Horisonttisauna avasi REDIn syksyn tapahtumat – Jatkoa luvassa jo ensi viikolla

SRV:n Horisonttisaunan viimeiset löylyt heitettiin sunnuntai-iltana. Kaupungin halutuimpien saunavuorojen arvontaan osallistui yhteensä 4 632 henkilöä, joista arpaonni suosi pariakymmentä. Arvonnan voittajien lisäksi puukiukaan lämmöstä ja Kalasataman maisemista nauttivat esimerkiksi SRV:n yhteistyökumppanit ja Suomen suosituimmat tubettajat.

  • Tavoitteena oli demonstroida ihmisille, millaiset näkymät Kalasatamaan kohoavan tornitalo Majakan yleisistä saunatiloista tulee olemaan. Hienoiksihan ne maisemat todettiin yhden jos toisenkin Horisonttisaunan vieraan suusta, SRV:n markkinointipäällikkö Anna Pyörälä kertoo.

Maisemat vaihtelivat aamu-usvasta kirkkaan siniseen taivaaseen saunavuoron kellonajasta ja säästä riippuen. Horisonttisaunan ensimmäiset vieraat, SRV:n toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala ja MTV:n toimittaja Mika Tommola, saivat siristellä silmiään erottaakseen sumuisesta aamusta edes REDIn työmaan muita nostureita. Kirkkaina iltoina kaupungin valot taas jatkuivat horisonttiin saakka.

Elävä Kalasatama

Viimeisellä saunavuorolla REDIn tarinaa lähdettiin viemään Suomesta maailmalle, kun kansainvälisen uutistoimisto Reutersin toimittaja testasi Suomen korkeinta saunaa.

  • Rakennamme REDIin Suomen korkeinta tornitaloa, mikä on itsessään mielenkiintoinen ja merkittävä kehitys suomalaisille kaupungeille. Suomalaisia kiinnostaa kuitenkin eniten, millainen sauna Majakkaan tulee ja miten korkealle. Nyt on sekin sitten testattu, Pyörälä hymyilee.

Ympäristöystävällisyys on tärkeä osa tulevaisuuden kaupunginosaa jo sen rakennusvaiheessa. Yli 30 saunavuorosta ja innokkaista saunojista huolimatta osa Horisonttisaunaan varatuista polttopuista jäi käyttämättä. Kaupunkikulttuurin ja yhteisöllisyyden nimissä ylimääräiset klapit lahjoitetaan naapurille, eli Kalasatamassa sijaitsevalle Sompasaunalle.

Saunasta suoraan elokuviin

Suvilahden kenttä ei kuitenkaan hiljene Horisonttisaunan mukana, vaan päinvastoin näköalasauna sai kunnian olla ensimmäinen osa SRV:n Kalasatamassa järjestämästä tapahtumasarjasta. SRV haluaa olla mukana tekemässä REDIstä Pohjolan kiinnostavinta kaupunginosaa. REDIn valmistumiseen on vielä aikaa, mutta kaupunginosa elää jo nyt.

  • ­Me uskomme, että REDI tulee olemaan Pohjolan kiinnostavin kaupunginosa. SRV haluaa olla mukana luomassa alueen rikasta kaupunkikulttuuria jo nyt. REDIn tornien nousemiseen menee vielä aikaa, mutta kaupunginosa on nyt jo eloisa ja mielenkiintoinen, SRV:n myynti- ja markkinointijohtaja Anna Tapio kertoo.

Seuraava tapahtuma tuo Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestivaalin Kalasatamaan. SRV näyttää neljä festivaalin helmeä Suvilahden kentälle pystyttämässä ulkoilmateatterissa. Telttateatterissa ei olla lokakuun säiden armoilla, eikä katsojien tarvitse puuduttaa takapuoliaan kylmässä maassa istuen. Teltta on lämmitetty ja penkkirivien tai piknikvilttien sijaan katsojat saavat nauttia elokuvasta sohvilla ja nojatuoleilla. Leffaeväät tulevat suoraan paikallisilta tuottajilta. Tervetuloa mukaan elokuvailtaan! Lisätietoja näytöksistä ja lipuista löytyy osoitteesta cinema.redi.fi.