Ripaus luksusta ja reilusti hikeä

Ensikokemus Hotjooga-tunnista on yhdistelmä hikeä ja euforiaa. Sitä löytää hikirauhasia paikoista, joista ei ennen tiennyt itsekään. Vieruskaveri on varautunut kahden litran vesipullolla. Infrapunapaneelien säteily syleilee kireitä lihaksia, jotka hengityksen syventyessä hiljalleen rentoutuvat. Kokonaisvaltainen hyvä olo jatkuu läpi päivän ja illalla uni tulee kuin itsestään.

Helsingissä Hotjooga-tunteja vetävä joogaohjaaja Hani Rautakorpi tarjoaa syksystä 2018 eteenpäin euforisia joogakokemuksia kauppakeskus REDIn asiakkaille neljännen kerroksen Yoga Valossa. Kyseessä on harmonista spa-fiilistä tarjoileva premium-tason joogastudio, jonka viikko-ohjelmasta löytyy erilaisten joogamuotojen lisäksi myös mediaatiota ja hyvinvointivalmennuksia. Tunnille voi Hanin mukaan poiketa vaikka lounastauolla.

”Jooga tuo onnen, jota moni etsii maineesta ja mammonasta”

Tunteja ohjatessaan Hani viettää 33-43 asteisessa salissa parhaimmillaan kuusi tuntia päivässä. Hän pitää huolta nestetasapainostaan kookosvedellä ja vihreällä teellä, joita yrittäjän mukaan kuluu päivässä litratolkulla.

”Hotjooga tuo mieleen valoa ja kehoon energiaa”, Hani luonnehtii. Leijuvan kevyen olon lisäksi joogalla on hänen kokemuksensa mukaan vaikutus myös henkiseen vireyteen ja ajattelun kirkkauteen.

Hanin kipinä joogaa kohtaan syntyikin juuri harjoitusten tuottamista tuntemuksista. Kauneus- ja ravintola-alan yrittäjä kärsi ammattivaivoista ja ympäripyöreiden työpäivien aiheuttamasta stressistä, ja vasta jooga toi helpotuksen fyysiseen ja henkiseen jumitukseen.

”Missioni on viedä eteenpäin sanomaa joogan vaikutuksista. Jooga pystyy tuomaan onnen, jota moni etsii turhaan maineesta ja mammonasta”, kertoo liike-elämän kiireestä tarpeekseen saanut joogi.

Missä miehet?

Yksi Yoga Valon osakkaista on rahoitusalalla työskentelevä Antti Parviainen, joka saa silloin tällöin kuulla kuittailua joogaharrastuksestaan.

”Mies joogasalilla on vielä harvinaisuus Suomessa, mikä on suuri harmi. Myönnän, että Hani sai minuakin houkutella pitkään kokeilemaan, jonka jälkeen olen innostunut harrastamaan lajia 2-3 kertaa viikossa”, nauraa Antti, joka vei joogatunnille kerran koko firmansa.

Entinen triathlonin harrastaja kokee saaneensa joogasta apua monin keinoin.

”Kyseessä on todella kokonaisvaltainen treeni, joka lihaskunnon lisäksi vaikuttaa notkeuteen ja tasapainoon. Omat alaselkävaivani jäivät joogasalille. Unen laatu on parantunut, ja koen voivani paremmin.”

Antti näki Hotjoogassa hyvinvoinnin lisäksi erinomaisen bisnesmahdollisuuden.

”Suomessa saleja on toistaiseksi aika vähän, ja yrittäjät eivät tarpeeksi markkinoi itseään. Mutta kun katsoo Jenkkeihin, ymmärtää potentiaalin. Joogabisnes vaatteineen ja tarvikkeineen on siellä jo suurempi kuin kuntosalibisnes. Lisäksi joogaavat urheilijat ja muut julkimot vetävät uusia harrastajia”, Antti kertoo.

3 x miksi REDI?

  1. Konseptiimme kuuluu ripaus luksusta, jolle REDI tarjoaa erinomaiset puitteet.
  2. Pääsemme rakennusvaiheessa vaikuttamaan studioon, siitä tulee juuri sellainen kun haluamme.
  3. Jos Hani ja Antti olivat yksimielisiä kahdesta edellisestä kohdasta, numero kolme jakaa mielipiteet. Hanille tärkeää on meren läheisyys ja REDIn puistokansi, jolla hän suunnittelee käyvänsä halaamassa puita tarpeen tullen. Antti ajattelee liiketoiminnan kannalta, että REDIssä parasta on erinomaiset kulkuyhteydet ja laaja potentiaalinen asiakaskunta.