Pian pääset Kalasatamassa kotiin Pallobaarin kautta

Mitä jos tänä syksynä heittäytyisit halloweeniin koristelemalla kodin, pukeutumalla naamiaisasuun ja kovertamalla kurpitsan? Tai järjestäisit kavereille 70-luvun disco –teemajuhlat? Entä voitaisiinko työpaikallasi viettää perjantai-iltapäivää rennosti hupilasit päässä?

Elämään tarvitaan iloisuutta ja hauskanpitoa – tämä on juhlatarvikkeiden erikoiskaupan Juhlamaailman kantava ajatus. Suomessa juhlakulttuuri on laajentunut ja rikastunut edellisistä vuosikymmenistä. Tämä näkyy siinä, että aihetta juhlaan löydetään perinteisten pyhien ja merkkipäivien ulkopuoleltakin.

”Nykyisin suomalaiset nauttivat jo laajasti erilaisista juhlista. Esimerkiksi nuoret aikuiset ovat aktiivisia järjestämään teemajuhlia ympäri vuoden. Juhlatunnelmaa voi luoda niin koristeluiden, kattauksen kuin asusteidenkin avulla – myös pienellä budjetilla”, kertoo REDIssä avattavan Juhlamaailman toinen omistaja Jonna Nieminen.

Juhliin valmistautuminen on monella samanlaista, kuin lomamatkaan valmistautuminen; suunnittelu on jo iso osa nautinnosta. Jos aivosi kuitenkin lyövät ideoiden suhteen tyhjää, voit aina kääntyä Juhlamaailman juhlamestareiden puoleen, jotka osaavat auttaa niin pienien kuin suurien tilaisuuksien suunnittelussa.

”Hyviä ideoita löytyy paljon somesta. Monet asiakkaat tulevatkin myymälään esimerkiksi Pinterest- ja Instagram-kuvien kanssa”, toteaa juhlamestari Ina Suojanen, joka kertoo myös itse saavansa paljon ideoita somen kautta.

Somen roolin lisäksi toinen juhlakulttuurissa näkyvä trendi on sesonkien vahvistuminen. Kun REDI avaa ovensa syyskuussa, ajankohtaisia sesonkeja ovat rapujuhlat, Oktoberfest ja halloween.

”Avajaisten yhteydessä on tiedossa myös huikeita tarjouksia,” Nieminen vinkkaa.

Baari, joka sopii kaikille

Trendit vaihtelevat, mutta yksi tuote pitää vahvasti pintansa vuosikymmenestä toiseen – ilmapallot. Juhlamaailmassa niille on omistettu kokonaan oma baari, jonka valikoima on valtava! Valinta voikin olla haastava, sillä saatavilla on yli tuhat erilaista kumi- ja foliopalloa.

Pallobaari kokeminen on jo itsessään elämys. On lähes huumaavaa seurata juhlamestari Olli Jussilan työskentelyä tiskin takana. Pallojen täyttö käy häneltä sulavin liikkein kädenkäänteessä. Hetkessä pallo on täytetty ja solmittu.

Kumipallojen sisälle hierotaan geeliä ennen täyttöä. Mistä tässä on kyse?

”Kestokäsittelemme pallot geelillä, joka muodostaa niiden sisälle kalvon ja tukkii huokoisen pinnan. Näin lentoaika pidentyy kymmenkertaisesti”, Jussila selittää.

Juhlamaailma takaakin palloille viikon lentoajan, jolloin ne on mahdollista hakea myymälästä jo hyvissä ajoin ennen juhlia.

Toista ilahduttamaan tai juhlia koristamaan

Raikasta vihreää, pirteää punaista, ylellistä kultaa, intensiivistä mustaa, herkkää vaaleanpunaista – täysin maatuvia kumipalloja on saatavilla neljässäkymmenessä eri pastelli- ja metallihohtosävyssä. Niistä on mahdollista tehdä lukemattomia erilaisia yhdistelmiä ja asetelmia, joilla saa luotua pientä piristystä tai loihdittua vaatimattomammastakin tilasta näyttävän juhlapaikan.

Pallot ovat myös loistava tapa ilahduttaa esimerkiksi omia rakkaita keskellä viikkoa tai syntymäpäiväsankaria merkkipäivänä. Juhlamaailmassa toivotaankin, että REDIn myymälästä tulee alueen asukkaille paikka, joista hakea iloa arkeen ja juhlaan.

”Viime vuosien hitti ovat olleet syntymäpäiväsankarille lahjaksi vietävät pallot. Esimerkiksi numeropallojen kanssa saadaan hauskoja valokuvia, joita näkee paljon somessa”, kertoo Nieminen.

”Lasten syntymäpäiväkuvien myötä numeropalloista on muodostunut monelle perheelle perinne. On hauska seurata asiakkaita, jotka hakevat lapselle joka vuosi uuden numeropallon”, jatkaa Jussila.

Pallot ovat myös yksi esimerkki muuttuneesta juhlakulttuurista; ennen tiukasti vappuun kuuluneet pallot ovat löytäneet paikkansa nyt myös muissa juhlissa ja arjen ilahduttajina.

3 x Pallobaarista

  1. Ilahduta ilmapalloasetelmalla
  2. Onnittele syntymäpäiväsankaria numeropallo(i)lla
  3. Koristele persoonallinen juhlatila

Miksi REDIin?

Yksi keskeisimmistä asioista on REDIn loistava sijainti, metron varrella. Meitä myös viehätti ajatus uudesta kauppakeskuksesta, jonka yläpuolelle rakennetaan myös asuntoja. Ympäristöstä tulee viihtyisä upeiden elementtien, kuten veden läheisyyden ja korkealle nousevien tornitalojen näköalojen myötä. REDI on tulevaisuutta, jota rakennetaan nyt.