Lentämistä, kiipeilyä ja uusia leffatuulia – REDIssä koet uniikkeja elämyksiä

Lentämisen huumaa vapaapudotussimulaattorissa ja kiipeilyä 20 metrin korkeudessa. Vesipärskeitä ja vuoristorataa 7D-virtuaalimaailmassa. Vaikuttavia leffakokemuksia ja rentoa illanviettoa. Hikoilua kuntosalilla ja mielenrauhaa joogastudiolla. REDI tuo Kalasatamaan elämyksiä vertaansa vailla.

Syksyllä 2018 Helsingin Kalasatamassa ovensa avaava kauppa- ja elämyskeskus REDI hakee monipuolisuudellaan vertaistaan koko Euroopassa. Shoppailun lisäksi REDIssä pääsee nauttimaan ainutlaatuisesta viihde- ja elämysmaailmasta, joka tarjoaa ikimuistoisia kokemuksia kaiken ikäisille ja kaikille aisteille.

”Ihmiset hakevat yhä enemmän vastapainoa arkeensa elämyksistä – hauskoja ja aitoja kokemuksia, joista voi nauttia koko perheen voimin ja jotka muistaa koko loppuelämänsä. REDI on muutakin kuin moderni ja kaupunkilainen kauppakeskus. Olemme saaneet mukaan uniikkeja ja rohkeita viihteen toimijoita”, REDIn asiakkuusjohtaja Pia Svensk kertoo innoissaan.

Uusia leffatrendejä ja räätälöityjä elämyksiä

Yksi REDIn kiinnostavista viihdeyrittäjistä on Baltian johtava elokuvaketju Cinamon, joka avaa ensimmäisen teatterinsa Suomessa Kalasatamaan. Cinamon lupaa tarjota täysin uudenlaisia leffaelämyksiä ja teknologiaa.

Toimitusjohtaja Tatiana Tolstayan kertoo, että Cinamon on suunnitellut elokuvateatterien avaamista Suomeen jo pitkään. Sopiva tila löytyi REDIn kolmannesta kerroksesta. Tolstayan mielestä REDI on koko Suomen kiinnostavimpia ja vetovoimaisimpia liiketoimintapaikkoja.

Cinamonin kaikki teatterit ovat erilaisia. Konseptia ei monisteta, vaan salit räätälöidään aina tilakohtaisesti. REDIin ketju rakentaa viisi hulppeaa elokuvasalia, joihin tulee yhteensä 700 asiakaspaikkaa.

”On hienoa, että saamme Suomeen uuden haastajan. Cinamon on kertonut tuovansa REDIin Hollywood-hittien lisäksi sopivan yhdistelmän taiteellisempaa eurooppalaista elokuvaa ja suomalaisia suosikkeja”, Pia Svensk sanoo.

Virtuaalisia seikkailuja ja myöhäistä herkuttelua

Elokuvanäytöksen jälkeen REDIstä ei tarvitse lähteä minnekään. Sinne on mukava jäädä istumaan iltaa ja nauttimaan hyvästä ruuasta, juomasta ja live-musiikista.

”Yhdessä nähdystä leffasta on kiva keskustella vaikkapa oluthuoneessa tai latinorytmien siivittämänä. REDIn ravintolatarjonta on runsas ja yllättävä. Kahta samanlaista paikkaa ei ole, ja monet ravintolat ovat auki muun kauppakeskuksen sulkeuduttua”, REDIn vuokrauspäällikkö Jonna Majanen kertoo.

REDIn ravintolatilat ovat täyteen vuokrattu – yhtä paraatipaikkaa lukuunottamatta.

”Aivan Cinamon-elokuvateatterin vierestä löytyy 700 neliön ravintolatila, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden toteuttaa villimmänkin ravintolakonseptin. Tila taipuu moneen ja siihen kuuluu upea kattoterassi merinäköalalla. Tunnelma modernien tornitalojen juurella on kansainvälinen ja sieltä voi tähyillä aina Katajanokalle asti.”

REDIn kolmanteen kerrokseen rakennetaan myös jännittävä 7D-virtuaalimaailma, jossa voi hypätä vuoristoradan kyytiin tai ralliauton rattiin. Kymmenen minuutin vauhdikas virtuaalikokemus saa tuulen puhaltamaan kasvoille ja vesipärskeet kastelemaan ihon. Elämyselokuvien aiheet vaihtelevat luonnosta kauhuun ja rallista lapsille sopiviin pätkiin.

Pia Svensk tiimeineen käy parhaillaan neuvotteluja muidenkin virtuaalitarjoajien kanssa. Hän visioi myös lapsille omaa viihdekonseptia.

Lentämisen riemua ja huimapäitä korkeuksissa

Ihminen on aina haaveillut osaavansa lentää. Pian lentämisen riemua voi kokea kuka tahansa, kun lentokeskus Fööni avaa ovensa REDIn läntisen pääsisäänkäynnin viereen.

Fööni on ainutlaatuinen hanke: se on Suomen ensimmäinen kauppakeskuksen sisällä oleva lentotila – eikä moisia ole montaa maailmallakaan. Föönissä jokainen voi heittäytyä turvallisesti ilmavirran varaan ja fiilistellä vapauden tunnetta.

”Maailmalla vastaavanlaiset simulaattorit ovat poikkeuksetta erillisiä rakennuksia ja kaukana kaupunkien keskustoista. Föönin vapaapudotussimulaattorissa lentämisen ilon pääsee kokemaan helposti. Laji sopii kaikille lapsista aikuisiin – niin liikuntarajoitteisille kuin aktiiviharrastajillekin”, Jonna Majanen kertoo.

Föönissä toteutuu ikiaikainen unelma lentämisestä.

Rannan puolelle, elämää kuplivan Englantilaisaukio eteen, nousee tilava lasiseinäinen kiipeilykeskus, jonka ikkunat kurottelevat 20 metrin korkeuteen. Aukion terassien asiakkaat ja ohikulkijat pääsevät seuraamaan huimapäiden treeniä.

”REDI on rohkea ja innovatiivinen maamerkki Kalasatamassa. Kiipeilyn suosio on kasvanut voimakkaasti ja nyt alan harrastajat saavat harjoittelupaikan keskelle kaupunkia metroaseman viereen”, kiipeily-yrittäjä Henrik Suihkonen iloitsee.

REDIn neljäs kerros on pyhitetty kokonaan hyvinvoinnille ja terveydelle. Sinne avautuu yli 2 000 neliön kuntosali sekä trendikäs hot jooga -studio. Sopivasti liikuntatilojen vierestä löytää hieronta-, jalkahoito- ja muita hemmottelupalveluita.

Vehreä kattopuutarha, retkiä Korkeasaareen ja wow-taidetta

REDIläisillä on vahva näkemys siitä, millainen tulevaisuuden kauppakeskus on. REDI tuo Kalasatamaan ja koko Helsinkiin uudenlaista, yhteisöllistä kaupunkikulttuuria.

”Elämyksellisyys on tämän hetken megatrendi. Se on myös henkilökohtainen asia, jonka kukin kokee omalla tavallaan. Ihmiset kaipaavat viihtyisiä kohtaamispaikkoja, joissa heille tarjotaan tuoreita ja aitoja asioita”, Pia Svensk sanoo.

Hän korostaa, että REDIn slogan ”elämyksiä kaikille aisteille” ei rajoitu pelkästään kauppakeskuksen seinien sisäpuolelle.

Kauppakeskuksen katolle rakennetaan Esplanadin puiston kokoinen kattopuutarha, joka on avoinna kaikille. Vehreään puistoon viihtyisyyttä tuovat värikkäät kukkaistutukset ja levähdyspaikat, joissa on mukava nauttia aurinkoisesta kesäpäivästä.

Puutarhaa täydentävät Kalasataman idylliset rantapromenadit, kanavat ja muut viheralueet.

”Kattopuutarhasta on hienot näkymät Korkeasaareen, jonka kanssa teemme yhteistyötä.”

Visuaalista ihasteltavaa REDIn kävijälle tarjoaa myös pysäyttävä wow-taide: kauppakeskukseen ja sen ympäristöön tulee vaikuttavia, katseet vangitsevia taideteoksia. Jonna Majanen uskoo, että niistä muodostuu Helsingin uusia maamerkkejä, joiden juurella järjestetään tapaamisia ja treffejä.

”Kalasatamasta kasvaa kiinnostava kaupunginosa, jonne on helppo tulla kokemaan, nauttimaan, tekemään ja viihtymään. Uutta Isoisän siltaa pitkin pääsee muutamassa minuutissa vaikka villiyrttiretkelle Mustikkamaalle. Viereisessä Suvilahdessa puolestaan järjestetään erilaisia festivaaleja, ja kivenheiton päässä on Tukkutori lukuisine tapahtumineen.”