Hyvän mielen myymälä

Villa Sofia Living syntyi omistajansa unelmasta tuomaan ripauksen luksusta arjen keskelle. Ylellisyys, laatu ja ekologisuus ovat REDIin avautuvan myymälän kulmakivet.

Yrittäjä Sari Savolainen haaveili pitkään lifestyle-myymälästä, jossa hän voisi tarjota asiakkailleen laadukkaita tuotteita kotiin ja arkeen – tuotteita, jotka istuvat täydellisesti myös hänen omaan arvomaailmaansa.

”Testaan henkilökohtaisesti kaikki tuotteet, joita otamme myyntiin: miten esimerkiksi vuodevaatteet kestävät pesua ja miltä ne tuntuvat käytössä. Ne ovat minun omia testivoittajiani”, Savolainen hymyilee.

Myymälä on tähän asti toiminut pelkästään verkossa, mutta REDIssä asiakkaat pääsevät tutustumaan tuotteisiin paikan päälle, hypistelemään ja kokeilemaan.

”Valikoimassa on muun muassa egyptinpuuvillaisia vuodevaatteita, silkkitäkkejä, kosmetiikkaa, ekologisia puhdistusaineita, torkkupeittoja, lahjatavaroita ja sisustustavaraa. Haluan myös kuunnella herkällä korvalla, millaisia tuotteita asiakkaat kaipaavat. Pieni myymälä pystyy ketterästi tuomaan uusia tuotteita tarjolle.”

Minimalismia ja ekologisuutta

Villa Maison Livingin ideologia sointuu yhteen suomalaisetkin villinneen KonMari-menetelmän kanssa: kotiin ei kerätä turhaa roinaa, vaan panostetaan laatuun. Kun ostetaan jotain uutta, ostetaan kerralla pitkäikäistä tavaraa.

Ekologisuus näkyy myös itse tuotteissa, joissa ei ole mitään ylimääräistä.

”Suosituin tuotteemme on hiussaippua, joka on valmistettu vedestä, soodasta, laakerinlehtiöljystä ja oliiviöljystä. Se on hellä niin hiuksille ja päänahalle kuin ympäristöllekin. Ja koska se on palasaippua, se kulkee esimerkiksi reissuissa mukana käsimatkatavaroissa.”

Tietynlainen minimalistisuus on nouseva trendi myös pesuaineissa. Esimerkiksi pyykinhuuhteluaineen sijasta monet tekevät itse ekologista pyykkietikkaa, joka sekoitetaan yksinkertaisesti etikasta ja eteerisestä öljystä.

”Kodin puhdistuksessakin selviää yllättävän vähillä aineilla ja pesuaineissa käytetään samoja reseptejä kuin isoäidin aikaan. Itselläni on käytössä ekologinen puhdistusaine, jolla pesee niin auton, grillin kuin koirankin, ja lisäksi häätää kirvat puutarhasta”, Savolainen nauraa.

Puuvillojen Louis Vuitton

Sari Savolainen haluaa luoda REDIin hyvän mielen myymälän – paikan, josta löytää aina jotain erityistä, oli kyse sitten oman kodin laittamisesta tai lahjan ostamisesta. Asiakkaille hän haluaa tarjota henkilökohtaista palvelua ja tuotteita, joita ei saa muualta.

Yksi hänen omista suosikeistaan arjen luksukseen ovat laadukkaat vuodevaatteet.

”Egyptiläinen puuvilla on puuvillojen Louis Vuitton. Siinä on pitkä kuitu ja silkkimäinen pinta, joka tuntuu ihanan pehmeältä. Rakastan sitä tunnetta, kun illalla sujahdan peiton alle ja saan nauttia pienestä ylellisyydestä.”

 

3 X pientä luksusta kotiin

1. Laadukkaat kodintekstiilit

2. Ekologiset pesuaineet. Ne ovat hyviä tekstiileille, ympäristölle ja iholle.

3. Silmänruokaa. Esimerkiksi kaunis maljakko, joka sopii omaan persoonaan ja kotiin.