Pähkinät, mausteet ja kuivatut hedelmät keräävät asiakkaita kauempaakin

Pähkinätori-myymälässä Helsingin Asematunnelissa käy kova vilske keskellä päivääkin, ja asiakkaat kantavat kaupasta ulos pähkinöiden lisäksi muun muassa mausteita. Samaa vilinää on luvassa syksyllä myös Kalasatamaan, sillä toinen Pähkinätori-kauppa avaa ovensa REDIn sisälle tulevassa kauppahallissa.

Pähkinätori-myymälöiden takana on Sunrise Import and Traden yrittäjäpariskunta Fariba Rabeti ja Saeed Edalatnia. REDIn myymälä tulee olemaan erityisesti Rabetin tonttia.

”Mielessäni on jo paljon ideoita uuteen liikkeeseen. Siitä tulee pieni, siisti ja aika yksinkertainen, ja mukana on vähän luksusta”, Rabeti suunnittelee.

Pähkinätori tuo REDIin kansainvälisen tuulahduksen, sillä sen valikoimassa on muun muassa monenlaisia pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, inkivääriä, Rabetin itsensä tekemiä irtoteesekoituksia sekä mausteita.

”Suomalaiset pitävät etenkin aasialaisista ja intialaisista mausteista, joten olen valinnut niitä meillekin. Esimerkiksi sahrami kiinnostaa monia asiakkaita, mutta he eivät välttämättä tiedä, mihin sitä voi käyttää. Juttelen mielelläni asiakkaiden kanssa ja annan heille tarvittaessa vinkkejä mausteiden käyttöön.”

Tavoitteena tyytyväinen asiakas

Pähkinät ovat terveellistä naposteltavaa, sillä niissä on runsaasti vitamiineja ja proteiinia. Myös innostus erilaisiin mausteisiin on kasvanut, sillä matkustelun lisääntyminen on tuonut kansainvälisyyttä myös kotikeittiöihin.

Pähkinätorin tuotevalikoima kiinnostaakin monenlaisia asiakkaita nuorista vanhempiin. Fariba Rabeti arvelee, että REDIn myymälään tulee lisäksi myös turisteja.

”Meillä käy paljon asiakkaita myös Helsingin ulkopuolelta, muun muassa Porvoosta, Kirkkonummelta ja Salosta. Eräs nuori mies ostaa aina monta kiloa pähkinöitä kerralla”, Rabeti kertoo.

”Yritämme aina etsiä asiakkaita varten jotain uutta. Haluamme, että he saavat laadukkaita tuotteita edullisesti ja lähtevät myymälästä tyytyväisinä.”

Foodieita hemmotellaan

REDIn omalle lähitorille tulee yhteensä 12 myyntipistettä, jotka muodostavat oman alueensa kauppakeskuksen sisällä. Tarjolle tulee Pähkinätorin ja Skyr-baarin lisäksi muun muassa marjoja ja hedelmiä, jäätelöä, leipomotuotteita ja juustoja.

Ruoka-alan vetovoima näkyy REDIssä ja sen lähialueilla voimakkaana. Teurastamo, Kallio, Hakaniemi ja Suvilahti yhdessä kauppakeskuksen kanssa tarjoavat muutaman kilometrin säteellä kymmeniä ravintoloita ja korkeatasoisia erikoisliikkeitä. Pelkästään REDIin on tulossa 38 kahvilaa ja ravintolaa. Pop up – ja kokeilukulttuurin yleistymisen myötä erikoisemmatkin konseptit kohtaavat päivänvalon, ja parhaat toivottavasti jäävät rikastamaan alueen monipuolista ruokakulttuuria.

Ja lopuksi vielä sahramivinkki: Käytä sahramia itämaisiin kana- ja lammasruokiin sekä kala- ja äyriäisruokiin – etenkin ranskalainen kalakeitto kaipaa sahramia. Jos olet perinteisemmän suomalaisen keittiön ystävä, kokeile sahramin lisäämistä pullataikinaan.

3 X miksi REDI

  1. REDIstä tulee suuri ja monipuolinen kauppakeskus, jossa on valtavasti erilaisia liikkeitä ja palveluita.
  2. Kauppahalli kauppakeskuksen sisällä on erilainen, mutta hyvä idea. Sinne on helppo poiketa.
  3. Kalasatama on vilkas ja hyvä alue. REDIn ympärillä on paljon asuntoja ja lisää rakennetaan koko ajan.