Tämä mies tietää, mitä liikkeitä asiakkaat tahtovat kauppakeskukseen

REDIn uudella vuokrauspäälliköllä Pasi Niemisellä on pitkä kokemus kaupan alalta. Nyt hän valjastaa sisäisen kauppiaansa tekemään hartiavoimin töitä aivan uudenlaiseksi rakentuvan Kalasataman puolesta.

» Talous on nyt nousussa ja se vaikuttaa kauppakeskuksiin monesta eri näkökulmasta. Yritykset alkavat nähdä kasvumahdollisuuksia ja haluavat laajentua. Myös kuluttajien luottamus omaan talouteensa on hyvällä mallilla ja he myös ostavat enemmän. Kauppakeskukset kilpailevat ihmisten vapaa-ajasta: meidän pitää pystyä katsomaan eteenpäin, ennakoimaan tulevaisuutta ja laajentamaan valikoimaamme niin, että pystymme palvelemaan asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla.

» Olen ollut kaupan alalla 16 vuotta ja sisäinen kauppiaani elää voimakkaana. Pitkästä kokemuksesta ja näkemyksestä on apua, kun mietitään, mitä eri-ikäiset ja erilaiset asiakkaat tarvitsevat ja haluavat ja missä he käyvät. Olin mukana muun muassa silloin, kun kauppakeskus Karismaa suunniteltiin ja rakennettiin Lahdessa tyhjästä tontista, ja kun Porissa vanha puuvillatehdas sai uuden elämän modernina kauppakeskuksena. Eri puolilla Suomea on erilaiset kulutustottumukset. Uudet trendit tulevat ensin pääkaupunkiseudulle ja muu Suomi tulee perässä.

» REDI edustaa uutta suuntaa: se on monipuolinen palvelukeskus, jossa asunnot ovat lähellä ja palvelut saman katon alla. Siitä tulee erilainen, nykyaikainen ja mielenkiintoinen. Ennen kauppapaikat rakennettiin perinteisille paikoille, nyt me rakennamme perinteiden päälle uudenlaista kaupunginosaa ja kokonaan uutta kaupunkikeskusta. Kalasatama on lähellä ydinkeskustaa, meren äärellä ja myös Mustikkamaa ja Korkeasaari ovat lähellä. Tämä on tuhannen taalan paikka.

» Haluamme tarjota asiakkaille kokemuksen, joka saa heidät palaamaan REDiin aina uudelleen. REDIin tulee yli 60 000 neliötä, joista reilut 70 prosenttia eli yli 150 liiketilaa on jo vuokrattu. Mutta vielä vaaditaan paljon työtä, jotta asiakkaat saavat kaiken, mitä he haluavat. Alueelle nousee paljon uusia koteja, joten esimerkiksi sisustustuotteet ovat tärkeitä. Myös lapsille tarvitaan vielä lisää valikoimaa. REDIstä tulee iso keskus, jossa vietetään aikaa sekä kauppojen että palveluiden parissa.

» Motivoidun ja innostun isoista haasteista ja uniikeista, hienoista hankkeista. Haluan mennä läpi sen kuuluisan harmaan kiven. Tykkään tehdä töitä erilaisten ihmisten kanssa, mutta ennen kaikkea hyvässä porukassa.

Kuka REDIn vuokrauspäällikkö

Elämänasenne Täysillä eteenpäin ja aina pitää olla rehellinen

Aiemmin Mukana monissa isoissa kauppakeskushankkeissa

Seuraavaksi Erilaisen, nykyaikaisen ja mielenkiintoisen kauppakeskuksen rakentaminen

Harrastukset Paras tapa purkaa työpäivää on pitkä hiihto- tai juoksulenkki, välillä yksin ja välillä vaimon kanssa. Lenkin jälkeen maistuu hyvä itse tehty ruoka. Perinteenä on juosta yksi maraton vuodessa, seuraavana vuorossa on Geneve toukokuussa – hyvässä seurassa. Mukana aktiivisesti myös kolmen lapsen harrastuksissa, muun muassa jääkiekossa ja salibandyssa.