Kun asut REDIssä, säästät päivässä 61 minuuttia

REDIn asukkaiden on lupa odottaa arjen mullistavia palveluita. Asumisen helppous ja sujuvuus vapauttavat arkirutiineista seitsemän tuntia viikossa muuhun elämiseen.

Monen ihmisen päivittäiset tottumukset noudattavat pitkälle määriteltyä rytmiä. Aamun uutiset kännykästä, työmatkalle pyörä alle kellarista, juoksevien asioiden hoitamista lounastauolla, kauppaan paluumatkalla, ostoksien kantaminen kaupasta kotiin. Siihen päälle kun lisää vielä pyykkituvan varauksen muistamisen ja koiran säännöllisen ulkoilutuksen, niin rauhallinenkin päivä on itse asiassa ajanhallinnan ja velvoitteiden suorittamisen yhteensovittamista.

Kun palat eivät loksahdakaan täysin kohdalleen, turhautuminen on varmaa. Kukapa meistä ei olisi haaveillut sujuvammasta arjesta, kun palaa uupuneena töistä kauppakasseja raahaten ja taiteilee avainnipun ja kantamusten kanssa ulko-ovea auki. Salillekin olisi ollut kiva ehtiä.

1300 tapaa helpottaa arkea

REDIn palvelukehitys lupaa tarjota ratkaisun arjen haasteisiin. Suomen ensimmäisten torniasukkaiden asumiskokemusta suunnitteleva SRV:n palveluista ja digitaalisuudesta vastaava johtaja, Arto Huuskonen, haluaa tarjota elämän nautinnollisuutta, joka muodostuu erinomaisen sijainnin ja laadukkaiden kotien lisäksi arjen sujuvuudesta ja helppoudesta.

Huuskonen joukkoineen on kerännyt yli 1300 palveluideaa, joista parhaat valitaan jatkokehitykseen ja pilotointiin ensimmäisenä valmistuvassa Majakassa. Tuleville asukkaille on luvassa mm. laadukkaat yhteistilat, aulapalvelu, SmartPost-palvelu, älykäs hissijärjestelmä, SIGFOXin langaton IoT-verkko sekä asunnon älytoiminnot mahdollistava kotiyksikkö. Hissimatkan päässä tornin kivijalassa palvelee kantakaupungin suurin kauppa- ja elämyskeskus REDI sekä autoilijan haaveet toteuttava REDI Parkki.

”Suunnittelemme palvelut tulevien asukkaiden tarpeiden pohjalta, mutta toisaalta haastamme miettimään arjen toimintoja täysin uudella tavalla.”

61 minuutin päivittäinen ajansäästö voi siis muotoutua vaikka siten, että töistä kotiin saapuessasi vastassa odottaa häntäänsä heiluttava koira, joka kävi venyneen päivän aikana Mustikkamaalla lenkillä aulapalvelusta varaamasi koiranulkoiluttajan kanssa. Samalla kun viet pyykit pesutupaan voit piipahtaa Majakan kuntosalilla. Treenin päätyttyä kaupasta tilaamasi ostokset odottavat pakettilokerikosta, jos siis ylipäänsä käytät aikaasi kotona ruoan laittamiseen: alakerrassa sinua palvelee aamupalasta iltaruokaan 38 ravintolaa ja kahvilaa.

”Säästyneen ajan voi hyödyntää miten parhaaksi näkee, kenties arjen kiireissä hautautuneiden haaveiden toteuttamiseen”.

Huuskosta kuunnellessa alkaa torniasuminen toden totta innostaa.

Majakan palvelukonsepti pähkinänkuoressa

  1. Kokonaisten kerrosten laajuiset yhteistilat toimivat asukkaiden olohuoneiden jatkeina, juhlatiloina ja oleskelu- ja harrastuspaikkoina. Tilojen käytössä voi olla myös luova, esimerkiksi taloyhtiö voisi aulapalvelun avustuksella järjestää pyörähuoltotilaan keväisin ja syksyisin yrittäjän huoltamaan asukkaiden polkupyörät.
  2. Aulapalvelu on ensimmäistä laatuaan Suomessa: concierge vastaanottaa vieraasi ja koordinoi toimituksesi. SRV kehittää palvelukuvaukseen tehtäviä, jotka lisäävät talon asukkaiden arjen sujuvuutta.
  3. Talon viidennessä kerroksessa sijaitsee Postin pakettilokerikko SmartPost, joka mahdollistaa sujuvat toimitukset taloon ja ulkopuolelle. Voit hyödyntää lokerikkoa esimerkiksi verkosta tilaamiesi ostosten vastaanottamiseen ja tarvittaessa palauttamiseen.
  4. Älykäs hissijärjestelmä keskustelee pilvipohjaisen ratkaisun avulla talon lukituksen, ovipuhelimen ja kotiyksikön kanssa, jotta rakennuksessa liikkuminen olisi ennennäkemättömän sujuvaa. Tilaa hissi eteisestä käsin samalla kun puet ulkovaatteita päälle.
  5. Asuntojen kotiyksikkö ja SIGFOXin IoT-verkko mahdollistavat tulevaisuuden älyratkaisujen toteuttamisen ja osallistumisen energiaa säästäviin kysyntäjousto-ohjauksiin. Jatkuvasti kehittyvät kodin langattomat lisälaitteet mahdollistavat esimerkiksi valaistuksen puheohjaamisen tai pistorasioiden (esim. kahvinkeittimelle) mobiiliohjauksen.
  6. REDI Kauppa- ja elämyskeskuksessa kaikki tarvitsemasi kaupalliset palvelut ovat hissimatkan päässä. Yhdellä kadun ylityksellä palvelee puolestaan kaupungin uusi terveyden ja hyvinvoinnin keskus. Maan alla REDI Parkki, yhdessä monipuolisten julkisten liikenneyhteyksien kanssa, ratkaisee niin sinun kuin mahdollisen ajoneuvosi liikkumisen tarpeet.