Avajaispäivä lähestyy – REDIssä valmistaudutaan kovaa kyytiä

REDIn syksyllä koittava avajaispäivä on jo lähellä! Rakentaminen on vielä kesken, mutta vahvasti loppusuoralla. Työt etenevät rivakkaan tahtiin sekä sisällä että ulkona.

Kauppakeskuksen sisätilat hahmottuvat hyvää tahtia ja eri alueet löytävät muotoaan. Sisällä tehdään tällä hetkellä alakattotöitä, maalataan ja laatoitetaan, ja asennetaan hissejä ja liukuportaita. Myös liiketilojen lasiseiniä ja teräsotsia eli niin kutsuttuja shop fronteja asennetaan paikoilleen.

Ulkona puolestaan asennetaan parasta aikaa pintarakenteita. REDI saa verhokseen itsestään ruostuvaa corten steel -teräslevyä, kotimaista luonnonkiveä ja lasia. Itsestään ruostuvan teräslevyn ansiosta lopputulos näyttää modernilta ja valoisalta.

Myös kauppakeskuksen ympäristö on työn alla ja Itäväylän päälle tulevan puiston rakentaminen on nyt loppusuoralla. Kunhan pakkaset hellittävät ja kevät koittaa, puistoon viedään vielä loput mullat ja kasvit istutetaan paikoilleen.

Itse rakennuksen lisäksi REDIssä rakennetaan myös muuta. Markkinointipäällikkö Heli Vainion työmaana ovat muun muassa alueen asukkaat, yhteisöt ja yhteistyökumppanit.

”Olen ollut yhteydessä esimerkiksi Korkeasaareen ja Teurastamoon sekä suurimpiin vuokralaisiimme. Lisäksi olen tavannut runsaasti alihankkijoita, jotka tuottavat REDIn pyörittämiseen tarvittavia palveluita”, Vainio kertoo.

”On ollut mahtavaa huomata, miten innoissaan kaikki ovat REDIstä ja avajaispäivän lähestymisestä”.

Pekka lensi ensimmäisenä REDIn Föönissä

Rakentamisen lisäksi REDIssä tapahtuu muutakin: kauppakeskukseen avautuvassa Föönissä eli vapaapudotussimulaattorissa on päästy jo lentämään. Vaikka ympärillä on vielä työmaata, rakennukseen integroitu tuulitunneli on teknisesti valmis.

”Perjantaina ilmaan pääsi REDIn Föönin ensimmäinen testiasiakas Pekka, jonka houkuttelimme samana päivänä mukaan Helsingin keskustasta. Halusimme tarjota Föönin ensimmäisen lennon jollekin ulkopuoliselle sen sijaan, että olisimme itse olleet ensimmäisiä”, kertoo Föönin toimitusjohtaja Mauri Väistö.

Vaikka tuulitunneli on jo teknisesti valmis, tiloissa riittää vielä tekemistä. Seuraavina työlistalla ovat muun muassa talotekniikka, koulutushuoneet, neuvotteluhuoneet ja työntekijöiden tilat. Kalusteita ja muuta sisustusta päästään miettimään kesän aikana.