Unelmoitko vaatekaapista, josta löytyisi aina päällepantavaa?

Luottovaate on vaatekappale, joka saa kantajansa näyttämään omalta parhaalta itseltään. Se toimii kevyesti muunneltuna tilanteessa kuin tilanteessa, ja kestää aikaa sekä kulutusta. Yleensä siihen liittyy tunneside, jota ei vaihtuva pintamuoti pysty katkaisemaan. Jos haluat jatkuvien virheostosten sijaan löytää vihdoin tällaisen aarteen, tässä vinkki: syksyllä REDIin aukeaa Your FACE.

”Tavoitteemme on, että asiakas lähtee meiltä joka kerta kotiin kauniina, inspiroituneena ja uusia pukeutumisvalintoja löytäneenä”, kuvailee ketjun markkinoinnista vastaava Tarja Malinen.

Your FACE on osa suomalaista Luhta Sportswear Company -konsernia, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista vaatetusalan yrityksistä. ”Your FACE on vaateliike naisille, jotka arvostavat itseään ja nauttivat pienestä luksuksesta”, Malinen kertoo.

REDIn myymälän suunnitelmat ovat jo valmiina. Luvassa on lämminhenkinen ja kutsuva uuden konseptin myymälä, jossa asukokonaisuudet ovat helposti löydettävissä. Myyjien ja pukeutumisneuvontaan erikoistuneiden stailistien tehtävänä on tuoda esiin kunkin kuluttajan persoonallinen kauneus ja varmistaa, että se on helppoa toteuttaa arjessa.

”Muodin pitää olla kaunista, mutta myös järkevää. Toimivien ja yhdisteltävien vaatekokonaisuuksien tarjoaminen kuluttajan tarpeisiin on päivittäisen työmme ohjenuora suunnittelusta ja hankinnasta myymälän ilmeeseen, markkinointiin ja myyntiin asti.”

Vaatealan ammattilaisen vinkit: harkitut kokonaisuudet, parhaatkin vaatteet käyttöön

Kaappi täynnä vaatteita, mutta ei mitään päällepantavaa? Tämä on Your FACEn ketjupäällikkö Tiina Kaartisen mukaan tyypillinen ongelma. ”Vaatteita ostetaan usein yksitellen ja yhdistelyvaihtoehdot jäävät ostohetkellä hämärän peittoon. Pikkuhiljaa vaatekaappi täytyy vaatteista, joista on aamukiireessä hankala koota kaunis kokonaisuus.”

Toinen yleinen pukeutumisen sudenkuoppa on se, että parhaita vaatteita säästellään kaapissa ”parempia tilaisuuksia” varten. Tällaisia vaatteita kohtaa yleensä se mystinen kutistuminen tai ajan hampaan puraisu.

”Mikset pukisi parhaita vaatteitasi arkipäivääsi ilahduttamaan? Ota ne osaksi normaalia pukeutumistasi, niin arkikin saa ripauksen nostetta! Aina voit pukea vaatekappaleen sekä arkisemmin että juhlavammin, yhdellä vaatteella saat varmasti 2-3 eri lookia”, Kaartinen neuvoo.

Vaatealan ammattilaisen ratkaisu epäsopivia vaatteita pursuavan vaatekaapin pelastamiseksi on toimivien kokonaisuuksien hankkiminen.

”Kokemuksemme mukaan jatkuvaan käyttöön päätyvät yleensä juuri ne vaatteet, jotka on etukäteen mietitty kokonaisuutena toimiviksi. Ne toimivat upeasti yhdessä, mutta niillä on monia muitakin käyttö- ja yhdistelyvaihtoehtoja.”

Luottovaatteessa tiedät aina näyttäväsi hyvältä

Kaartisen omat luottovaatteet ovat coatigan, eli takin ja neuletakin yhdistelmä, sekä hyvin istuvat, korkeavyötäröiset farkut. Ne toimivat tilanteessa kuin tilanteessa.

”Tunnistat mahdollisen uuden luottovaatteesi siitä, että se palvelee käyttötarkoitustaan ja tuntuu omalta heti ensimmäisellä sovituskerralla. Tällaiseen löytöön kannattaa tarttua heti, sillä näin vaatekaappisi täyttyy pikkuhiljaa pelkistä luottovaatteista, joista oikeasti pidät ja jotka pelastavat aina uudelleen arkesi.”

”Luottovaatteeseen muodostuu ajan kanssa tunneside”, Kaartinen hymyilee.

3 x luottovaate tänä keväänä

1. Pellava
2. Oranssi väri
3. Ruudut

Miksi REDiin?

REDIin on tulossa mielenkiintoista ja ennennäkemätöntä tarjontaa muodista kiinnostuneille kuluttajille. Your FACE haluaa olla mukana, sillä kauppakeskuksen keskeinen sijainti, iso markkina-alue ja hyvä saavutettavuus houkuttelevat.

Kuva: Your FACE