nuija -palkintoraadilta.

REDIssä avaava Clas Ohlson tarjoaa arkea helpottavia ratkaisuja

6.7.2016
Kansainvälinen vähittäiskauppaketju Clas Ohlson palvelee moderneja kodin laittajia. Yritys tuo laajan tuotevalikoimansa vuonna 2018 Helsingin Kalasatamassa aukeavaan kauppa- ja elämyskeskus REDIin. "Tarjoamme asiakkaillemme kaiken tarvittavan kodin sisustamiseen ja remontointiin", toimitusjohtaja Sampo Päällysaho kertoo.

Makuuhuone kaipaisi uutta ilmettä. Mutta tapetointi on vaivalloista puuhaa, selviääkö siitä ilman ammattilaisen apua?
"Selviää, sillä kodin pienten kunnostustöiden tekeminen itse on nyt helpompaa kuin koskaan", Clas Ohlsonin toimitusjohtaja Sampo Päällysaho vakuuttaa.

Clas Ohlson toi tuotevalikoimiinsa tänä vuonna uutuutena tapetit, joilla aloittelijakin pystyy loihtimaan helposti kotiinsa uutta tyyliä.

Remonttitapetilla saa peitettyä seinän epätasaisuudet ilman aikaa vievää tasoitustyötä. Ensikertalainen ilahtuu kätevistä ja tyylikkäistä non-woven-tapeteista, jotka tekevät tapetoinnista lähes lastenleikkiä. Liimaa levitetään suoraan seinälle ja tapetti kiinnitetään päälle.

"Kehitämme kaiken aikaa asiakkaan arkea helpottavia ratkaisuja. Viime vuonna toimme valmiiksi sekoitetut ympäristöystävälliset maalit ja tänä keväänä perinteisen punamullan. Leikkimökit ja pienemmät kohteet on helppo kunnostaa tuotteillamme. Kodin laittamisen suosio on kasvanut – jokainen voi kokeilla pientä pintaremonttia ja onnistua. Usein käy niin, että asiakas aloittaa remontoinnin yhdestä huoneesta ja innostuu kunnostamaan toisen ja kolmannenkin", Sampo Päällysaho kertoo.

Kekseliäitä tuotteita ja osaavaa palvelua
Clas Ohlsonin tarina alkoi vuonna 1918 pienestä postimyyntiyrityksestä Insjönissä, Ruotsin Taalainmaalla. Liikemies Clas Ohlsonin visiona oli myydä hyviä ja edullisia tuotteita, jotka sopivat kunkin asiakkaan tarpeisiin.

Yritys avasi vuonna 1989 myymälän Tukholmaan, mistä alkoi uusi strategia perustaa pienehköjä myymälöitä kaupunkien keskustoihin. Suomeen Clas Ohlson tuli vuonna 2002, kun se avasi myymälän Helsingin Mannerheimintielle.

"Silloin puhuttiin rautakaupasta, nyt modernista vähittäiskauppaketjusta. Yritys on kasvanut Suomessa nopeasti. Meillä on 34 myymälää ja 470 työntekijää. Olemme kasvaneet puolivaltakunnallisesta ja puolitunnetusta ketjusta valtakunnalliseksi ja hyvin tunnetuksi", Sampo Päällysaho sanoo.

Hänen mukaansa tärkeä kasvun tekijä on yrityksen kyky elää ajassa ja haistaa uusia trendejä.

"Clas Ohlson tarjoaa uutuuksia ja ratkaisuja, joita ei ole välttämättä kenelläkään muulla. Kassoilla koetaan hauskoja hetkiä, kun asiakas on tullut myymälään tietty tuote mielessään ja huomaakin kassalla, että ostoskoriin on tarttunut vaikka mitä tarpeellista", Päällysaho naurahtaa.

"Panostamme myös henkilökuntamme koulutukseen ja asiakaskokemukseen: haluamme tarjota osaavaa ja ystävällistä asiakaspalvelua ja inspiroivan ostokokemuksen."

Clas Ohlsonilla on nykyisin 207 myymälää ja verkkokauppa kuudessa maassa: Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Isossa-Britanniassa sekä uusimpina Saksassa ja Dubaissa.

REDIn asiakasvirrat houkuttelevat
Clas Ohlson jatkaa vahvaa kasvuaan myös tulevina vuosina. Yritys avaa valoisan, yli tuhannen neliömetrin myymälän REDIin, kun kauppa- ja elämyskeskus valmistuu Helsingin Kalasatamaan vuonna 2018.

Toimitusjohtaja Sampo Päällysaho odottaa jo innolla kauppakeskuksen avautumista.

"Clas Ohlsonin tyypillinen asiakas on moderni kodin laittaja. Itäisessä kantakaupungissa ja lähialueilla asuu jo nyt paljon kohderyhmäämme. REDIn uusien asuntojen valmistumisen ja koko Kalasataman rakentumisen myötä pääsemme palvelemaan kodin sisustajia ja remontin tekijöitä. Tuomme asiakkaillemme yksien ovien sisälle kaiken tarvittavan tapeteista ja työkaluista suihkuverhoihin, jatkojohtoihin ja kahvinkeittimiin."Päällysahon mukaan liiketila REDIn vilkkaassa palvelutasossa on Clas Ohlsonille paras mahdollinen.

"Kerroksesta haetaan päivittäisen elämän tuotteet ja ratkaisut. Asiakasvirrat ovat suuria, ja valikoimamme tukee hyvin muuta tarjontaa. REDIn myymälä tulee täydentämään erinomaisesti pääkaupunkiseudun myymäläverkkoamme."

Sampo Päällysaho kertoo, että Clas Ohlson tuo REDIin laajan valikoiman merkkituotteita ja omia tuotemerkkejään.

"Myymäläratkaisumme ja valikoimamme tulee täsmentymään lähempänä avausajankohtaa. REDIssä valikoimamme tulee olemaan laaja, ja tulemme huomioimaan sen, että ihmiset tulevat kauppakeskukseen omalla autolla, julkisilla kulkuneuvoilla, pyörällä tai kävellen. Myymme tuotteita, jotka asiakas voi itse kantaa myymälästä ulos. Toki tilaamme verkkokaupassamme myynnissä olevan vannesahan tai raskaamman klapikoneen myymälään, jos asiakas niin haluaa."

Miksi REDIin, Sampo Päällysaho?
1. "REDIn sijainti Kalasatamassa on erinomainen. Asiakasvirrat ovat suuria, ja pelkästään kauppakeskuksen lähivaikutusalueella asuu noin 100 000 ihmistä. Haluamme avata myymälämme vilkkaille liikepaikoille."
2. "Kalasataman vetovoima on kova, ja alue muodostuu tulevina vuosina vahvaksi kasvukeskukseksi. Uskomme, että myös Clas Ohlson tuo REDIin asiakasvirtoja. Kykenemme palvelemaan asiakkaita pitkillä aukioloajoilla seitsemänä päivänä viikossa. Uskomme, että tuotteillemme on aitoa kysyntää."
3. "Yhteistyö REDIläisten ja SRV:n kanssa on sujunut hyvin. REDIläiset ovat hakeneet pitkäjänteisesti ratkaisuja, että toivomamme sijainti, neliöt ja taloudellinen yhtälö ovat kohdanneet. Keskustelu on ollut mutkakonta ja avointa."

Clas Ohlson
* Clas Ohlson perusti vuonna 1918 nimeään kantavan pienen postimyyntiyrityksen Insjöniin, Ruotsin Taalainmaalle. Siellä sijaitsee edelleen yrityksen pääkonttori, myymälä ja Clas Ohlson -museo, joka on suosittu turistikohde.
* Ensimmäinen Suomen-myymälä avattiin vuonna 2002 Helsingin Mannerheimintielle.
* Nykyisin Suomessa on 34 myymälää ja verkkokauppa. Työntekijöitä on 470. Yritys avaa tilikauden aikana 1–3 uutta myymälää. Syksyllä Clas Ohlson avaa myymälän Helsingin Kaivotaloon. Sen jälkeen vuorossa ovat Jyväskylän Kauppakatu, Espoon Tapiola ja Tampereen Ratina.
* Clas Ohlsonilla on 207 myymälää ja verkkokauppa kuudessa maassa. Yritys on noteerattu Nasdaq Stockholm -pörssissä. Sen liikevaihto on yli 7,5 miljardia kruunua ja työntekijöitä on yli 4 700.
* Liikeideana on tarjota laaja valikoima edullisia ja asiakkaan arkea helpottavia tuotteita viidessä eri tuoteryhmässä: pienrauta, sähkö, elektroniikka, koti ja vapaa-aika.

Palkittu Cafe Il Mondo elää asiakkaidensa päivärytmissä

21.6.2016
Valtakunnallisesti palkittu hämeenlinnalainen Cafe Il Mondo tuo mannermaista kahvilakulttuuria vuonna 2018 Helsingin Kalasatamassa aukeavaan kauppa- ja elämyskeskus REDIin. Kahvila-ravintolan vahvuuksia ovat laadukkaat tuotteet, ystävällinen asiakaspalvelu, trendien haistaminen sekä vuorokauden ajan mukaan vaihtuva tunnelma. Rentoa eteläeurooppalaista kahvilakulttuuria, jossa tunnelma, musiikki ja menu vaihtelevat vuorokauden ajan mukaan.

Tämä oli yrittäjä Mahmut Tekesin ja hänen vaimonsa Eevi Tekesin haave, kun he vuonna 2011 perustivat Hämeenlinnaan oman kahvilan, Cafe Il Mondon. Molemmilla oli takanaan vankka kokemus ravintola-alalta.

"Olen ollut yrittäjänä 13 vuotta, ja olemme pyörittäneet vaimoni kanssa aiemmin muita ravintola-alan yrityksiä. Kaikkiaan minulla on 25 vuoden ura ravintoloissa ja keittiössä", Suomeen Turkista vuonna 1998 muuttanut Mahmut Tekes kertoo.

Pariskunta halusi luoda Suomeen kahvilakonseptin, joka elää asiakkaidensa päivärytmin mukaan.

"Cafe Il Mondossa on aamuisin erilainen tunnelma kuin vaikkapa vilkkaaseen lounasaikaan tai alkuillan leppoisina after work -tunteina. Tunnelman vaihtuminen on tyypillistä Manner-Euroopan kahviloissa, ja olen tottunut siihen synnyinmaassani Turkissa", Mahmut Tekes kertoo.

Cafe Il Mondo luottaa lämpimän ilmapiirin lisäksi ensiluokkaisiin raaka-aineisiin ja huippuhyvään, käsinjauhettuun kahviin.

"Meillä on markkinoiden parhaat kahvikoneet ja tarkkaan valitut kahvilaadut. Tärkeintä on tyytyväinen asiakas. Satsaamme työntekijöidemme koulutukseen: Cafe Il Mondossa asiakasta kiitetään ja katsotaan aina silmiin. Keräämme aktiivisesti asiakaspalautetta, jotta voimme palvella vieläkin paremmin."

Tuplasti palkittu yritys
Mahmut ja Eevi Tekesin tinkimättömän ja iloisen asenteen ovat huomanneet muutkin kuin Cafe Il Mondon asiakkaat.

Heidät palkittiin viime vuonna Hämeen Vuoden uusyrittäjinä. Tämän vuoden kesäkuun alussa Cafe Il Mondo sai valtakunnallista tunnustusta, kun Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsi kahvilan Vuoden Uusyrittäjä -kilpailun kunniamaininnalla.

Cafe Il Mondo teki tuomaristoon vaikutuksen hyvällä konseptillaan, omaleimaisella brändillään ja vahvalla kasvusuunnitelmallaan. Yrityksellä on kaksi kahvilaa Hämeenlinnassa, kävelykatu Reskalla ja kauppakeskus Goodmanissa.

Cafe Il Mondo aikoo viedä palkitun konseptinsa myös Hämeenlinnan ulkopuolelle.

"Tavoitteenamme on laajentua lähivuosina merkittäviin kasvukeskuksiin Etelä-Suomessa. Kun etsimme uusia liiketiloja, hyvä sijainti vilkkaalla paikalla on ensiarvoisen tärkeä. Sellainen löytyi REDIstä, jonne avaamme sekä kahvila-ravintolan että take away -pisteen. Odotamme muuttoa REDIin suurella innolla", Mahmut Tekes kertoo.

Uusia sähköisiä tapoja palvellaYrityksen kasvua pääkaupunkiseudulle johtaa Mahmut ja Eevi Tekesin rinnalla Cafe Il Mondon hallituksen jäsenenä viime vuonna aloittanut Seppo Kariniemi, joka kehuu REDIn liikepaikkaa erinomaiseksi.

"Avaamme kahvilan valoisaan ja moderniin 230 neliön tilaan, joka on REDIn läntisen sisäänkäynnin luona. Vieressä kulkevat metrot, raitiovaunut ja bussit. Tuomme REDIin vahvan kahvilakonseptin lisäksi uusia sähköisiä asiointikokemuksia. Suunnittelemme parhaillaan, kuinka voimme hyödyntää erilaisia mobiilimaksamisen ratkaisuja asioinnissa. Panostamme siihen, että asiointi on sujuvaa eikä asiakkaiden tarvitse jonottaa. Meillä on valtavasti erilaisia ideoita", Seppo Kariniemi sanoo.

Kilpailu kahvila-alalla on kovaa varsinkin pääkaupunkiseudulla, mutta Mahmut Tekes ja Seppo Kariniemi luottavat Cafe Il Mondon vahvuuksiin ja kykyyn tarttua trendeihin.

"Olemme suomalaisomisteinen, työllistävä ja kasvua hakeva ketju. Arvostamme ammattitaitoista ja sitoutunutta henkilökuntaamme. Osaavat työntekijät ovat avainasemassa, jotta pärjäämme tunnettuja brändejä vastaan. Tällä hetkellä työllistämme 10–15 ihmistä. Tavoitteenamme on laajentua kiinnostavaksi ja tunnistettavaksi ketjuksi", Seppo Kariniemi kertoo.

Take away -piste metrolaiturille
Yksi rohkeista ideoista on, että Cafe Il Mondo aikoo avata take away -pisteen kauppakeskuksen metrolaiturille.

"Tuomme pisteelle huippuluokan kahvikoneet Sveitsistä. Pisteeltä saa haettua mukaansa myös keittiömme tuotteita. Ideana on, että esimerkiksi työmatkalaiset voivat tilata ja maksaa jo metromatkan aikana kahvinsa ja aamupalansa. Tuotteet odottavat heitä take away -pisteellä, kun metro pysähtyy Kalasatamassa", Seppo Kariniemi kertoo.

Mahmut Tekesin mukaan on tärkeää, että Cafe Il Mondon tuotevalikoima elää asiakkaiden toiveiden mukaan.

"Pystymme reagoimaan nopeasti uusiin trendeihin. Kahvilan menu ei tule olemaan Helsingissä välttämättä sama kuin muualla. Olemme suunnitelleet REDIin muun muassa laajempaa vegaanivalikoimaa, kuten falafeleja ja kasvisburgereita."

Miksi REDIin, Mahmut Tekes?
1. REDIn loistava sijainti, laajat ja monipuoliset palvelut, erinomaiset liikenneyhteydet ja suuret asiakasvirrat olivat tärkeitä tekijöitä liikepaikkaa valittaessa.
2. Yhteistyö REDIläisten kanssa on sujunut erinomaisesti. Vuokraneuvottelut sujuivat erittäin joustavasti ja yhteyshenkilömme ammattitaito sekä palveluasenne ovat olleet aivan huippuluokkaa.

3. REDIn ja Kalasataman ympäristö mahdollistaa myös uusien kahvi- ja ruokapalveluiden kehittämisen sekä ihmisten palvelemisen.

Cafe Il Mondo
Hämeenlinnalainen palkittu kahvilaketju. Ensimmäinen kahvila-ravintola avattiin vuonna 2011 kävelykatu Reskalle. Toinen toimipiste avasi ovensa vuonna 2014 kauppakeskus Goodmanissa.
Vahvuuksia ovat tuoreista ja korkealaatuisista raaka-aineista valmistetut tuotteet, ystävällinen asiakaspalvelu sekä vuorokauden ajan mukaan vaihtuva tunnelma valaistuksineen ja musiikkeineen.
Cafe Il Mondon perustajapari Mahmut Tekes ja Eevi Tekes palkittiin vuonna 2015 Hämeen Vuoden uusyrittäjinä. Kahvila sai valtakunnallista tunnustusta kesäkuussa 2016, kun Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsi Cafe Il Mondon Vuoden Uusyrittäjä -kilpailun kunniamaininnalla.
Henkilökuntaa on 10–15. Vakavaraisen yrityksen liikevaihto oli viime vuonna yli miljoona euroa.

Tutustu REDIn ravintolamaailmaan
REDIn 38 ravintolaa vievät jännittävälle makumatkalle Classic Pizza tuo REDIin artesaaniherkkuja ja maailman parasta samppanjaa

Clas Ohlson avaa myymälän REDIin

3.6.2016
Helsingin Kalasatamaan vuonna 2018 avautuvan kauppa- ja elämyskeskus REDIn liike- ja palveluvalikoima täydentyy vauhdilla. Viimeisimpänä vuokrasopimuksen on tehnyt Clas Ohlson, joka avaa REDIssä 1 046 neliömetrin myymälän.

− Rakentuva Kalasatama ja uusi kauppakeskus REDI tulevat täydentämään erinomaisesti Helsingin sekä koko pääkaupunkiseudun myymäläverkostoamme. Uuteen myymäläämme pääsee helposti kävellen, polkupyörällä, julkisilla liikennevälineillä ja autolla. Odotamme innolla kauppakeskuksen avautumista, Clas Ohlsonin toimitusjohtaja Sampo Päällysaho sanoo. REDIstä tulee Helsingin kantakaupungin suurin kauppakeskus, jonka neljässä kerroksessa on noin 200 liikettä. Ravintola- ja kahvilatilat on jo täyteen vuokrattu ja REDI tuo vuonna 2018 Kalasatamaan 38 ravintolasta, kahvilasta ja baarista muodostuvan ravintolamaailman. REDIssä ovensa avaavat myös muun muassa K-Supermarket ja Lidl.

Katso myös: Clas Ohlson avaa myymälän Helsingin REDIin

Classic Pizza tuo REDIin artesaaniherkkuja ja maailman parasta samppanjaa

1.6.2016
Korkealaatuisista artesaanipizzoistaan tuttu Classic Pizza Ravintolat -ketju ja käsin tehtyä luomupastaa tarjoava Hangon Makaronitehdas avaavat ravintolansa REDIssä, kun Helsingin kantakaupungin suurin kauppa- ja elämyskeskus valmistuu vuonna 2018. "Saimme ravintoloillemme priimapaikat", yrittäjä Merja Rahkola-Toivanen iloitsee.
"Tuo ei tule onnistumaan." Tämän lauseen ravintola-alan yrittäjät Merja Rahkola-Toivanen ja Juha Toivanen ovat kuulleet useasti. Ensimmäisen kerran 20 vuotta sitten, kun he perustivat ensimmäisen Classic Pizza -ravintolansa Hankoon. Sitä ennen parilla oli ollut Itäsataman makasiineissa maineikas kesäravintola Jonathan, joka sai ensimmäisen sesonkiravintoloille myönnetyn Chaîne des Rôtisseurs -kilven Suomessa.

"Kaikki ravintolatoimintamme lähtee hyvästä ruuanlaitosta. Jonathan oli fine dining -ravintola, ja halusimme perustaa rennomman paikan. Hanko tunnetaan iloisena ja aurinkoisena lomakaupunkina ja jotkut kesävieraat vierastivat valkoisten pöytäliinojen ravintolaa", Merja Rahkola-Toivanen kertoo.

Yrittäjäpari mietti millaisen elämyksen he haluaisivat asiakkailleen luoda. Mieleen nousi yksi ajatus ylitse muiden: tarjota hyvää ja laadukasta pizzaa.

"Kun avasimme Classic Pizza Ravintolan kaikki pitivät meitä hulluina. Meille kauhisteltiin, ettei ravintola tule pärjäämään pelkällä pizzalla. Sanottiin, että pitäähän listalla olla muutakin: ranskanperunoita ja lehtipihvejä. Me luotimme Juhan vahvaan keittiöosaamiseen ja laadukkaan artesaanipizzan voimaan. Tänä vuonna tulee täyteen 20 vuotta ja ravintoloita on 12", Merja Rahkola-Toivanen hymyilee.

Vain ja ainoastaan prime-paikoille
Yrittäjäpariskunta seuraa kiinnostuneena uuden kauppa- ja elämyskeskus REDIn valmistumista Kalasatamaan, sillä he avaavat REDIin kaksi ravintolaa: Classic Pizza Ravintolan ja Hangon Makaronitehtaan.

"Hyvä sijainti on meille ensiarvoisen tärkeä. Avaamme uusia ravintoloita vain ja ainoastaan prime-paikoille. Ravintoloitamme on nyt neljässä kauppakeskuksessa. Kauppakeskuksilla on vahva asema ihmisten arjessa. Suomalainen ilmasto on ison osan vuotta mitä on. On kiva ajaa auto halliin ja käydä lääkärissä, shoppailemassa ja lasten kanssa syömässä sekä nauttia viihdetarjonnasta. Kauppakeskuksissa on luontainen asiakasvirta", Merja Rahkola-Toivanen sanoo.

Hänen mukaansa REDIn sijainti on erinomainen. Helsingin keskustaan on vain kivenheitto ja lähellä on paljon elinvoimaisia asuinalueita. Metro pysähtyy kauppakeskuksen sisällä ja muutkin liikenneyhteydet ovat hyvät.

Merja Rahkola-Toivanen kehuu yhteistyön REDIläisten kanssa sujuneen hyvin.

"Heillä on ollut alusta asti ammattimainen ote ja ammattitaitoinen tiimi. Toiveitamme on kuunneltu ja yhteydenpito on ollut avointa ja mutkatonta. Avaamme Classic Pizza Ravintolan ja Makaronitehtaan paraatipaikalle kauppakeskuksen ykköstasolle. Olemme erittäin tyytyväisiä sijaintiin."

Merja Rahkola-Toivanen kertoo, että ravintoloita on kosiskeltu moneen paikkaan.

"Olemme tarkkoja siitä mihin lähdemme. Teemme aina huolellisen selvityksen, kun katsomme uutta liikepaikkaa. REDIn rakennuttajalla SRV:llä on vahvaa näyttöä ja osaamista Kampin kauppakeskuksesta. He tietävät mitä tekevät."

Maailman parasta samppanjaa
Tutun "ei tule onnistumaan" -kauhistelun yrittäjäpari kuuli uudelleen, kun he avasivat toisen ravintolakonseptinsa, Hangon Makaronitehtaan, vuonna 2010. Idea on sama kuin Classic Pizza Ravintoloissa: keskittyä yhteen tuotteeseen ja tehdä se paremmin kuin muut.

"Panostamme tuoreisiin, parhaisiin ja korkeatasoisiin raaka-aineisiin ja yllättäviin resepteihin. Makaronitehtaassa kaikki pasta tehdään itse durumvehnästä ja luomukananmunista. Myös kastikkeet keitetään alusta asti paikan päällä. Asiakkaat voivat seurata kokkien työskentelyä ravintolasaliin avautuvassa keittiössä. Laatu ohjaa tekemistämme. Elämyksellisyys ja hyvä asiakaspalvelu ovat kaiken kulmakiviä."

Elämyksellisyys tarkoittaa vaikkapa sitä, että ravintoloihin on tuotu ripaus fine diningin piirteitä.

"Tuomme maahan omaa samppanjaa, R&L Legras Brutia, jonka Forbes-lehti on valinnut maailman parhaaksi samppanjaksi. Samppanjaa saa sekä Classic Pizza Ravintoloista että Makaronitehtaasta. Avasimme maaliskuussa kaksi uutta Classic Pizza Ravintolaa Holiday Club Turun Caribiaan ja Saimaan Holiday Club -kylpylään, ja molempien yhteydestä löytyy erillinen Legras-samppanjalounge."

Merja Rahkola-Toivanen paljastaa, että yrityksen seuraavana askeleena on kansainvälistyminen.

"Suomessa tulevat pian rajat täyteen. Meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä ulkomailla. Classic Pizza Ravintolat on Suomen ainoa Laatudiplomilla varustettu pizzaketju. Olemme olleet mukana Hankenin ja SSE Executive Educationin Luxury-ohjelmassa, jossa koulutettiin ensimmäisenä Pohjoismaissa yrityksiä luksusliiketoiminnan luomiseen. Opiskelimme puolitoista vuotta mitä on luksus. Tavoitteenamme on laajentua lähitulevaisuudessa muihin Pohjoismaihin."

Miksi REDIIN, Merja Rahkola-Toivanen?
1. REDIssä tulee olemaan suuret asiakasvirrat. Tarjoamme artesaanituotteita ja korkealaatuiset raaka-aineet ovat kalliita. Meille on tärkeää olla vilkkailla ja arvostetuilla kauppapaikoilla. 2. Emme tingi hyvästä sijainnista: avaamme ravintolamme vain parhaille prime-paikoille. REDI tarjoaa meille erinomaiset liiketilat modernissa ja uudenlaisessa ympäristössä.
3. REDIläisten toiminta on ollut ammattimaista ja yhteistyö sujuvaa. On tärkeää, että REDIn tiimi jakaa samat arvot kanssamme. Homma lähtee jossain kohtaa sakkaamaan, jos tavoite ja päämäärä eivät ole kaikilla yhtenäiset. Classic Pizza Ravintolat ja Hangon Makaronitehdas

Ensimmäinen Classic Pizza perustettiin 20 vuotta sitten Hankoon. Nyt ravintoloita on 12 ympäri Suomea.
Hangon Makaronitehdas avasi ovensa vuonna 2010 Hangossa, ja ravintoloita on tällä hetkellä kaksi.
Kantavina arvoina ovat olleet alusta lähtien korkealaatuinen ruoka, laatu ja hyvä palvelu.
Molemmat ravintolat keskittyvät yhteen tuotteeseen, pizzaan ja pastaan, jotka tehdään paremmin kuin muilla. Reseptiikasta vastaa omistaja, keittiömestari Juha Toivanen, joka on pitkän linjan ravintola-alan ammattilainen. Hänen oppipoikiinsa kuuluu muun muassa huippukokki Tomi Björck.

Ville Hasala: "Toista REDIn kaltaista uutta ja vilkasta liikepaikkaa ei ole"

27.11.2015
Suutarimestari Ville Hasala odottaa jo yrityksensä avaamista REDIin. Parasta hänen mukaansa ovat uudet, houkuttelevat tilat ja suuret asiakasmäärät.

Suutarimestari Ville Hasalalle muutto REDIin aloittaa uuden aikakauden: hän perustaa kauppakeskukseen ensimmäisen oman yrityksensä.

"Pyöritän tällä hetkellä Karisman suutari -liikettä Lahdessa liikekumppanini kanssa. Asun Vantaalla ja olen jo pitkään halunnut perustaa oman liikkeen pääkaupunkiseudulle. Kun kuulin REDIstä, halusin heti mukaan! Kauppakeskus aukeaa vuonna 2018, mikä sopii aikatauluihini täydellisesti."'

Ville Hasalan mukaan parasta REDIssä ovat uudet, houkuttelevat tilat, moderni tunnelma ja suuret asiakasmäärät.

"Liikepaikkana REDI on mahtava. Metro ajaa suoraan kolmanteen kerrokseen ja ihmisiä liikkuu paljon. Se oli ratkaiseva tekijä: toista REDIn kaltaista uutta ja vilkasta liikepaikkaa ei ole. Sijainti on minulle ykkösasia. Haluan yrittäjäksi kauppakeskukseen, suurten asiakasvirtojen äärelle. "

Ville Hasala kiittelee yhteistyötä REDIläisten kanssa.
"Kaikki on mennyt oikein jouhevasti. Olen päässyt käymään muun muassa peruskiven muuraustilaisuudessa. Siellä tuli konkreettinen tunne, että täällä sitä pian ollaan."

Tavoitteena nopea palvelu
Ville Hasalan kilpailuvaltit REDIssä ovat selvät: hän satsaa nopeaan ja laadukkaaseen palveluun.

"Kauppakeskukseen odotetaan jo ensimmäisenä täytenä vuonna 12 miljoonaa kävijää. Monet asiakkaat jättävät kenkänsä suutariin aamulla töihin mennessään ja noutavat ne kotimatkalla. REDIin tulee paljon kenkäkauppoja, ja kestävämpien korkolappujen vaihto hoituu ostosreissun yhteydessä."

Ville Hasala iloitsee, että suutarin ammatti on yhä arvossaan.
"Ihmiset arvostavat vanhoja, perinteisiä käsityöammatteja. Positiiviset kohtaamiset, ihmisten tyytyväisyys ja arvostuksen tunne ovat työn suola. Palaute on välitöntä: näen joka kerta olenko onnistunut, kun luovutan työn asiakkaalle. Toimin aiemmin vartijana ja järjestyksenvalvojana – se oli hyvä koulu erilaisten ihmisten kohtaamiseen", hän naurahtaa.

Sata rokkiniittiä nilkkureihin
Suutarimestari myöntää, että alalla on omat haasteensa.
"Suutarit kilpailevat kertakäyttökulttuuria vastaan. Työssä pärjää luotettavalla palvelulla. Minulla käy asiakkaita lapsista vanhuksiin. Eniten jalkineitaan korjauttavat 25–50-vuotiaat naiset. Rakkaasta ja jalalle mukavasta kengästä ei haluta luopua."

Noin puolet liikevaihdosta tulee avainpalvelusta. REDIssä tarjonta laajenee kaiverruksiin, pohjallisiin ja nahkatuotteiden ja työkalujen oheismyyntiin. Hauskoja yllätyksiäkin on matkan varrella tullut.

"Kiinnitin yhden naisen nilkkureihin sata rokkiniittiä. Se oli jännempi työ. Siinä tuli jonkin verran niititettyä."

Nina Olander-Villegas: REDIssä kuunnellaan yrittäjän toiveita

27.11.2015
Suomen tunnetuin kampaamoalan yritys Beauty Hair Sirpa Mansner avaa hulppean liikkeen REDIin. "Hyvä sijainti kauppakeskuksessa on elintärkeä. REDIssä on alusta asti kuunneltu yrittäjien toiveita", toimitusjohtaja Nina Olander-Villegas sanoo.

Lähes 50 vuotta toiminut kampaamo- ja kauneudenhoitoalan yritys Beauty Hair Sirpa Mansner avaa yhden isoimmista liikkeistään REDIin. Hulppeaan 138 neliön tilaan tulee kaikki kampaamoketjun tarjoamat palvelut.

Yrityksen toimitusjohtaja, kampaajamestari Nina Olander-Villegas sanoo, että näkyvä sijainti on kaiken lähtökohta.

"Meillä on 14 kampaamoa, joista kaikki ovat kauppakeskuksissa kahta kivijalkaliikettä lukuun ottamatta. REDIn liikkeestä tulee yksi suurimmista lippulaivaliikkeistämme. Meitä on houkuteltu moneen paikkaan, mutta olemme kranttuja: emme lähde minne tahansa. Mietimme tarkkaan, mikä paikka on meille mielenkiintoinen. Emme ole koskaan kasvattaneet yritystä niin, että liikkeitä pitäisi olla joku tietty määrä."

Hän kiittelee, että yhteistyö REDIläisten kanssa on sujunut hyvin ensi metreiltä lähtien.

"REDIssä kuunnellaan yrittäjien toiveita. Monissa paikoissa kauneudenhoitoalan tiloja tarjotaan aina jostain syrjemmästä. Menestyvä kampaamo tarvitsee ihmisvirran siinä missä vaatekauppakin. REDIssä ymmärrettiin heti tarpeemme. Moderni ja täysin uudenlainen kauppakeskus on meitä innostava kohde."

Erilainen ajattelu virkistää
Yrityksen varatoimitusjohtaja Sebastian Ström sanoo, että REDIin laajentaminen on aiheuttanut henkilökunnassa positiivista säpinää.

"Palkkaamme REDIn liikkeeseen 8-12 ammattilaista. Moni työntekijämme on jo ilmoittanut kiinnostuksensa."

Sebastian Ström seuraa itsekin kiinnostuneena Kalasataman alueen rakentumista.

Uudelle asuinalueelle nousee REDIn kuusi asuintornia sekä yksi toimisto- ja yksi hotellitorni, jotka kurottavat jopa 132 metriin. Kaiken kruunaa Helsingin kantakaupungin suurin kauppa- ja elämyskeskus, joka avataan vuonna 2018.

"REDIstä tulee tyylikäs, laadukas ja erilainen. Kaikessa näkyy uudenlainen ajattelu, mikä on äärimmäisen virkistävää. Koko alueen infrastruktuuri on ainutlaatuinen", Sebastian Ström sanoo.

Parasta on REDIn helppo tavoitettavuus: kauppakeskukseen pääsee suoraan metrolla ja muutkin liikenneyhteydet ovat hyvät.

"Matkaa on Helsingin keskustaan vain kivenheitto, ja lähistöllä on paljon elinvoimaisia asuinalueita, joista saadaan isoja asiakasvirtoja."

Vahvat arvot kantavat
Beauty Hair Sirpa Mansner on äänestetty Suomen tunnetuimmaksi kampaamoalan brändiksi, vaikka yritys toimii pääkaupunkiseudulla. Vain yksi – ja samalla uusin – liikkeistä sijaitsee Lahdessa.

Nina Olander-Villegas on ylpeä yrityksen hyvästä maineesta. Hänen äitinsä kampaajaguru Sirpa Mansner halusi tehdä yrityksestään kampaamoalan kärkinimen. Nykyisin ketju työllistääkin yli sata henkeä parturi-kampaajista kosmetologeihin ja kynsispesialisteihin.

Nina ja Sebastian ottivat vastuun yrityksen johdosta kolmisen vuotta sitten. Sirpa Mansner toimii hallituksen puheenjohtajana ja viettää eläkepäiviä Espanjassa.

"Suomessa käydessään äiti istuu palavereissa, kiertää liikkeissä ja tarttuu vahvasti henkilökunnan ammatilliseen osaamiseen. Monella nuoremmalla kampaajalla ovat saattaneet puntit tutista, kun äiti on ilmoittautunut heille koekaniiniksi tai malliksi", Sebastian Ström naurahtaa.

Nina Olander-Villegas iloitsee, että laatu näkyy uskollisina kanta-asiakkaina.
"Meillä käy paljon kokonaisia sukuja jo kolmannessa polvessa. Palvelun tasaisuus näkyy siinä, että asiakkaat saattavat varata ajan mistä liikkeestä tahansa. He luottavat siihen, että saavat joka paikasta yhtä hyvää palvelua. Olemme vahvasti perheyritys, ja tunnemme jokaisen työntekijämme."

Lidl REDIn kauppakeskukseen 2018

16.11.2015
Lidlin aluejohtaja Kalle Noukkala tietää monta syytä, miksi REDIn kauppakeskuksesta tulee hyvä kauppapaikka.

Miksi Lidl tulee REDIn kauppakeskukseen?
REDIstä tulee merkittävä kaupankäynnin keskus ja niinpä siellä oleminen on meille jatkuvasti kasvavana kauppaketjuna erittäin tärkeää. Kauppakeskus REDIn monipuolinen konsepti, jossa ihmisille on tarjolla kaikki palvelut ja paljon viihtymistä saman katon alla, sopii meille hyvin.

Miten näette REDIn ja Kalasataman kehityksen merkityksen Helsingille?
REDIstä tulee kantakaupungin ohella Helsingin toinen keskusta. Helsinki kasvaa hienosti ja REDI sekä Kalasatama on upea solmukohta idän ja kantakaupungin välillä. Ihmiset käyttävät tulevaisuudessa yhä enemmän hyväkseen toimivaa joukkoliikennettä, joten REDI on monelle myös ekologinen valinta.

Millaisella kauppakonseptilla tulette olemaan REDIssä?
Meillä on kaikissa kaupoissamme sama konsepti. Totta kai muutamassa vuodessa tapahtuu muutoksia ja REDIn valmistuttua Lidl-myymälät näyttävät erilaisilta kuin tänä päivänä.
Kaupassakäynnin helppous ja tuotteiden tuoreus on ihmisille tärkeää. Myöskin kotimaisuuden merkitys on suuri. Jo nyt yli puolet Lidlin elintarvikkeiden ympäri vuoden ostoista on kotimaisia.

Henrik Suihkonen: "REDI on huippupaikka kiipeilykeskukselle"

28.10.2015
Kiipeily-yrittäjä Henrik Suihkonen uskoo, että kauppakeskus REDIstä tulee helsinkiläisten uusi kohtaamispaikka. Kun kiipeily-yrittäjä Henrik Suihkonen kuuli ensimmäisen kerran REDin kauppakeskuksesta, suunta oli selvä.

"Minähän sytyin heti. Olen kulkenut monen muun ihmisen tavoin koko elämäni Itä-Helsingistä Kalasataman läpi keskustaan. Nyt reitille nousee uusi, rohkea ja innovatiivinen maamerkki. Tajusin heti, että tässähän on monen ihmisen elämänkulkua muuttava ilmiö. Kiipeilykeskuksestamme REDIssä tulee Suomen paras, koska koko ympäristö ja urbaani elämäntapa sopivat meille täydellisesti. Korkeimmat seinät ovat 20 metriä ja ikkunoista näkyy Korkeasaareen ja Kruununhakaan."

REDI luo uudenlaista kaupunkikulttuuria
Kiipeilyn suosio on viime vuosina kasvanut voimakkaasti. Henrik Suihkosen mielestä on hienoa, että alan harrastajat saavat harjoittelupaikan keskelle kaupunkia metroaseman viereen.

"Yhteistyöhön REDIn ja Pia Svenskin kanssa olen ollut tyytyväinen. Kaikki on toiminut hyvin. REDIläisillä on myös vahva näkemys siitä, millainen on tämän ajan ja tulevaisuuden kauppakeskus. Ihmiset kaipaavat nyt torimaisia ympäristöjä, joissa heille tarjotaan tuoreita ja aitoja asioita. REDiin todella halutaan toimijoita, jotka luovat uudenlaista kaupunkikulttuuria."

Henrik Suihkosen tarkoituksena on luoda REDIn kiipeilykeskuksesta mukava hengailupaikka, joka rohkaisee yhä uusia ihmisiä lajin pariin. Nykyään lajilla on 50 000 harrastajaa. REDI-kiipeilyhalliin hän odottaa 100 000 käyntikertaa vuodessa.

"Seuraan jatkuvasti alan kehittymistä esimerkiksi Yhdysvalloissa. Uutta REDIssä tulevat olemaan muun muassa automaattivarmistuslaitteet, joilla voi kiivetä yksin ilman varmistajan apua."

K-supermarket REDIin Kalasatamaan

3.9.2015
"Tarjolla tulee olemaan runsaasti laadukkaita sesonkituotteita", lupaa Keskon aluejohtaja Antti Palomäki REDIin, Kalasatamaan, vuonna 2018 avautuvan K-supermarketin tarjontaa.
"Monipuolinen ruoka- ja tuotevalikoima suunnitellaan REDIn alueelle sopivaksi. Meiltä jokainen löytää etsimänsä. Tuotteet ovat huippuhyvin esillä ja helposti löydettävissä. Kauppias pystyy myös nopeasti tilaamaan asiakkaan toiveiden mukaisia tuotteita", Palomäki kertoo.

Kalasatamasta onkin puuttunut suuren valikoiman ruokakauppa. Kun REDI ja sen myötä K-supermarket valmistuvat loppuvuodesta 2018, tilanne korjautuu.

"REDI on uusi kaupunkikeskus ja liikenteen solmukohta. Muun muassa Hakaniemen ja Kallion kaupunginosien kaupankäynti keskittyy REDIin", Palomäki sanoo.

"Uuteen ruokakauppaan on helppo tulla kaikilla kulkuvälineillä. Jos ajaa vaikkapa Lahteen, on helppo poiketa kotimatkalla REDIssä hoitamassa ruokaostokset. Myös kauppakeskuksen sisällä 4 000 neliömetrin kokoisen ruokakaupan löytää helposti. On hienoa olla REDIssä aivan asiakasvirtojen ytimessä."

Ideoita Hollannista ja Ranskasta
Uuden K-supermarketin esikuvat löytyvät Käpylästä ja Herttoniemestä.

"Mustapekka ja Hertta ovat korkeatasoisia ja menestyneitä supermarketteja. Runsaassa valikoimassa on paljon esimerkiksi tuoretavaraa. Ihmisille ei tule tarvetta lähteä keskustaan muutaman tavaran perässä", Palomäki toteaa.

REDIn uuteen K-supermarkettiin on haettu ideoita myös ulkomailta.
"Olemme seuranneet tarkasti kansainvälisiä ketjuja: Hollannin Albert Heijnia, Ranskan Carrefouria ja Ruotsin ICA-ketjua. Tällä hetkellä on mielenkiintoista seurata muun muassa halpahintasegmentin eli laatikkomyymälöiden kehitystä. Meidän on tärkeä vastata tähän myös Suomessa."

K-supermarketeissa kauppias voi vapaasti laajentaa tuotekavalkadiaan havaintojensa mukaan – ja hyllytilan rajoissa. Houkuttelevan valikoiman luominen on kauppiaan ammattitaitoa.

"Aloitamme vuonna 2017 kokeneen kauppiaan ja henkilökunnan etsinnän. Tärkeää on löytää ihmisiä, jotka kuuntelevat asiakasta herkällä korvalla ja saavat hänet tulemaan kauppaan. Yksi konseptimme suuri vahvuus on kaiken aikaa ajassa eläminen. Se tulee näkymään myös REDIssä."