Suklaaherkkuja ja erinomaista asiakaspalvelua

Chjoko on Kruununhaassa sijaitseva käsintehtyyn suklaaseen ja jäätelöön intohimolla syventyvä artesaanisuklaatehdas ja myymälä-kahvila. Vuonna 2005 perustettu Chjoko on toiminut alusta asti samoissa tiloissa Helsingin Liisankadulla. Kruununhaan kylämäisen ja yhteisöllisen ilmapiirin voi aistia nopeasti jo kahvilan oven avatessa. Paljon kanta-asiakkaita, tutuimmat tervehditään iloisesti nimellä ja uudet asiakkaat toivotetaan sydämellisesti tervetulleiksi. Vitriinistä näkyvät pralinit ja muut suklaaherkut houkuttelevat väreillään ja moitteettomalla ulkonäöllään. Haastattelun aikana tuttu asiakas tuo omistajapariskunnalle savustetun kalan ja pullon kuohuvaa, hyvästä palvelusta seuraa kiitosta ja palaavia asiakkaita.

Mika Gröndahl, toinen Chjokon omistajista, on tehnyt pitkän uran Helsingin huippuravintoloissa. Monipuolinen kokki huomasi viihtyvänsä erityisen hyvin jälkiruokien kimpussa. Ravintolan keittiössä on kuumaa ja suklaan valmistaminen näin ollen hankalaa. Mika Gröndahl päätti perustaa käsintehtyyn suklaaseen erikoistuneen liikkeen keskelle pahinta taantumaa. ”Laitoimme liikkeemme pystyyn kruununhakalaisen arvokiinteistön kivijalkaan, halusimme näyttää mihin uskomme ja mihin pystymme. Aluksi epäilijöitä oli paljon ja ihmeteltiin kuinka tämä toimisi, mutta jo nopeasti kävi ilmi, että ihmiset tarvitsevat jotain pientä herkullista myös silloin kun kaikki muu tuntuu harmaalta”, kertoo Mika Gröndahl Chjokon historiasta.

Menestyksen salaisuus – laadukkaat tuotteet ja moitteeton asiakaspalvelu

”Konseptimme on alusta saakka ollut hyvin yksinkertainen. Ensiluokkaiset tuotteet yhdistettynä asiakkaat huomioivaan palveluun, siinä on tiivistettynä Chjokon menestyksen salaisuus. Kiinnitämme huomiota yksityiskohtiin ja kuuntelemme asiakkaidemme toiveita”, toteavat Mika ja Laura Gröndahl kuin yhdestä suusta.  Chjokon omistajat uskovat, että asiakas on hurmattava jo ensimmäisellä käyntikerralla. ”Huonoa tuotetta voit myydä vain kerran. Haluamme jatkuvasti kehittää jotain uutta. Palvelu on paljon muutakin kuin tiskin takana seisomista ja tuotteiden paketoimista. Meiltä saa viinisuositukset suklaalle ja kotikokille annamme vinkkejä millaisella suklaalla valmistuu kotikeittiössä maistuvimmat jälkiruuat”, pohtivat Laura ja Mika Gröndahl.

Mojito-konvehtiin on loihdittu mintun ja limen raikkaat maut ja raparperi-konvehdista löytyy juuri sopiva määrä hapokkuutta. Käsintehdyn jäätelön makumaailma on paljon monipuolisempi kuin kaupan pakastealtaasta poimituissa. Chjoko panostaa vahvasti kausimakuihin. Joulun lisäksi lähes jokaiselle kuukaudelle löytyy hyvä syy ilahduttaa ystäviään suklaalahjalla. ”Naistenpäivä, Ystävänpäivä, Pääsiäinen ja kevään valmistujaisjuhlat näkyvät kaikki Chjokon valmistusmäärissä. Joulun jälkeen on noin parin viikon kausi, jolloin ihmiset syystä tai toisesta yrittävät vältellä suklaata”, Mika Gröndahl kertoo.

Käsintehdyt konvehdit toimivat jälkiruokana ja ovat hyvä lahjaidea.

Mika ja Laura Gröndahlille tärkeitä seikkoja ovat vastuullisuus ja läpinäkyvyys. Laadukkaat ja eettisesti tuotetut raaka-aineet, käsityön arvostus sekä hävikin minimointi ovat kaikki myös hyvää liiketoimintaa toteavat molemmat omistajat. Samaa konseptia on tarkoitus jatkaa REDIssä. ”Ensiluokkaisia tuotteita ja rennon huomioivaa asiakaspalvelua tarjoava suklaamyymälä ja kahvila sopii erinomaisesti myös REDIn moderniin ja kaupunkilaiseen kauppakeskukseen. Asiakasvirrat ja hyvä saavutettavuus tuovat varmasti runsaasti lisää kanta-asiakkaita. Olemme pitkään miettineet toisen liikkeen avaamista, ja REDIn myötä haave toteutuu”, sanovat Laura ja Mika Gröndahl.

REDIssä Chjokon käsityönä tehdyistä suklaaherkuista päästään nauttimaan heti kauppakeskuksen avauduttua syksyllä 2018.