Houmilla koti ottaa harppauksen kohti nykypäivää

Haluaisitko hallita kotisi kaikkien huoneiden tunnelmaa säätämällä valaistusta keskitetysti – vaikka omalla äänelläsi? Houm-järjestelmän avulla siirrät kotisi valaistuksenohjauksen tähän päivään. Valaistuksen lisäksi Houm tarjoaa sensoripaketin, jolla voi seurata sisäilman lämpötilaa, kosteutta, hiilidioksidipitoisuutta ja havaita vesivahingot. Kaikki tieto sensoreista tulee välittömästi Houm-appikseen.

Mikä on Houmin tarina, mistä ajatus langattomaan valaistusjärjestelmään?

Idea on hyvin yksinkertainen, kertoo Antti Ropponen Houmilta. ”voisipa kodin valoja ohjata kätevästi yhdellä painalluksella. kaikki valot pois päältä, iltatunnelma tai päivävalot. Kätevyyden lisäksi halusimme, että Houm on helppo asentaa. Kolmas tärkeä asia on hinta: kaikilla pitää olla mahdollisuus Houmiin. Mainitut asiat toteutuvat tuotteessamme, ja olemme tähän todella tyytyväisiä.”

Integraatiomahdollisuudet, ääniohjaus, Amazon Echo – millainen on tulevaisuuden koti?

”Yksi esikuvistamme on tämän päivän hienoin auto, Tesla. Se on upea komponenttiensa summa, jossa kokonaisuus toimii maagisen hyvin yhteen. Me pyrimme samaan asiakaskokemukseen rakennetussa ympäristössä”, sanoo Houmin Antti Ropponen.

Kodin laitteiden langaton ohjaus on jo arkipäivää maailmalla. Houm-järjestelmän saa vaivattomasti integroitua jokaiseen kotiin. Tulevaisuuden kodissa moni asiaa hoituu mutkattomammin ja sujuvammin, kuten nyt esimerkiksi juuri tunnelmien luominen valaistuksella. Tulevina vuosina kotien olemukseen tulee eniten vaikuttamaan älykkäät ratkaisut, ohjelmistokehitys ja palvelut.

Miten asiakkaat ovat suhtautuneet uuteen tapaan hallita valaistusta?

”Ihmiset ovat todella ilahtuneita Houmin käyttömukavuudesta. Useat asiakkaat ovat kertoneet, että eivät osanneet edes kuvitella, kuinka paljon Houm mukavoittaa ja helpottaa arkea. Myös puheohjaus on otettu todella innokkaasti vastaan: emme ole Amazon Echo -integraation jälkeen myyneet yhtäkään kohdetta ilman puheohjausta.”

Saako applikaatioilla ohjattua valaistusta muutenkin kuin päälle ja pois – himmentää ja luoda eri tunnelmia?

”Suosittelemme aina asiakkaitamme ottamaan himmennettävät valaisimet. Nämä ovat tunnelmallisen ja tarkoituksenmukaisen valaistuksen peruspilari. Kun laadukkaita valaisimia voi ohjata helposti kytkimillä, puheella tai appiksella, on lopputulos aina tarkoituksenmukainen ja elämä on taas piirun verran mukavampaa”, pohtii Antti Ropponen.

 

Majakasta asunnon ostaneiden on mahdollista tilata lisähintainen Houm-järjestelmä omaan kotiinsa.