Ekologisia ratkaisuja

Ekologisuus on REDIlle tärkeä asia. Täältä saat tietoa niin REDIn ja REDIn liikkeiden vastuullisuuteen ja ympäristömyötäisyyteen liittyvistä toimintatavoistaan, ratkaisuistaan ja palveluistaan.

 

Anna hyvän näön kiertää

Löytyykö laatikoistasi vanhoja silmä- tai aurinkolaseja? Nappaa ne kassiin ja tuo ne meidän Specsaversiin, josta ne jatkavat matkaansa Tansaniaan. Jos lasit ovat huonokuntoisempia, voidaan ne kuitenkin hyödyntää tehokkaasti uusien tuotteiden raaka-aineena. Virallinen kierrätyspäivä on 15.10., mutta laseja otetaan vastaan ympäri vuoden.

Hävikkiruokakauppa

Tavoitteemme on, että hävikkiruokakaupasta tulee uusi normaali, eli haluamme tavoittaa aivan tavallisia ihmisiä. Suurin osa hävikistä tulee kotitalouksista. Toivomme, että ihmiset heräisivät ohikulkiessaan ajattelemaan, ettei syömäkelpoista ruokaa tarvitse heittää pois. Tule katsomaan kuinka hyväkuntoista ruokaa olisi menossa roskiin ilman WeFoodia.

Kierrätyspiste, K2-kerros

REDIssä pystyy kierrättämään niin pahvia, energiajaetta, lasia, paperia, metallia, tekstiiliä ja SER-jätettä.

SER-jätettä on mm. paristot, pienakut, kännykät ja kamerat ym. pienlaitteet, loisteputket/energiansäästölamput ja led-valonlähteet, mustekasetit ja pien SER-jäte.

Sähköautojen latauspisteet

Ekologisemman autoilun nimissä REDIssä on paljon sähköautojen keskinopeita (22 kWh) latauspaikkoja. K2-kerroksesta latauspaikkoja löytyy 15 ja kalliopysäköinnistä 212. Latauspaikoissa on Type 2- ja supershuko-pistokkeet. Lataus veloitetaan kulutuksen mukaan, 15 senttiä/kWh. Kulutuksen lisäksi veloitamme normaalin pysäköintimaksun.