Toritunnelmaa, helppoa arkea ja pop up -kauppoja – REDIn pohjakerros on täynnä elämää

Nopea täydennys jääkaappiin tai kerralla koko viikonlopun ruokaostokset. Värikästä toritunnelmaa ja arkea helpottavia palveluja. Väliin piipahdus trendikkäässä katuruokaravintolassa tai kuppi kahvia ympäri vuoden viihtyisällä terassilla. REDIn pohjakerroksesta löytyy tämä kaikki.

Vuonna 2018 Helsingin Kalasatamassa ovensa avaavan kauppa- ja elämyskeskus REDIn pohja- eli -1-kerros on suunniteltu helpottamaan ja elävöittämään kaupunkilaisten arkea.

Kiireinen työmatkalainen saa napattua aamulla pohjakerroksesta eväät mukaansa ja sujahdettua sitten hissillä suoraan metroon: aikaa päivittäistasolta kolmannen kerroksen metroasemalle kuluu vain 46 sekuntia. Perheenäiti voi poiketa viikonloppuna kampaajalla ja katsastaa samalla muotinäytöksen, jossa REDIn liikkeet esittelevät sesongin trendejä.

Esiintymislavan lisäksi valoisan aukion ympärillä on myös Kauppahalli, ravintoloiden ja kahviloiden keskittymä sekä pop up -alue.

”Pop up -pisteissä voidaan esitellä viimeisimpiä uutuuksia. Lisäksi yrittäjät pääsevät kokeilemaan REDIä kauppapaikkana ja myymään vuodenaikoihin sopivia tuotteitaan”, REDIn asiakkuusjohtaja Pia Svensk kertoo.

”Kaikessa on mietitty alusta asti asioinnin helppoutta. Olemme valinneet -1-kerroksen yritykset niin, että niiden monipuolinen palvelutarjonta helpottaa asiakkaiden arkea ja täydentää toisiaan. Täällä on vaivatonta pistäytyä hoitamassa juoksevia asioita, mutta tarjonta houkuttelee viihtymään pidempäänkin.”

Helppo löytää tarvitsemansa

REDIn -1-kerros sijaitsee nimensä mukaisesti maanpinnan alapuolella, mutta sitä ei paikan päällä huomaa. Noin 16 000 neliömetrin kokoisen kerroksen keskellä on aukio, joka kylpee katon valtavista valoaukoista tulvivassa valossa.

Liikkeet sijoittuvat kätevästi toriaukion ympärille, ja kulkuyhteydet niin katutasoon, metroasemalle, bussipysäkeille kuin kellarikerrosten autohalleihin on sijoitettu niin, että paikasta toiseen siirtyminen käy mahdollisimman sujuvasti.

”Emme halua, että ihmisiä juoksutetaan väärällä tavalla pitkin kauppakeskusta. Siksi kullakin REDIn kerroksella on oma selkeä roolinsa ja valikoimansa”, Pia Svensk sanoo.

Alimman kerroksen kiintopisteinä on kaksi päivittäistavarakauppaa, K-Supermarket ja LIDL. Eko- ja luomukauppaketju Ruohonjuuri tuo REDIin tuhansien luomutuotteiden valikoiman, Clas Ohlson palvelee urbaaneja kodinlaittajia ja Suomalaisessa Kirjakaupassa on kymmenien tuhansien kirjojen valikoima.

Pia Svenskin mukaan kerroksesta saa myös esimerkiksi leluja ja kukkia. Myös suutari, pesula ja teleoperaattoripalvelut löytyvät kätevästi.

”Kauneudesta ja terveydestä huolehtii neljä optikkoliikettä, kampaamo, parturi ja apteekki. Uskomme, että asiakkaat arvostavat kompaktia palvelukokonaisuutta ja haluavat palata REDIin yhä uudestaan.”

Pohjakerroksessa pääsee myös fyysisempien elämysten pariin: modernin kiipeilykeskuksen harjoittelutilan sisäänkäynti on katutasossa. Sen korkeimmat seinät kurottelevat 20 metrin korkeuteen ja ikkunoista näkyy komeasti Korkeasaareen ja Kruununhakaan asti.

Trendikästä ja nopeaa herkuttelua

REDIn vuokrauspäällikön Jonna Majasen mukaan REDIn pohjakerroksesta odotetaan suosittua lounaspaikkaa, sillä se on pyhitetty helpolle herkuttelulle. Kerrokseen rakentuu uudenlainen nopean syömisen alue, jossa on kymmenen ravintolaa vierekkäin.

”Mukana on keittiöitä ympäri maailmaa ja katuruokabuumi elää vahvana. Ravintoloisijat tarjoavat aitoja makuja modernilla twistillä: intialaista, kiinalaista, meksikolaista… Yrittäjien intoa ja idearikkautta on ollut hienoa seurata. Jokainen haluaa omasta ravintolastaan paikan parhaan”, Jonna Majanen iloitsee.

Ravintoloiden edessä aukeaa valoisa sisäterassialue, joka tuo kerrokseen viihtyvyyttä ja elämänmakua: asiakkaiden puheensorinaa ja astioiden kolinaa.

Kohta ollaan jo sisustuspuuhissa

Jokainen Kalasataman tienoilla asuva tai viime aikoina liikkunut tietää, että REDIn rakentaminen edistyy vauhdilla.

Kauppakeskuksen runko on jo monessa kohtaa harjakorkeudessa ja ensimmäiset julkisivurakenteetkin ovat paikoillaan. REDIn -1-kerroksessa käynnistyvät pian sisustustyöt.

”Päivittäistavarakerroksessa on enää pari vapaata tilaa. Eli nyt kannattaa pitää kiirettä, jos haluaa mukaan luomaan aivan uudenlaista urbaania elämystä Kalasataman ytimeen”, Pia Svensk sanoo.

”REDIn valtti on vahva asiakasvirta kolmen eri kerroksen kautta: metro ja Itäväylän bussit pysähtyvät kolmannessa kerroksessa, autot parkkeerataan maan alle ja jalankulkijat sekä tietyillä busseilla kulkevat tulevat sisään katutasosta. Lukuisat hissit ja rullaportaat kiidättävät asiakkaan hetkessä kerroksesta toiseen.”

Nämä liikkeet palvelevat sinua REDIn -1-kerroksessa

Päivittäistavarakauppa
K-Supermarket, LIDL, Ruohonjuuri, Kauppahalli

Käyttötavarakauppa
Clas Ohlson, Saiturinpörssi, BR-lelut, Teknikmagasinet, Suomalainen Kirjakauppa, Faunatar, Kukkakauppa

Kauneuden ja terveyden palvelut ja tuotteet
Instrumentarium, Nissen, Silmäasema, Specsavers, Beauty Hair Sirpa Mansner, Parturi, Life, Glitter, Apteekki

Muut palvelut
Posti, Kalasataman Suutari, Pelaamo, Sonera, Mobile Clinic, Kuvatapio, SOL Pesulapalvelut, Otto- ja talletusautomaatit

Ravintolat ja kahvilat
Social Foodin hampurilaisia, Stadin Kebab, Kurdilaista kasvisruokaa, Aasialaista pikaruokaa, Pizzariumin palapizzoja, Chalupan meksikolaista ruokaa, Fafa’sin falafelejä, Subwayn täytettyjä leipiä, Grillikanaravintola Intialaista mausteisuutta, La Soupen keittoja, Saray Baklavan teetä, kahvia ja leivonnaisia, Herkkukahvila, Gelaton jäätelöä