Tulevaisuuden Pohjolan kiinnostavin kaupunginosa

Suomenlinna ja Linnanmäki Helsingissä, kuninkaanlinna ja Globen Tukholmassa sekä vanhakaupunki Tallinnassa. Me SRV:llä uskomme siihen, että tulevaisuudessa näiden nähtävyyksien listalle mahtuu myös REDI. Kysyimme asiaa myös alan asiantuntijalta, eli sightseeing-kierroksia järjestävän yrityksen, Strömma Finlandin, varatoimitusjohtaja Jani Tammiselta. Millaiset kohteet ihmisiä vetävät puoleensa?

Entinen satama- ja teollisuusalue Kalasatama on kehittynyt tuhansien ihmisten koti- ja työpaikaksi. Alueelta löytyy jo nyt kaupungin houkuttelevimpia paikkoja ja tapahtumia. Kalasataman muutokset ovat kovaa vauhtia tekemässä siitä koko Pohjolan kiinnostavinta kaupunginosaa – jonka keskiössä on REDI.

REDI on monessa mielessä täysin uniikki hanke: Suomen ensimmäiset tornitalot ja täysin uudenlainen kokonaisuus, jossa yhdistyvät asuminen, palvelut, vapaa-ajanvietto ja liikenne. Käytännöllisyys, kodikkuus ja monipuolisuus ovat erinomaisia sanoja kuvaamaan REDIä. Lisäksi meri ja Kalasataman upea luonto ovat vain kävelymatkan päässä.

Meri, arkkitehtuuri ja tavalliset helsinkiläiset

Strömma Finland järjestää kiertoajeluita Pohjoismaissa ja Hollannissa. Helsingissä turistibussien reitit eivät ainakaan vielä ulotu Kruununhakaa pidemmälle itään.

  • Mutta kukaan ei osaa varmaksi ennustaa, millaiset kohteet kiinnostavat turisteja tulevaisuudessa. Me haluamme aina olla kartalla kaupunkikehityksessä ja turisteja kiinnostavat monet muutkin kohteet kuin Temppelinaukion kirkko tai Senaatintori, Strömma Finlandin varatoimitusjohtaja Jani Tamminen sanoo.

Tamminen pitää REDIä ehdottomasti kiinnostavana tulevaisuuden kohteena muun muassa siksi, että siinä yhdistyvät asuminen, elämyskeskuksen tarjoamat vapaa-ajanvietto- ja ostosmahdollisuudet sekä ihan tavalliset ihmiset ja heidän arkensa.

  • Todella monia ulkomaalaisia turisteja kiinnostaa nähdä, miten tavalliset helsinkiläiset asuvat.

Myös esimerkiksi arkkitehtuuri saattaa vetää paljon ihailijoita tiettyihin Helsingin kohteisiin. Tamminen kertoo, että Herttoniemenrannan lähiön valmistuttua sekä suomalaiset että ulkomaalaiset halusivat käydä katsomassa alueen merellistä arkkitehtuuria. REDI vetää tulevaisuudessa puoleensa turistien lisäksi varmasti myös kaupunkisuunnittelun, arkkitehtuurin ja rakennusalan ammattilaisia.

Meri on myös yksi turistien suosikkinähtävyyksistä Helsingissä. REDIn läpi kulkee päivittäin valtava määrä ihmisiä, kiitos metron ja itäväylän. Tamminen muistuttaa, että REDI on todella kiinnostava kohde turistibussien lisäsi myös sightseeing-lautoille.

  • Toivottavasti rannan rakentamisessa otetaan huomioon se, että osa kävijöistä haluaa varmasti tulla REDIin myös mereltä, Tamminen muistuttaa.

Kaupunginosa elää jo nyt

REDI valmistuu askel askeleelta. Ensimmäisenä avautuu elämyskeskus REDI tasan vuoden päästä. Kaupunkikulttuuria ja kiinnostavia tapahtumia alueella on jo nyt.

Rakennukset ja infrastruktuuri luovat puitteet kaupungeille, mutta niiden luonteen tekevät ihmiset. SRV on halunnut jo rakennustöiden aikana antaa maistiaisia siitä, mitä kaikkea REDI tuo mukanaan Kalasatamaan.

Syyskuussa SRV nosti ihmisiä saunomaan sadan metrin korkuiseen Horisonttisaunaan. Saunasta oli mahdollista ihailla ensimmäisen tornitalon, Majakan, saunan tulevia maisemia. Sateisen lokakuun keskellä SRV kutsui ihmisiä katsomaan Rakkautta & Anarkiaa -elokuvia REDI Cinemaan. Ensimmäiseen Cinema-näytökseen osallistui Tämän kylän homopoika -blogia pitävä Eino Nurmisto.

Horisonttisaunaan pääsyä odotettiin kynttilöin valaistussa loungessa.
  • Olin heti todella innoissani tästä konseptista. Asun tässä aika lähellä, joten päätös elokuvailtaan osallistumisesta oli helppo tehdä. Todella hyvä kokemus, ja tällaisia tapahtumia toivoisin ehdottomasti lisääkin, Nurmisto sanoo.

SRV:n tilavuokrauksen asiakkuusjohtaja Jenita Kokkoniemi lupailee Cinema-asiakkaille, että REDIn rakentamisen aikana on luvassa vielä muitakin vastaavia tapahtumia.

  • Ensi vuonna teemme sitten taas jotain aivan uutta, Kokkoniemi vihjaa.